The Reef – Badhotell med ice-bucket i Fredrikshamn

Dela inlägget:

Efter en knapp vecka i Ålbaek åker nu jag och vår son vidare på egen roadtrip. Vi startar i Fredrikshamn där vi lämnade av resten av familjen vid färjeterminalen och checkade in på hotellet som ligger ett stenkast därifrån – The Reef – känt för sitt karibiska äventyrsbad. Vi lämnar packningen på rummet, byter om till badkläder och sticker direkt ner till badet!

Äventyrsbadet på The Reef

Äventyrsbadet är klart det bästa vi varit på inne i ett hotell. Behaglig temperatur i luften om 32 grader och 29 grader i vattnet. Det finns 5 olika små bubbelpooler där det är 37 grader. Skönt, för efter en stunds badande i 29 grader fryser man ändå lite.

The Reef FredrikshamnThe Reef FredrikshamnThe Reef Fredrikshamn

Det finns en liten vattenrutschbana för småbarn, samt en stor, bred  vattenrutschbana där man kan åka i stora gummiringar. Den stora var härlig, den åkte vi över 10 gånger.

The Reef Fredrikshamn The Reef Fredrikshamn The Reef Fredrikshamn

Inne på äventyrsbadet är det mörkt, med tropiska ljudeffekter och färgade lampor skapar dramatiska effekter. Då och då och då drar ett ”oväder” in med blixtar och regn från taket. Då startar även vågmaskinen som skapar stora vågor i den största bassängen.

The Reef Fredrikshamn

 

Soldäck:

Från äventyrsbadet kan man simma ut till soldäck. Där finns en rund pool med strömmar som driver framåt. Här finns även solstolar och en stor bubbelpool. Perfekt att ta en svalkande dryck i.

The Reef Fredrikshamn The Reef Fredrikshamn The Reef Fredrikshamn

Men, det jag gillade allra bäst var det fräscha bastuhuset ute på soldäck. Här finns två bastus och mellan dessa en dusch och en ice-bucket, där man kan hålla en hink med iskallt vatten över sig själv – så härligt efter en varm bastu.

The Reef Fredrikshamn The Reef Fredrikshamn  The Reef Fredrikshamn

Rummen:

Hotellet har 210 rum och vi bodde i ett av deras standardrum. Ljusa färger och parkettgolv men ganska oinspirerande rum som andas 90-tal. Man åker rimligen inte hit för rummens skull, utan för hotellets spa och bad!

The Reef Fredrikshamn The Reef FredrikshamnThe Reef Fredrikshamn

Snabbt wi-fi på rummet som räckte bra för att t ex streama Top Gun på Netflix – perfekt kvällsunderhållning efter middagen.

The Reef Fredrikshamn

Restauranger:

Inne på äventyrsbadet:

Det finns en enklare restaurang inne på äventyrsbadet, där man kan köpa smörgåsar, pizza och hamburgare samt öl, drinkar och slusch – eller ”Scoop” som de kallades här. Den gula med ananassmak var en av de godaste min son någonsin smakat!

The Reef Fredrikshamn

Här såg jag många föräldrar som inte var sugna på att bada sitta med en öl och en bok medan deras barn badade.

Middagsalternativ:

För middag finns dels familjerestaurangen Calypso med karibisk buffé, dels à la carte restaurangen Det Gule Pakhus som kanske mer är tänkt för sällskap utan barn. Vår son fick välja var vi skulle äta och han valde buffén för att slippa vänta. Bra, stor fräsch buffé. Sonen blandade hejvilt medan jag försökte följa mina egna bufféråd och ta en förrättstallrik, en varmrätt och en dessert.

The Reef Fredrikshamn restaurang The Reef Fredrikshamn restaurang The Reef Fredrikshamn restaurang

Stor dessertbuffé med tårtor, chokladfontän och mjukglassmaskin!

The Reef Fredrikshamn restaurang

The Reef Fredrikshamn restaurang The Reef Fredrikshamn restaurang

Frukosten

Bra stor frukostbuffé. The Reef är ett Scandichotell så har ni ätit frukost på något annat Scandichotell känner ni igen er här.

The Reef Fredrikshamn Frukost The Reef Fredrikshamn Frukost

Sammantaget:

 

En väldigt bra familjedestination för barn upp till tonåren, vår son älskade allt från badet till restaurangen och brydde sig inte om att rummet var lite omodernt. Väldigt familjeanpassat och säkert med badvakter ute i äventyrsbadet, flythjälp att låna osv. Ett perfekt stop på en roadtrip neråt Billund!

Har ni bott på The Reef? Vad tyckte ni? Kommentera gärna!

3 kommentarer

  1. Kul att påminnas om barndomsminnen, åkte ofta hit med familjen som barn och har nu en planerad tur dit utifrån en dagstur in i Danmark på blogguppdrag ☺

Lämna ett svar

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste reportagen

Nedan finner du de senaste reportagen på bloggen!

Läs mer

Winter Margarita – Fredagsdrinken är en vintervariant av denna sommarklassiker

Gillar du drinken Margarita kommer du älska en Winter Margarita. Samma goda smaker av sött, salt och surt...

Guide till Koh Samet 2023 – stränder, hotell och tips

Guide till Koh Samet! Är du sugen på en semester på en av Thailands absolut vackraste öar? Då...

Afternoon Tea på La Tour med fransk touch

I lördags testade jag La Tour's nya Afternoon Tea med fransk touch - och detta var en lunchupplevelse...

Säsongsmeny på Restaurang Leijontornet

Restaurang Leijontornet i Gamla Stan har fått många bra recensioner den senaste tiden och som en följd snabbt...