Lalandia och Aquadome i Billund

Dela inlägget:

Vår roadtrip har nu tagit oss till Billund där vi startade med att checka in på vårt hotell för natten –hotell Propellen. Vi hade planerat att campa denna natt, men det har regnat hela dagen så det kändes inte alls lockande. Vi tog istället in på detta hotell som ligger 3o0 meter från Legoland som vi ska till imorgon och bara 100 meter från dagens utflyktsmål – Lalandia och Aquadome.

Jag trodde att Lalandia var badstället men det är mer ett stort aktivitetscenter där den största attraktionen är vattenlandet Aquadome. Perfekt en regnig dag som denna! Vi startade med Aquadome. (Jag har inne på vattenlandet bara fotat med min GoPro-kamera, så kvalitén på bilderna är inte de bästa).

Aquadome i Billund

Aquadome i Billund är ett stort äventyrsbad inomhus som är öppet året runt. Med säkert 20 meter i takhöjd och ett enda stort gigantiskt rum är det en mäktig syn när man går in i äventyrsbadet. Här finns vattenrutschbanor, vågmaskiner, vattenland, bubbelpooler och bastulandskap. Häng med!

Octopus

Vi startade med en attraktion som finns på de flesta vattenland vi besökt – en där man åker på en matta framlänges på en bana. Skillnaden här är att banan är väldigt lång. Nedan ser ni en liten del av den!

Lalandia Aquadome Octopus Lalandia Aquadome Octopus

Tornadon

Detta startar som en vanlig stor lugn vattenrutschbana där man åker i en gigantisk gummiring. Men plötsligt kommer ett brant stup varefter man kastas in en en gigantisk stor trumma. Sjukt otäck och det var på vippen att jag (som höll go-pro-kameran med ena handen) kastades av. Vi såg en kille som haltande gick ut från denna attraktion – håll hårt i handtagen!

Aquadome Lalandia Billund Tornadon

Wild River

En lång vattenrutschbana som startar inomhus, fortsätter utomhus och sen avslutas inomhus igen. Här åker man utan ringar och inga ljussignaler som visar när man kan åka, så risk att man bli på-åkt i den vilda forsen. Sonen älskade även denna. Jag lite tveksam. Med åren gillar jag mer och mer att åka fram i en ring.

Aquadome Lalandia Billund Wild River

Dubbelröret

Kul vattenrutschbana utan oväntade faror där man åker tillsammans i en dubbelring.

Aquadome Lalandia Billund Dubbelrörert

Förutom alla vattenrutschbanor finns en hel del andra attraktioner:

Stort vattenlekland

Här skulle sonen kunnat stanna flera timmar, med kranar man kunde öppna, spruta vatten på förbipasserande och då och då tömdes en gigantisk hink över hela vattenlandet som översvämmades av ljummet vatten.

Aquadome Lalandia Aquadome Lalandia

Utomhusbad.

Skulle man komma hit en varm dag med fint väder finns även pooler och solstolar utomhus.

Aquadome Lalandia Aquadome Lalandia

Varma bubbelpooler och bastus.

Även om det är ovanligt varmt i både luften och poolerna är det skönt att värma sig lite extra. Det finns både varma bad och bubbelpooler.

Aquadome Lalandia

Aquadome i Billund – En mardröm?

När jag berättade att vi skulle till badlandet i Lalandia sa en en kompis att det vore hans värsta mardröm att åka hit. Jag var dock peppad då jag gillar vattenrutschbanor. Det fanns en del bra vattenrutschbanor och det var inte långa kötider trots högsäsong en regnig dag.

Men, väl inne var det en ljudvolym jag inte riktigt var beredd på innan. Mycket glada barnskrik! Hit åker man dock i första hand för barnens skull. Vår 8-åring älskade Aquadome, men efter två timmar när vi hade testat alla attraktioner lyckades jag locka med honom vidare tillbaks till hotellet!

Andra föräldrar löste det på sina sätt, med att sova…

Aquadome Lalandia

…eller beställa en stor öl och sätta sig längst in mot väggen!

Aquadome Lalandia

Resten av Lalandia

Lalandia är som hämtat från Dubai eller Vegas, med en rad aktiviteter förutom Aquadome. När vi kom innanför dörrarna hade plötsligt vädret klartnat upp och trots att klockan bara var 15 hade det börjat att skymma. Det var dock bara taket högt upp som hade målats verklighetstroget. Runt en liten fontän vid entrén fanns restauranger och barer, som hämtade från en liten mysig by i Italien!

Lalandia Billund

Här fanns även ett gäng studsmattor där man fick extra skjuts av gummiband man hängde i. Fortsatte man in i byggnaden fanns allt från ett stort spelhalls-område, affärer, restauranger, minigolfbana och bowlinghall till en karikatyrtecknare – som hämtad från en turistgata i södra Europa.

Lalandia Billund

Lalandia Billund Lalandia Billund Lalandia Billund Lalandia Billund

Winter World på Lalandia Billund

Längst in bredvid entrén till vattenlandet fanns det mest otipppade -ett ”Winter World” – komplett med en superkort konstgjord skidbacke, isklättringsvägg och skidskobana!

Lalandia Billund Winter World Lalandia Billund Winter World Lalandia Billund Winter World Lalandia Billund Winter World

Sammantaget:

Lalandia är kanske inte värt en resa till Billund i sig. Men, åker man hela vägen hit för att besöka Legoland är det klart värt att spendera några timmar på Lalandia. Sonen älskade Aquadome och det är ju främst för barnen skull man överhuvudtaget tar sig till Billund!

Har ni varit på Lalandia i Billund och Aquadome? Vad tyckte ni? Kommentera gärna!

Besöket på Aquadome gjordes i samarbete med Visit Danmark. Åsikterna är som vanligt mina egna!

Lämna ett svar

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste reportagen

Nedan finner du de senaste reportagen på bloggen!

Läs mer

Beirut Cafe 25 år! Stockholms första Libanesiska restaurang

Beirut Cafe öppnade på Engelbrekstgatan på Östermalm för 25 år sedan och var då Stockholms första Libanesiska restaurang....

Taylow Swift Eras Tour i Sverige på Friends Arena

Wow! Vilken show. I söndags var jag med vår dotter på Taylow Swifts tredje konsert på Friends Arena...

Viner i Tyskland – 13 vinregioner. Franken är en av dem!

Tyskland har 13 vinregioner och en av de mest framstående vad gäller kvalitetsviner är Franken. Denna region ligger...

Taylor Swifts favoritdrink – French Blonde

Taylor Swift är i Stockholm och idag ska vi göra hennes favoritdrink - French Blonde. Den här drinken...