Pop House Stockholm – vi testar restaurangen vid ABBA-museet

Dela inlägget:

Abba The Museum öppnade på Djurgården i Stockholm våren 2013. Förutom museet inrymmer byggnaden även ett hotell och restaurangen Pop House. Nyligen lanserade Pop House en ny meny som vi har provsmakat, häng med!

Restaurangen Pop House Stockholm.

Restaurangen Pop House har en stor uteservering som är öppen sommartid och en inomhusmatsal som är öppen året om. Den meny man nu lanserar är tänkt att gå i musikens tecken, men förutom att restaurangen ligger i anslutning till Abbamuseet finns inget i maten eller upplägg som jag riktigt kopplar till musik. Däremot känns menyn väldigt somrig!

A lá carte Menyn består av 12 stycken mellanrätter som ligger mellan 95:- till 165:- styck. Ungefär 4 fyra stycken motsvarar en förrätt och en varmrätt. Här finns något för alla smakriktningar, från grillad avokado och smörslungad färskpotatis med löjrom till grillad flankstek och waguburgare.

Pop House Stockholm Pop House Stockholm Pop House Stockholm Pop House Stockholm

Kötträtterna är riktigt goda, både en perfekt grillad flankstek och smarrig waguburgare. De vegetariska rätterna var snygga, men lite bleka, framför allt den grillade avokadon hade behövt lite mer tryck och hetta.

Fisk och blötdjur på Pop House

Det finns även flera fisk- och blötdjursrätter på menyn, som citronbakad torsk och pilgrimsmussla med grillad bläckfisk. Torsken kom in knappt ljummen och serverad på kall syrad fänkål hade det behövts en väldigt varm sommardag för att jag skulle uppskatta denna rätt serverad nästan kall. Den pilgrimsmusslan med grillad bläckfisk var däremot riktigt bra med tydlig grillsmak och bra smakkombinationer med salt kapris och knaprig mandel.

Pop House Stockholm Pop House Stockholm

Desserter på Pop House Stockholm

Det finns fyra desserter på menyn och alla verkade riktigt bra. En cremé brulée, en chokladpudding, praliner och så en hasselnötskaka som vi provade som var helt fantastisk.

Pop House Stockholm

Sammantaget om maten på restaurang Pop House

Lite ojämn meny, med höjdpunkter i kötträtterna och desserten. Jag gillar mellanrättsformatet så man kan smaka många olika rätter. Vad det gäller restauranger på Djurgården tycker jag att detta är ett  bra alternativ. Jag ser fram mot att sitta på deras uteservering med ett glas bubbel i sommar och ta in några av de mellanrätter jag gillade bäst!

Adress: Djurgårdsvägen 68, 115 21 Stockholm. Tel +46 (0)8 502 541 40

Webb: pophouse.se

Samtliga matbilder: Ivan da Silva för Zap PR

Lämna ett svar

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Läs mer

Vardag med Guldkant –  Catarina Königs bakade spetskål

Catarina König är en kokboksförfattare som gjort flera kokböcker efter att hon vann Sveriges Mästerkock 2016 och den...

Brooklyn Lager 35 år – ikonen Garrett Oliver till Stockholm

Brooklyn Lager är en öl med rötterna djupt förankrade i stadsdelen Brooklyn, New York City. Denna öl har...

Saker att göra i Golfe de Morbihan – 10 tips

Golfe de Morbihan - en stor vik på Bretagnes västra kust. Para 2,5 timmar med tåg från Paris...

Negroni Sour – Negroni och whisky sour i ett

Negroni Sour är en drink där man tar det bästa från en Negroni och lägger till syra, sötma...