The Reef – Badhotell med ice-bucket i Fredrikshamn

Dela inlägget:

Efter en knapp vecka i Ålbaek åker nu jag och vår son vidare på egen roadtrip. Vi startar i Fredrikshamn där vi lämnade av resten av familjen vid färjeterminalen och checkade in på hotellet som ligger ett stenkast därifrån – The Reef – känt för sitt karibiska äventyrsbad. Vi lämnar packningen på rummet, byter om till badkläder och sticker direkt ner till badet!

Äventyrsbadet på The Reef

Äventyrsbadet är klart det bästa vi varit på inne i ett hotell. Behaglig temperatur i luften om 32 grader och 29 grader i vattnet. Det finns 5 olika små bubbelpooler där det är 37 grader. Skönt, för efter en stunds badande i 29 grader fryser man ändå lite.

The Reef FredrikshamnThe Reef FredrikshamnThe Reef Fredrikshamn

Det finns en liten vattenrutschbana för småbarn, samt en stor, bred  vattenrutschbana där man kan åka i stora gummiringar. Den stora var härlig, den åkte vi över 10 gånger.

The Reef Fredrikshamn The Reef Fredrikshamn The Reef Fredrikshamn

Inne på äventyrsbadet är det mörkt, med tropiska ljudeffekter och färgade lampor skapar dramatiska effekter. Då och då och då drar ett ”oväder” in med blixtar och regn från taket. Då startar även vågmaskinen som skapar stora vågor i den största bassängen.

The Reef Fredrikshamn

 

Soldäck:

Från äventyrsbadet kan man simma ut till soldäck. Där finns en rund pool med strömmar som driver framåt. Här finns även solstolar och en stor bubbelpool. Perfekt att ta en svalkande dryck i.

The Reef Fredrikshamn The Reef Fredrikshamn The Reef Fredrikshamn

Men, det jag gillade allra bäst var det fräscha bastuhuset ute på soldäck. Här finns två bastus och mellan dessa en dusch och en ice-bucket, där man kan hålla en hink med iskallt vatten över sig själv – så härligt efter en varm bastu.

The Reef Fredrikshamn The Reef Fredrikshamn  The Reef Fredrikshamn

Rummen:

Hotellet har 210 rum och vi bodde i ett av deras standardrum. Ljusa färger och parkettgolv men ganska oinspirerande rum som andas 90-tal. Man åker rimligen inte hit för rummens skull, utan för hotellets spa och bad!

The Reef Fredrikshamn The Reef FredrikshamnThe Reef Fredrikshamn

Snabbt wi-fi på rummet som räckte bra för att t ex streama Top Gun på Netflix – perfekt kvällsunderhållning efter middagen.

The Reef Fredrikshamn

Restauranger:

Inne på äventyrsbadet:

Det finns en enklare restaurang inne på äventyrsbadet, där man kan köpa smörgåsar, pizza och hamburgare samt öl, drinkar och slusch – eller ”Scoop” som de kallades här. Den gula med ananassmak var en av de godaste min son någonsin smakat!

The Reef Fredrikshamn

Här såg jag många föräldrar som inte var sugna på att bada sitta med en öl och en bok medan deras barn badade.

Middagsalternativ:

För middag finns dels familjerestaurangen Calypso med karibisk buffé, dels à la carte restaurangen Det Gule Pakhus som kanske mer är tänkt för sällskap utan barn. Vår son fick välja var vi skulle äta och han valde buffén för att slippa vänta. Bra, stor fräsch buffé. Sonen blandade hejvilt medan jag försökte följa mina egna bufféråd och ta en förrättstallrik, en varmrätt och en dessert.

The Reef Fredrikshamn restaurang The Reef Fredrikshamn restaurang The Reef Fredrikshamn restaurang

Stor dessertbuffé med tårtor, chokladfontän och mjukglassmaskin!

The Reef Fredrikshamn restaurang

The Reef Fredrikshamn restaurang The Reef Fredrikshamn restaurang

Frukosten

Bra stor frukostbuffé. The Reef är ett Scandichotell så har ni ätit frukost på något annat Scandichotell känner ni igen er här.

The Reef Fredrikshamn Frukost The Reef Fredrikshamn Frukost

Sammantaget:

 

En väldigt bra familjedestination för barn upp till tonåren, vår son älskade allt från badet till restaurangen och brydde sig inte om att rummet var lite omodernt. Väldigt familjeanpassat och säkert med badvakter ute i äventyrsbadet, flythjälp att låna osv. Ett perfekt stop på en roadtrip neråt Billund!

Har ni bott på The Reef? Vad tyckte ni? Kommentera gärna!

3 kommentarer

  1. Kul att påminnas om barndomsminnen, åkte ofta hit med familjen som barn och har nu en planerad tur dit utifrån en dagstur in i Danmark på blogguppdrag ☺

Lämna ett svar

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste reportagen

Nedan finner du de senaste reportagen på bloggen!

Läs mer

Beirut Cafe 25 år! Stockholms första Libanesiska restaurang

Beirut Cafe öppnade på Engelbrekstgatan på Östermalm för 25 år sedan och var då Stockholms första Libanesiska restaurang....

Taylow Swift Eras Tour i Sverige på Friends Arena

Wow! Vilken show. I söndags var jag med vår dotter på Taylow Swifts tredje konsert på Friends Arena...

Viner i Tyskland – 13 vinregioner. Franken är en av dem!

Tyskland har 13 vinregioner och en av de mest framstående vad gäller kvalitetsviner är Franken. Denna region ligger...

Taylor Swifts favoritdrink – French Blonde

Taylor Swift är i Stockholm och idag ska vi göra hennes favoritdrink - French Blonde. Den här drinken...