fbpx
Matochresebloggen
Restauranger Restauranger i Stockholm

Restaurang Issei – ny Nikkeirestaurang i Stockholm

I augusti var det premiär för Restaurang Issei – Stockholms senaste Nikkei-restaurang på Nybrokajen. Här serveras japansk-peruansk mat med matchande cocktails, sake och vin. Jag fick möjlighet att prova deras nya omakesemeny på en presslunch och detta var så otroligt gott. Jag som älskar japansk mat fick nu inse att det faktiskt kan bli ännu godare när man tar den japanska matlagningstekniken och använder den med råvaror och kryddor från det peruanska köket till denna fusion som kallas Nikkei. Häng med!

Issei ligger på Nybrokajen 9 och är Strand Hotel’s restaurang – men har en egen ingång som leder till baren, där vi startade!

Restaurang Issei – baren

I baren som även den har Nikkei-tema serverades vi en “Chicha Morada Sour”. En av Issei’s signaturcocktails gjord på Chicha – en röd majsdryck – samt pisco, lime och sockerlag. En vacker och supergod, inte för söt dryck. Till den serverades vi Patacones – krispiga pannkakor på matbanan – med majonäs och en het grön sås. Ja ni ser – vilken start!

Omakasemeny Nikkei på Restaurang Issei

Vi fortsatte in i den enormt luftiga matsalen i hotellets innergård där resten av menyn serverades. Till de första rätterna serverades vi ett glas Terlaner, ett friskt, fruktigt vin som passade perfekt till en ceviche på sea bream och tataki på lax med papaya och jalapeno. Så fräscht och roliga smakkombinationer.

Till nästa rätt fick vi in en len sake – och tydliga instruktioner om att man inte får serveras sake till sig själv – det betyder otur. Så vi serverade varandra medan nästa rätt kom in – kammusla och musslor “Suado” med bitar av cassava och sjögräs. Så snyggt och ännu en god kombination.

Vinet byttes till rött inför köttserveringen. Tunna skivor pluma med chimichurri och pak choy. Halstrad biff med en het paprikasås och gröna bönor och en fräsch quinoasallad med mango, avocado och ponzu.

Till desserten fick vi en svagt kolsyrad sake – till “Arroz con leche”. En risgröt kokad i kokosmjölk, med en len frisk äppelsorbet och ett täcke av friterat äpple.

En riktigt kul och god meny som jag kan rekommendera om ni vill testa ett nytt kök och roliga smakkombinationer. Jag blev så sugen på att testa mer av det Peruanska köket – just i denna fusion med det japanska var det en fullträff!

Pris: En omakasemeny som den jag åt i fyra serveringar kostar 675:-. Man kan även beställa exakt de rätter man vill ha från en a la cartemeny som även den går i samma stil. Läs mer på Issei’s egen site här.

Fler nya restauranger i Stockholm

Det har öppnat massor med nya restauranger under 2022 i Stockholm – kolla in alla i detta reportage!

Du kanske också är intresserad av...

1 Comment

  • Reply
    pilla
    24 oktober, 2022 at 18:04

    Finns i Tallinn också så testade där för en dryg månad sedan. Magiska drinkar. Maten var god men för mycket fin mat för min smak.

Lämna gärna en kommentar