fbpx
Matochresebloggen
Barcelona Katalonien Mat

Lunch på Mas del la sala

Vårt sista stopp innan vi åkte in till Barcelona var på restaurangen Mas del la sala som även de var med i projektet Benvinguts a Pagès i form av en speciell meny med klassiska katalanska rätter de skapat för denna helg.

Menyn inleddes med att vi fick testa tre olika sorters olivolja -Vera, Corbella och Verdal Manresa, Kul provning, detta ska jag nog fixa hemma när vi får gäster någon gång.

P1060541

Lågtempat 57-gradigt ägg med örtcreme, squach och vitkålssoppa. Supergod och somrig rätt.

P1060548

Sedan fick vi in Bacalla, som är en torkad fisk de sedan lågtempat i vacumpåse. Lite som lutfisk i konsistensen. Serverades med spenat, russin och pinjenötter. Klart intressant rätt, men så intensiva smaker att halva portionen räckte.

P1060552

Goda viner till alla rätterna. Även denna dag körde brorsan så jag kunde prova vinerna till maten. Till kötträtten – kalv med kantareller – fick vi in exakt samma vin som vi testat någon timme tidigare – från Abadal.

P1060554 P1060562

Desserten var fantastisk – en skiva katalansk färskost med rosmaringlass och färska bär.

P1060567P1060576

Restaurangen drivs av tre bröder, varav en är kock och den andra kypare. Mycket pratglada personer som tipsade oss om att vi verkligen borde göra en liten avstickare på vägen till Barcelona förbi en utgrävd kanal en kort bit från restaurangen. Klart vi åkte dit!

P1060551

Efter att det varit torka i sju år grävde man denna långa kanal för att förse jordbruket med vatten. En härlig lugn oas där man en bit in hittar en glänta där det ibland sker vigslar.

P1060580 P1060581 P1060587

På vägen tillbaka mot Barcelona passerar man bergsmassivet Montserrat där det på toppen idag är ett aktivt kloster. Dess kantiga form ser man på långt håll och den har alltid haft en myt som en speciell plats, och fanns till exempel avbildat i klostret i Mon Sant Benet.

P1060592

Härlig avslutning på våra dagar ute på Kataloniens landsbygd. Nu väntar storstadspuls i Barcelona!

Resan gjordes i samarbete med Catalan Tourist Board men åsikterna är som vanligt mina egna. 

 

Du kanske också är intresserad av...

1 Comment

Lämna gärna en kommentar