Hotell i Thessaloniki – budget, mitt i stan och lyxhotell nära flygplatsen

Dela inlägget:

Thessaloniki –  en stor stad, men som turistort är den ganska ny och det finns förvånansvärt få stora hotell i Thessaloniki som har över en miljon invånare. Exempelvis har inte ett enda hotell inne i city utomhuspool. Men, det finns hotell strax utanför city som har desto större utomhuspooler och på badorten Halkidiki en dryg timme från Thessaloniki finns det mängder med fantastiska hotell vid stranden. Många som åker till denna del i Grekland bor ett par nätter i Thessaloniki för att utforska staden och äta gott och fortsätter sedan till någon badort.

Hotell i Thessaloniki

Här kommer tre förslag på hotell i Thessaloniki, det vi själva bodde på och ett nybyggt budgethotell mitt i city, samt ett hotell fem minuter från flygplatsen som vi hängde på vår sista dag.

Egnatia Palace Thessaloniki

Egnantia Palace ligger mitt i city med promenadavstånd till allt man vill se här – marknader, shopping, restauranger och barer. Det klassas som ett fyrstjärnigt hotell men det når inte riktigt upp till nivån som ett fyrstjärnigt hotell har i Sverige och det är lite bedagat. Men, det är fräscht, alla rum har små balkonger antingen mot gatan eller mot en park som ligger invid hotellet. Och i källaren har de ett gym och ett litet spa med bastus, jacuzzi och en pool med jetstråle.
Hotell i Thessaloniki    Hotell i Thessaloniki Hotell i ThessalonikiHotell i ThessalonikiHotell i ThessalonikiHotell i Thessaloniki
Adress: Egnatia 61, Thessaloniki 546 31, Greece
Webb: egnatiapalace.gr

The Caravan

The Caravan är ett nybyggt budgethotell/b&b mitt i Thessaloniki. Snygg liten lobby med ett café och ljusa fina rum. Gå ihop ett gäng eller en familj och boka deras svit för 140 euro natten – med stor takterrass!
Hotell i Thessaloniki Hotell i Thessaloniki Hotell i Thessaloniki
Hotell i Thessaloniki
Adress: Rempelou 1, Thessaloniki 546 31, Greece
Webb: thecaravan.gr

Hyatt Regency Thessaloniki

Få hotell i Thessaloniki har utomhuspool, men Hyatt Regency Thessaloniki som ligger 30 minuter utanför stan, nära flygplatsen är ett av undantagen och deras pool är dessutom gigantisk!
Hotellet har 153 rum och de är väl tilltagna – de minsta rummen är 40 m2. Slår man till på ett de luxe-rum är de så här fina med utsikt över trädgården.
Hotell i Thessaloniki Hotell i Thessaloniki
Frukosten här är verkligen bra; stor buffé med frukt, bröd och en stor grekisk del med bakelser och ett honungsbord! Varma rätter ingår och de beställer man a la carte och de serveras vid bordet.
Hotell i Thessaloniki Hotell i Thessaloniki
Självklart finns här även ett stort gym och relax med bastus och isbad, samt simbassäng och jacuzzi. Även om det var utomhuspoolen som lockade mest!
Hotell i Thessaloniki Hotell i Thessaloniki Hotell i Thessaloniki Hotell i Thessaloniki
Vill man utforska staden Thessaloniki ligger detta hotell lite väl långt bort, men det är perfekt att vila upp sig här några dagar som en del i en resa till Thessaloniki, hotellet är verkligen härligt!
Adress: 13 kilometres -Perea, Thermi 570 01, Greece
Webb: thessaloniki.regency.hyatt.com

Fler inlägg om Thessaloniki

Sightseeing i Thessaloniki – topp 10

Flyg till Thessaloniki med Ryanair

Restauranger i Thessaloniki

Takbarer i Thessaloniki

Lämna ett svar

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste reportagen

Nedan finner du de senaste reportagen på bloggen!

Läs mer

Segling i Kroatien – ett underbart sätt att uppleva havet och mysiga städer i Kroatien!

Jag gjorde nyligen min första segling i Kroatien och det var verkligen ett underbart sätt att uppleva havet...

Beirut Cafe 25 år! Stockholms första Libanesiska restaurang

Beirut Cafe öppnade på Engelbrekstgatan på Östermalm för 25 år sedan och var då Stockholms första Libanesiska restaurang....

Taylow Swift Eras Tour i Sverige på Friends Arena

Wow! Vilken show. I söndags var jag med vår dotter på Taylow Swifts tredje konsert på Friends Arena...

Viner i Tyskland – 13 vinregioner. Franken är en av dem!

Tyskland har 13 vinregioner och en av de mest framstående vad gäller kvalitetsviner är Franken. Denna region ligger...