fbpx
Matochresebloggen
Ruths Hotell skagen
Danmark Skagen

Ruths Hotell i Skagen – femstjärnigt med michelinambitioner

Ruths hotell är ett av de mest anrika hotellen i Skagen och är idag ett femstjärnigt hotell. Till skillnad från exempelvis Brøndums Hotel som är charmigt men enkelt så har Ruths hotell stora renoverade rum med egna badrum, uteplatser eller balkonger. Ett härligt spa och stor tempererad pool. Det ligger ett stenkast från en stenstrand dit många går för att se solnedgången och cykelavstånd från mycket av det man vill se och göra i Skagen.

Ruths Hotell skagen

Vi bokade bord för lunch här och fick möjlighet att testa deras spa, häng med!

Ruths Hotell – Spa

Förutom fina behandlingsrum finns här bastu, ångbastu och en stor tempererad pool i ett inglasat rum. Härligt blåsiga dagar på sommaren, men säkert ännu härligare att krypa in i en stormig höstdag efter en promenad på stranden.

Ruths Hotell skagen Spa Ruths Hotell skagen Spa Ruths Hotell skagen Spa

Ruths hotell – Rummen

Ruths hotell har totalt 52 rum, fördelat över ett par olika byggnader. Vi tog en titt på rummen i huvudbyggnaden där det finns 25 rum. Stora fina rum, inredda med danska designmöbler.

Ruths Hotell skagen rum Ruths Hotell skagen rum Ruths Hotell skagen rum

Ruths hotell – Maten

Ruths har två restauranger – Ruths Gourmet som serverar avsmakningsmenyer och aspirerar på en michelinstjärna och Ruths Brasserie som har en fransk-inspirerad al a carte. Vi åt lunch i den senare och tog en av dagens rätter – Krabbklor.

Ruths Brasserie SkagenRuths Brasserie SkagenRuths Brasserie Skagen

Man kan äta lunchen i den mysiga restaurangen eller på innergården.

Ruths Brasserie Skagen

Så himla bra ställe, god mat och trevlig personal. Hit skulle jag gärna vilja åka på en “gourmetweekend” – de har paket till specialpris där det ingår boende och en middag på Ruths Gourmet. Men man får boka i god tid – på helgerna blir tydligen rummen uppbokade två månader i förväg året om!

 

Du kanske också är intresserad av...

Inga kommentarer

    Lämna gärna en kommentar