Restaurang Strandvägen 1 – middag på uteserveringen

Dela inlägget:

I veckan åkte jag ner till Stockholm från landet i Dalarna (där jag jobbat på distans ett par veckor) och passade då på att gå ut och äta middag efter jobbet med en god vän. Solig och fin kväll – så vi startade med en öl på en av de takbarer jag gillar mest – Sthlm Under Stjärnorna och gick sen vidare för middag på Restaurang Strandvägen 1.

Start på SUS

Middag på Restaurang Strandvägen 1

Det är ju i stort sett inga turister i stan – men desto fler Stockholmare. Så från ett konsumentperspektiv är läget nu riktigt bra om man vill gå ut och äta, De flesta bra krogar håller öppet, men det är inte så överfullt så man får bord även en solig kväll. Vi hade tur och kom till Strandvägen 1 just när ett annat par var på väg att lämna sitt bord på den inglasade uteserveringen, så det fick vi.

Restaurang Strandvägen 1

Menyn på Restaurang Strandvägen 1.

Vi började med ett glas skumpa medan vi kollade in menyn, som mest kan sammanfattas som ”somrig”. Sallader, grön sparris, omeletter, grillad tonfisk. cheeseburgare och heta räkor.

Jag älskar calamares – om det är färsk bläckfisk – och frågade servitrisen om det var färsk eller fryst. Hon visste inte, men kollade upp och meddelade att den var fryst. Min kompis tog den ändå till förrätt medan jag tog heta räkor (155:-) i stället. Det visade sig vara ett smart val. Calamares (145:-) var lite sega och inte med någon frasig yta, medan de heta räkorna var riktigt goda!

Restaurang Strandvägen 1 Heta räkor
Restaurang Strandvägen 1 Calamares

Till varmrätt var jag sugen på fisk och frågade om tonfisken möjligen var färsk. Servitrisen visste inte, men gick in i köket igen och frågade. Svaret var att den enda fisken som var färsk var Dorado, som de bara hade en kvar av. (325:-) Jag beställde snabbt den medan min kompis tog grillad kalv i asiatisk stil (275:-).

Doradon kom in perfekt grillad, med pommes som klart kunde varit krispigare, en het mojo rojo och en tomatsallad med feta. Detta kändes verkligen som en rätt man kunde fått in på en bra taverna i Grekland. Gott, men enkelt. Kalven var också god, men närmare Thailand än Grekland rent smakmässigt!

Restaurang Strandvägen 1 grillad dorado
Restaurang Strandvägen 1 kalv

Till dessert nöjde vi oss med en varsin espresso martini som kom in bra skakad i kylda glas. En av de mest populära drinkarna tydligen här på Strandvägen 1.

Restaurang Strandvägen 1 espresso martini

Hit går man både för läget – mer centralt än så här blir det inte! Eftermiddagssol och mycket folk att spana på som passerar. Trevlig personal och mat som absolut är god, men inte i sig är huvudanledningen att man går hit!

Adress: Strandvägen 1. Deras webb hittar ni här.

Lämna ett svar

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Läs mer

Negroni Sour – Negroni och whisky sour i ett

Negroni Sour är en drink där man tar det bästa från en Negroni och lägger till syra, sötma...

Hotell i Golfe de Morbihan – fyra tips

Under min knappa vecka i Golfe de Morbihan i Bretagne (Frankrike) bodde jag på tre olika hotell -...

Île d’Arz – en vacker ö i Golfe du Morbihan i Bretagne

Golfe du Morbihan är en stor bukt i Bretagne i Frankrike som består av över 40 små öar...

Besök på ostronodling i Golfe de Morbihan, Frankrike

Jag gillar verkligen ostron, så en av höjdpunkterna på resan till Golfe de Morbihan var att ge mig...