Recension restaurang Carousel Stockholm

I Naglos gamla lokaler, vid Gustav Adolfs torg i Stockholm öppnade för ett par veckor sedan restaurangen Carousel. Bakom krogen ligger bröderna Lukas och Robin Moderato och deras barndomsvän Christopher Ellertsson.

Baren på restaurang Carousel
Baren på restaurang Carousel
Vi anlände till Carousel en onsdag klockan 18 och började med en drink i baren. En trevlig och kunnig bartender lotsar oss i drinklistan på väggen och vi bestämmer oss för en ”What is this gin?”. Gin, sherry, citron och oregat – en sockerlag på mandel, socker och rosvatten. En riktigt god, ganska tung, höstig, drink. I baren finns även ett bra utbud av fatöl, t ex Lagunitas, Samuale Adams och Marstons.

baren drink

Redan 18.30 börjar det bli fullt i lokalerna och vi sätter oss vid vårt bord och kollar in menyn. En trevlig och mycket påläst servitris guidar oss genom menyn där det finns allt från ostron, grillade skaldjur, charkbrickor till ”Burkar” – dessa serveras utan några tillbehör förutom bröd. Vill man ha en mer komplett förrätt finns t ex Rådjurstartar eller Svampkrokett med getostkräm. Vi fastnar för de små ”burkarna” och tar in en med Kyckling- och ankleverparfait och sherrygelé, samt en med Boquerones.

burkar sardiner

Dessa små aptitretare var mycket läckra. (Men brödet som serverades till var i tristaste laget, med stora småtorra skivor av vanligt vitt formfranskatyp).

Till huvudrätt tog jag en Grillad pulpo med vitlök, tomat och saffran. Som en paella med bläckfisk. Fantastisk god! Mitt sällskap tog bräserad oxkind som även den var riktigt bra.

blackfisk oxkind

Restaurangen som var halvtom när vi satte oss fylldes snabbt och var vid 19-tiden helt fullsatt – många som vill testa denna nya restaurang som även blivit omskriven för den fina inredningen.

restaurangen

Prismässigt ligger Carousel i mellanklass. Förrätter mellan 115-205 kronor, varmrätter mellan 220-360 kronor. De har en omfattande vinlista och bra viner på glas. Sammantaget en väldigt bra restaurangupplevelse, mycket tack vare den mycket trevliga och kunniga personalen!

Lämna ett svar

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste reportagen

Nedan finner du de senaste reportagen på bloggen!

Läs mer

Skidåkning i La Rosière – ett vinterparadis i de Franska Alperna nära Italien

La Rosière är en skidort i de franska Alperna på 1850 meters höjd. En snösäker destination och en...

Öppet Spår 90 – Fast-track till Vasaloppet

Från att inte ha åkt längdskidor sedan jag var barn, till att börja träna förra året och nu...

Champagnelunch med Guldkula – Sveriges mest sålda Champagne

I fredags hade jag den stora glädjen att få komma på en Champagnelunch med Guldkula - skumpan som...

Tom Collins cocktail – en frisk fredagsdrink

Tom Collins är en klassisk cocktail som är en av de enklaste och mest okomplicerade drinkarna som finns...