Hobo Hotel – Staycation på Stockholms nya hipsterhotel!

Dela inlägget:

Hobo Hotel är ett nytt hotell på Brunkebergs torg i Stockholm. Vi var tidigare och provade middagen på hotellets restaurang, det inlägget hittar ni här. Förra helgen tog jag med vår son på en ”Staycation” på Hobo Hotel – alltså semester på hotell i vår egen hemstad. Häng med och kolla in rum, gym och frukosten på Hobo!

Staycation på Hobo Hotel

När man går igenom svängdörrarna in på hotellet är det en avslappnad miljö man möts av. I Lobbyn odlas örter till restaurangen som ligger strax till höger om ingången. En trappa upp finns ytterligare en bar där en DJ spelar musik som sprider en skön stämning i hela lobbyområdet. Längst in finns en vinylspelare med 4 hörlurar och lite gamla 70- och 80-talsplattor om man själv vill bestämma vad man ska lyssna på.

Hobo Hotel Hobo Hotel lobby Hobo hotel lobby

Rummen på Hobo hotel

Vägen till rummen går genom en korridor som inspirerats av en djup skog, med träd på väggarna och en tjock grön heltäckningsmatta. Själva rummen är ganska små, med en annorlunda planlösning där sängen är placerad med fotänden mot fönstret. Vi bodde på 11:e våningen och det var riktigt härligt att ligga i sängen och titta ut över takåsarna.

Hobo Hotel rum

Man har jobbat med speglar för att ge lite mer rymd åt det lilla rummet och det är lyckat, det är inte alls en trång känsla. Rummet är fyllt av roliga små detaljer, som en minimusikspelare, en ljudanläggning dit man kan ansluta sin egen device, tips på väggen från personalen om barer, restauranger och sevärdheter i Stockholm och en vattenpistol!

Hobo Hotel rum Hobo Hotel rum Hobo Hotel rum

Frukosten på Hobo Hotel – Café style!

Frukosten på Hobo Hotel är i ”Café style” – inte en stor frukostbuffé utan man väljer som på ett café från en disk med färdiga små smörgåsar, croissanter, glas med frukt eller chiapudding. Har man bokat rum inklusive frukost ingår 4 valfria saker. Är man riktigt hungrig finns även ett par varma rätter man kan beställa in, som äggröra med bacon.

Hobo Hotel frukost Hobo Hotel frukost Hobo Hotel frukost Hobo Hotel frukost

Gym på Hobo Hotel

Gymmet ligger nere i källaren på hotellet och är välutrustat, med de senaste modellen av löpband, roddmaskiner och monkey bars i taket. Dock ingen bastu eller dusch vad jag kunde hitta, utan här är tanken att man kommer ner ombytt och går upp till rummet för att duscha.

Hobo Hotel gym Hobo Hotel gym Hobo Hotel gym

Restaurangen på Hobo hotel

Ja, restaurangen har jag ägnat ett helt eget inlägg om. Läs det här! Ett smakprov får ni nedan!

Restaurangen på Hobo Hotel

Sammantaget om Hobo Hotel

Snyggt, modernt, lekfullt och prisvärt hotell, för dig som kanske i första hand inte vill hänga på rummet utan lika gärna tillbringar tid i hotellets sociala ytor som baren och lobbyn. Café style frukosten passar dig som inte är en buffé-frukosttyp utan hellre vill ha några få, goda saker.  Den kan man förresten komma in och äta även om man inte bor på hotellet!

Lämna ett svar

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste reportagen

Nedan finner du de senaste reportagen på bloggen!

Läs mer

Resa till Mauritius – alla mina tips

Mauritius är en riktig drömdestination om man längtar efter sol, bad, vackra stränder, fantastiska hotell och riktigt god...

Trogir i Kroatien – med en Unesco-skyddad Old Town

Staden Trogir i Kroatien ligger bara en halvtimme från staden Split och en kvart från den internationella flygplatsen...

Brac i Kroatien – Kroatiens tredje största ö

Brac är den tredje största ön i Kroatien och Milna på Brac är en av de mest populära...

Stockholms bästa spanska restaurang  –   La Tontería i Vasastan

Vilken är egentligen Stockholms bästa spanska restaurang? Ja, om man med riktigt bra menar en geniun spansk restaurang...