Radisson Blu at Disneyland Paris – recension

Dela inlägget:

Äntligen i Paris! Vi är här i första hand för att besöka Disneyland, men passade på att ta ett tidigt flyg hit för att hinna med att se lite av staden innan vi åkte ut mot vårt hotell. Mer om vad vi gjorde inne i stan i ett kommande inlägg, vi börjar med en recension av vårt hotell där vi bodde två nätter.
Ska man besöka Disneyland är det verkligen smidigt att bo i närheten av just Disneyland, både för att ha nära dit på morgonen och hem på kvällen. Man kan bo i själva parken men vi valde ett lite mer prisvärt alternativ en kvart från parken med hotellets egen shuttlebus – Radisson Blu at Disneyland Paris.

Hotellet:

Klassiskt, stort Radisson Blu-hotell. Inte supermodernt men klassiskt elegant och fräscht. Stora gemensamma ytor som lobby och bar och trevlig personal. Det ligger väldigt vackert omgivet av en stor golfbana och en liten lekplats och är en skön oas efter en hektisk dag på Disneyland!

Rummen:

Stora fina rum, vi blev uppgraderade till ett jättestort familjerum med två rum så barnen kunde somna i en del medan vi hängde i den andra. Det finns även connecting rooms, dvs två dubbelrum med en dörr emellan.

Sovrum Radisson Blu at Disneyland Paris Sovrum Radisson Blu at Disneyland Paris

Utsikt från rum Radisson Blu at Disneyland Paris
Utsikten från vår balkong!

Badrum Radisson Blu at Disneyland Paris Badrum Radisson Blu at Disneyland Paris

Maten:

Hotellet har en stor restaurang (som även fungerar som frukostmatsal) och i baren finns även en enklare barmeny. Vi åt middag här kvällen vi kom, och var nöjda (även om matsalen skulle bli ännu mysigare med lite tända ljus och dämpad belysning…). Trevlig och serviceorienterad personal som t ex fixade glutenfritt bröd till vår dotters hamburgare.
Steak tartare
Hotellets variant på Steak tartare – god med frasiga pommes!

Frukosten:

Bra frukost, med en kock som lagade till omeletter på beställning -något av det bästa jag vet på en hotellfrukost! Man kan pressa sin egen apelsinjuice och på buffén finns allt från bacon och korvar till baguetter, croissanter, ostar mm. Riktigt bra! Se till dock att inte komma just innan frukosten stänger, då var det lite utplockat.
Frukost på Radisson Blu at Disneyland Paris Frukost på Radisson Blu at Disneyland Paris Frukost på Radisson Blu at Disneyland Paris Frukost på Radisson Blu at Disneyland Paris

Spa och pool

Hotellet har ett fräscht litet spa med ångbastu och vanlig bastu samt en 30-gradig pool. Man kan även beställa behandlingar som massage etc. Vi nöjde oss med lite bastubad och ett dopp i poolen efter frukost dagen efter vi besökte Disneyland.
Spa Radisson Blu at Disneyland Paris
Det finns en direkthiss från varje våning direkt ner till spat – smidigt att inte behöva gå igenom receptionen i morgonrock!

Spa Radisson Blu at Disneyland Paris Spa Radisson Blu at Disneyland Paris Spa Radisson Blu at Disneyland Paris

Wi-fi:

Snabbt gratis wi-fi i alla rum nog att t ex streama Netflix.

Läget:

Bara en kvart från Disneyland ligger detta hotell bra till. De har en gratis shuttlebus som går mellan hotellet och parken en gång i halvtimmen. Samma buss kan man ta om man kommer till parken via pendeltåget RER som går med ett byte hela vägen från flygplatsen.

Boka shuttle-buss plats:

Då Disneyland öppnar 10.00 vill de allra flesta ta bussen dit som går 09.30. Det är en stor buss, men den blir ofta full – så har man inte bokat en plats får man vänta på nästa buss. Så, skriv upp er på listan direkt när ni checkar in (eller maila redan hemifrån och be att få bli uppskrivna). Shuttle bussen går exakt på hel- och halvtimme från hotellet hela dagen och tillbaka igen från parken kvart i och kvart över. På vägen hem från parken behövs oftast ingen bokning – men det skadar inte då det i högsäsong kan bli fullt även på denna och då går alla med bokade platser före.

Hitta shuttle-bussen:

Ska ni bo här och tänker ta pendeltåget (som går till Disneyland) för att sedan ta hotellets shuttle-buss till hotellet så är denna info för er: Leta inte efter shuttle-bussen på den stora parkeringen direkt utanför pendeltåget (vilket vi gjorde). Gå istället mot den stora vanliga bilparkeringen. Det är en bit men det finns rullband på vägen. Efter det andra rullbandet finns en plats som dock inte är uppmärkt – men dit kommer hotellets shuttle buss oftast en gång i halvtimmen – kvart i och kvart över. Maila hotellet för aktuell tidtabell innan ni kommer hit!

Sammantaget:

Bra hotell – god frukost, mjuka sängar, bra shuttle till parken och fint läge. Vi skulle gärna bo här igen!

Lämna ett svar

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste reportagen

Nedan finner du de senaste reportagen på bloggen!

Läs mer

Beirut Cafe 25 år! Stockholms första Libanesiska restaurang

Beirut Cafe öppnade på Engelbrekstgatan på Östermalm för 25 år sedan och var då Stockholms första Libanesiska restaurang....

Taylow Swift Eras Tour i Sverige på Friends Arena

Wow! Vilken show. I söndags var jag med vår dotter på Taylow Swifts tredje konsert på Friends Arena...

Viner i Tyskland – 13 vinregioner. Franken är en av dem!

Tyskland har 13 vinregioner och en av de mest framstående vad gäller kvalitetsviner är Franken. Denna region ligger...

Taylor Swifts favoritdrink – French Blonde

Taylor Swift är i Stockholm och idag ska vi göra hennes favoritdrink - French Blonde. Den här drinken...