Matochresebloggen
Restaurang Elias
Restauranger i Stockholm

Restaurang Elias Stockholm – Libanesisk fine-dining med stor innergård

Förra veckan var vi och provade en ny libanesisk krog – Restaurang Elias som ligger på Herkulesgatan 5 i Stockholm. Det är en del av kvarteret Urban Escape där det byggs för fullt. Här finns bland annat hotellen At Six och Hobo Hotell och vill man ta en drink innan middagen ligger Tak med dess takbar bara ett stenkast från Elias.

Bakom krogen ligger Elias Alekji som tidigare bland varit med och startat upp Beirut Café. Det var länge sedan jag åt där, men minns att det var riktigt bra, så det är med höga förväntningar vi kom till restaurang Elias.

Restaurang Elias – Avsmakningsmeny

Restaurangen har en omfattande meny – libanesisk mat med en hel del franska inslag. En a là carte-del med förrätter som gåslever, grodlår, moules marinné och grillade tigerräkor. Flera olika sallader och så en mängd kalla och varma mezes. Nästan för många olika rätter för att kunna välja. Skönt då att vi skulle prova en av deras stora avsmakningsmenyer där det på klassiskt libanesiskt vis serveras en mängd rätter samtidigt vid bordet, som alla delar på “family style”. Vi inledde med ett glas bubbel och sedan kom det in en mängd läckra mezes till bordet.

Restaurang Elias Restaurang Elias

Restaurang Elias

Självklart ett kraftigt libanesiskt rödvin till!

Restaurang Elias

När bordet nästan var fullt kom det in ännu mer rätter – små piroger, grillad haloumi och friterade ostrullar.

Restaurang Elias Restaurang Elias

Och när vi verkligen tänkte att nu kan det väl inte komma in mer kom servitrisen in med ett lång koppartråg med grillade smårätter som kyckling, räkor och bläckfisk.

Restaurang Elias

För att runda av denna middag fick vi in kryddigt kaffe och en libanesisk baklava med pistasch.

Restaurang Elias

Är man ett gäng kompisar eller en stor familj är detta ett verkligen ett härligt och avslappnat sätt att äta middag på. Det är kul att prova så många olika rätter och man tar mer av det man gillar. Goda och vällagade mezes, med runda kryddiga smaker utan att vara starkt, så denna middag skulle det även funka bra att ta med barnen på.

Innergård på Elias

Restaurangen har även en stor innergård som med lite kärlek, gröna växter och fint väder kan bli en härlig plats att äta middag på i sommar!

Restaurang Elias

Alltid kul med nya ambitiösa krögare, bara att hålla tummarna för att gästerna hittar till Herkulesgatan 5!

 

 

 

Du kanske också är intresserad av...

2 Comments

 • Reply
  World by Tina
  27 april, 2017 at 16:30

  Åh, libanesiskt som är såååå gott! Nästa gång jag åker upp till huvudstaden ska jag ha det i åtanke.

  • Reply
   christianmuda
   27 april, 2017 at 16:35

   Ja Tina, visst är det! ??

Lämna gärna en kommentar