fbpx
Matochresebloggen
Årets LIvsnjutare i hängmattan
Okategoriserad

Årets Reseinspiratör 2019 – finalist i Årets livsnjutare

Äntligen en tävling som passar min blogginriktning! Det är Apollo som nu arrangerar tävlingen Årets Reseinspiratör 2019 för resebloggare. En av kategorierna där är “Årets livsnjutare“. Och nu är jag finalist i denna kategori!

Tävlingen finns i flera kategorier, som “Årets upptäckare”, “Årets äventyrare” men just “Årets Livsnjutare” är såklart det som passar mig bäst.

Så här funkar tävlingen: De som är nominerade får be sina läsare rösta. Det gör man på denna länk. nu har jag fått så många röster att jag är i final – jippi! I detta läge gäller det att jag blir en av de tre bloggarna med flest röster!

Inlägg för juryn i tävlingen Årets Reseinspiratör

Det kan såklart vara svårt för juryn att hitta de reportage som gör att de tycker jag är Årets Livsnjutare, när de har massa inlägg från tre olika bloggar att gå igenom – så här kommer några exempel på reportage från den senaste tiden!

Whiskyresa till Fiskebäckskil.

Kan man tänka sig något mer njutningsfullt? Nyfångade ostron till lunch på en kobbe, havskräftefiske, whiskyprovning, middag med whiskycocktails och sedan bastu och bad i havet… Läs mer här.

Årets Reseinspiratör 2019 Bad

Austins bästa BBQ och restauranger i Stockholm

Mat är ju njutning och i Austin köade jag två timmar för att äta lunch på Franklins BBQ, känt som Texas bästa BBQ-ställe. Och så gott det var! Läs mer här! Men även här hemma finns ju galet många bra restauranger. Bland de jag testat den senaste tiden finns exempelvis Punk Royale Cafe, Breakfast & Wine och Jim & Jacob – riktigt bra alla tre!

Avsmakningsmeny på Breakfast & Wine med min vackra fru

Michelinkrog i Costa Brava

Strået vassare än Franklins var exempelvis en-stjärniga Els Tinars i Costa Brava där jag och min fru åt en fantastisk avsmakningsmeny. Costa Brava ska vi absolut åka tillbaka till – så vackert, härliga ständer och massor med intressanta restauranger!

Årets Reseinspiratör 2019 middag

Bastu och bad

En annan sak jag verkligen älskar att göra är att basta och bada – helst i kombination. Vi gör det så ofta vi kan, ofta på landet i Dalarna men söker oss även till ställen på våra resor där man kan basta och bada. Just bra spa:n behöver man inte åka utomlands för att hitta. Copperhills spa i Åre var vi på i vintras – världsklass. Lite närmare Stockholm finns exempelvis Yasuragi som efter sin nyrenovering är svårslaget. En lite längre resa från Stockholm finns spahotellet Havsbaden som även de har ett nyrenoverat spa som vi nyligen testade – så härligt!

Utomhusbad på Copperhil
Ett av flera utomhusbad på Havsbaden

Lite mindre – men med en takpool är Downtown Campers “the nest” ett perfekt val om man vill hålla sig inne i Stockholms city.

Roliga saker med hela famlijen

Att njuta av livet är också att göra roliga saker ihop med de personer man älskar mest. Att göra sightseeing i Barcelona på en Segway var en sån sak, riktigt kul! Vi kör även gärna Escape Rooms hela familjen, typisk teambuildinggrej, men minst lika kul att göra med sina barn!

Ibland tar vi det bara lugnt och strosar omkring, som i den lilla byn Pals i Spanien där vi sen tog med barnen på en långlunch på en risrestaurang där en ny generation av livsnjutare formas, då barnen testade allt från gåslever och krabba till tonfisktartar.

Tidigare utnämningar för Matochresebloggen,se

Förra året var jag med i en liknande tävling. Då var det Momondo som arrangerade tävlingen Open World Awards, där jag först fick röster av läsarna så jag tog mig till final. Väl där utsåg en jury Matochresebloggen.se till Sveriges näst bästa reseblogg – så kul att uppmärksammas och belönas för allt jobb med bloggen!

Så, nu är det bara att hålla tummarna även i denna tävling. Och glöm inte att rösta på Matochresebloggen här!

Du kanske också är intresserad av...

Inga kommentarer

    Lämna gärna en kommentar