Julbord på Hallwylska – med en pop-up ”treatmas-bar”

Dela inlägget:

Igår testade jag årets första julbord – på Hallwylska, som avslutades med att man fick en försmak av den pop-up som finns här på helgerna i år. ”Treatmas-bar” heter konceptet som Baileys ligger bakom. Mer om det på slutet av detta inlägg., för vi började såklart med att testa julbordet!

Julbord på Hallwylska – i nästan sju turer

Hallwylskas julbord serveras i deras vinterträdgård, som ramats in med ett stort uppvärmt tält och gjorts supermysigt med vacker dukning, tända ljus och skinnplädar på stolarna.

Jag gillar traditionen att äta julbord i sju turer (läs mer om det är) men fuskade lite denna lunch (och jag hade inte evigheter på mig att att äta) så sill och lax hamnade på samma tallrik. Till det årets första julöl!

Julbord på Hallwylska

God sill i fem smaker och lax som fanns både gravad, varmrökt och inkokt . (Saknade dock min favorit ättiksströmming!). Det extra krutet hade kanske lagts på de veganska och vegetariska alternativen istället för dem fanns det gott om!

Så, direkt från denna första tallrik in på tredje turen – kallskuret. God skinka, lite korvar och patéer. Inte riktigt känslan av att allt detta var hemlagat, men gott!

Julbord på Hallwylska

Nästa tur var småvarmt och här fanns det mesta jag förväntar mig. Hemgjorda köttbullar, Jansson, revbensspjäll, brysselkål och rödkål. Även här fanns massor med alternativ för vegetarianer, med vegokorv, vegobullar osv.

Vegkorv, vegbullar, veggratäng och ostpaj!
Julbord på Hallwylska

Femte turen – ost – fanns i början av buffén bland det kallskurna och här fanns bland annat julost, västerbotten och grönmögelost.

Desserterna var i det minsta laget om man väntar sig ett klassiskt julbord, även om man ofta är rejält mätt så här långt in på julbordet. Varken risgrynsgröt eller ris-a-la-Malta. Däremot bland annat en supergod cheesecake och en seg kladdkaka med jordnöt som var riktigt bra!

Julbord på Hallwylska

Sista turen – julgodis – fanns det gott om (dock hittade jag ingen hemkokt knäck eller kola) men här tog jag väldigt lite då chokladrenen väntade…

Maffig final – treatmas-bar med Baileys

Det var Baileys som bjudit in för att testa julbordet, framför allt finalen där de via pop-up baren ”Treatmas” kommer erbjuda en extradessert under julbordet här alla lördagar och söndagar. Det går ut på att man får en chokladren, kapar huvudet på den, dekorerar med kolasås, kakor, polkagrisar, guldströssel osv. Sedan fylls den med Baileys som man dricker med ett papperssugrör. När renen är tom är det bara att äta upp sin skapelse!

Sammantaget om årets julbordpå Hallwylska

Mycket mysig och julig lokal och trevlig personal. Inte lika traditionellt som exempelvis på Grand Hotell (då man exempelvis ersatt de klassiska desserterna med modernare – faktiskt godare varianter). Modernt i form av mycket veganska och vegetariska alternativt, från patéer och ”svill” till korvar och gratänger.

Julbordet på Hallwylska serveras 21 november till 24 december och kostar från 395:-. Att skapa sin egen ren kostar 128:- extra inklusive att den fylls med Baileys!

Fler tips om Julbord.

Fullt på Hallwylska? Kolla in sju till tips om julbord!

Lämna ett svar

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste reportagen

Nedan finner du de senaste reportagen på bloggen!

Läs mer

Resa till Mauritius – alla mina tips

Mauritius är en riktig drömdestination om man längtar efter sol, bad, vackra stränder, fantastiska hotell och riktigt god...

Trogir i Kroatien – med en Unesco-skyddad Old Town

Staden Trogir i Kroatien ligger bara en halvtimme från staden Split och en kvart från den internationella flygplatsen...

Brac i Kroatien – Kroatiens tredje största ö

Brac är den tredje största ön i Kroatien och Milna på Brac är en av de mest populära...

Stockholms bästa spanska restaurang  –   La Tontería i Vasastan

Vilken är egentligen Stockholms bästa spanska restaurang? Ja, om man med riktigt bra menar en geniun spansk restaurang...