Nyårsdagen – den inofficiella pizzadagen

Idag kommer det säljas dubbelt så många pizzor i Sverige jämfört med en vanlig söndag och det är inte konstigt att nyårsdagen utsetts till den inofficiella pizzadagen!

Nyårsdagen - den inofficiella pizzadagen
Pizzabagare på Dell Atore – en av Stockholms 11 bästa pizzerior

Den populäraste pizzan i Sverige är en kebabpizza, men om man vill ha en riktigt exklusiv pizza, vad ska man välja då?

Världens dyraste pizza

På Nino’s i New York tar man 1000 dollar för en pizza med hummer, rysk kaviar, laxrom och wasabi. Har du mot förmodan kvar lite exklusiva rester kvar från nyårsmiddagen kanske det är något du kan slänga ihop själv :-). Så här ska den se ut:

Men, den pizzan är faktiskt inte den mest exklusiva, utan enligt Guinness rekordbok hittar man den dyraste pizzan på Gordon Ramsay’s restaurang Maze i London. Den toppas med lökpuré, vit tryffelpasta, baby mozzarella, pancetta, svamp, nyplockad sallad och garnerad med färska skivor av en sällsynt italiensk vit tryffel. 1700:- får man betala för en kartong med denna exklusiva pizza!

Stockholms lyxigaste pizza

En av Stockholms lyxigaste pizzor är löjromspizzan på Taverna Brillo. För en pizza med löjrom, creme fraiche, prästost, lök, dill och citron får man punga upp 316:-.

Sveriges billigaste och godaste pizza

Ja, den bakar ni såklart själva! Så lätt att svänga ihop själv. Jag har ett recept på en supergod pizza med mozzarella, portabello, pinjenötter och fikon. Nedan ser du hur den ser ut sist vi lagade den och receptet hittar du i detta inlägg.

Vilken pizza är din favorit? Köper du färdig eller bakar du din egen?

4 kommentarer

  1. Gott Nytt år!!! Vi äter nästan aldrig pizza, men OM jag gör det vill jag helst ha tonfisk och lök. Men den där med rysk kaviar låter ju inte så dum heller 😉

  2. Snubblade på detta inlägg precis. Har du sett att Restaurang Ängen i Umeå erbjuder en Deluxe-pizza för 10’000 kronor? 🙂 Den är fylld med kobebiff, tryffel, västerbottensost med mera och toppas med bladguld. Det är nog i särklass den dyraste jag har sett i Sverige. xD

    • Hej Elin! Jo, jag har också läst om den pizzerian, men om man ska komma med i några officiella listor så måste man ha en pizza som gäster faktiskt köper, inte bara en galen pizza på menyn som man sätter upp för att få PR. Annars kan man ju sätta upp en pizza på en liten kvarterspizzeria med 1 kg rysk kaviar och sälja för 250.000 kronor! 🙂

Lämna ett svar

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste reportagen

Nedan finner du de senaste reportagen på bloggen!

Läs mer

Tom Collins cocktail – en frisk fredagsdrink

Tom Collins är en klassisk cocktail som är en av de enklaste och mest okomplicerade drinkarna som finns...

Mousserande vin från England – överraskande bra med en lång historia

Igår var jag hemma hos Storbritanniens ambassadör, i en stor pampig villa på Djurgården. Anledningen var att där...

Avsmakningsmeny på Skeppsbron 10 – Chef’s menu

Förra veckan hade jag och min fru vår 21:a bröllopsdag och firade det lite i efterskott med en...

Blood Orange Sour – Fredagsdrinken på Skeppsbron 10

Blood Orange Sour är Fredagsdrinken denna vecka, som skakades ihop på Skeppsbron 10 i Gamla Stan. De har...