Pinchos och takbarer i Barcelona

Dela inlägget:

Söndag eftermiddag åkte vi tillbaka till Barcelona och checkade in på vårt relativt enkla men fräscha hotell i utkanten av stadskärnan – Condado Hotel. Vi gav direkt upp tanken på att hitta en parkeringsplats på gatan och ställde bilen i ett garage runt hörnet från hotellet.

Vi tog sedan en lång promenad genom centrumet ner till marinan och en av Barcelonas stränder. Fantastiskt att de har en sån fin badstrand mitt i city, kantad av en bred strandpromenad. Här badar man, solar, tränar på utegymmet eller köper med sig en cola från närmaste butik och sätter sig långt ute på piren dit kvällssolen når.

P1060641 P1060642 P1060644

Takbaren La Dolce Vitae i lyxhotellet Majestic Hotel

På vägen hemåt tog vi en paus på en av Barcelonas alla takbarer – La Dolce Vitae, beläget i lyxhotellet Majestic Hotel. Här ifrån har man en otrolig utsikt över Sagrada Família, bergen, havet mm. En DJ spelade loungemusiik och de hade väldigt trevlig och rapp personal. Här finns även en liten pool, mest tänkt för hotellgästerna. En av de härligaste takbarer jag varit på! Vi hittade denna takbar genom utmärkta bloggen rooftopguiden.se – tips om ni som vi gillar takbarer!

La Dolce Vitae at Majestic Hotel La Dolce Vitae at Majestic Hotel La Dolce Vitae at Majestic Hotel La Dolce Vitae at Majestic Hotel P1060666 La Dolce Vitae at Majestic Hotel La Dolce Vitae at Majestic Hotel La Dolce Vitae at Majestic Hotel

 

Middag på Blai Tonight  – Pinchos i Bareclona.

Middagen i Barcelona tog vi på gatan Blai som kryllar av små pinchosrestsuranger. Efter våra 5-12 rätters luncher och middagar kände vi för något lite enklare denna kväll, så detta passade oss perfekt. Jag hade sökt på Tripadvisor efter det bästa Pinchosstället på Blai och vi tog en taxi till Blai Tonight som är det äldsta och mest renommerade Pinchosstället här. Som på alla pinchosrestauranger står pinchos  uppradade på bardisken som man själv plockar på sig. En pinne i varje pincho sparar man i en mugg och när man är klar betalar man för de antal pinchos man ätit. Väldigt många goda varianter och prisvärt, mellan 1-1,5 Euro per styck!

Blai Tonight - Pinchos i Bareclona. Blai Tonight - Pinchos i Bareclona. Blai Tonight - Pinchos i Bareclona. Blai Tonight - Pinchos i Bareclona. Blai Tonight - Pinchos i Bareclona.

Takbaren 360 på Barceló Raval

Vi avslutade sista kvällen på ännu en takbar  – 360 som ligger högst upp i lyxhotellet Barceló Raval. Inte samma sköna loungehäng som på La Dolce Vitae utan mer ett ställe att ta en öl på stående fot,  då det finns få loungemöbler och poolen är skrattretande liten. Men grym utsikt och det var kul att se ut över staden även efter att mörkret lagt sig.

360 på Barceló Raval 360 på Barceló Raval 360 på Barceló Raval

Vad är era favoriter vad gäller barer och restauranger i Barcelona? Kommentera gärna!

3 kommentarer

  1. Åh vilka bra tips! Jag planerar nästa Barcelonaresa i oktober så det kanske inte är läge för takbarer då men tack för bra hotelltips! Nu har jag inte besökt så fruktasnsvärt många pnixosbarer men mina favoritpinxos finns på Euskal Etxea, himla mysigt ställe också.

  2. Kul att Blai var bra! Vi bor alldeles i närheten nu om några veckor, så tar nog och testar igen. Annars blir det nog inte så många takbarer, däremot tänkte jag ta mig till närområdena Sitges mfl.

Lämna ett svar

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste reportagen

Nedan finner du de senaste reportagen på bloggen!

Läs mer

Segling i Kroatien – ett underbart sätt att uppleva havet och mysiga städer i Kroatien!

Jag gjorde nyligen min första segling i Kroatien och det var verkligen ett underbart sätt att uppleva havet...

Beirut Cafe 25 år! Stockholms första Libanesiska restaurang

Beirut Cafe öppnade på Engelbrekstgatan på Östermalm för 25 år sedan och var då Stockholms första Libanesiska restaurang....

Taylow Swift Eras Tour i Sverige på Friends Arena

Wow! Vilken show. I söndags var jag med vår dotter på Taylow Swifts tredje konsert på Friends Arena...

Viner i Tyskland – 13 vinregioner. Franken är en av dem!

Tyskland har 13 vinregioner och en av de mest framstående vad gäller kvalitetsviner är Franken. Denna region ligger...