7 löften du borde ge till dig själv för reseåret 2017

Nytt år, nya resmål. Dags att även ta dina resedrömmar på allvar och göra det bästa av dina resor. Här kommer 7 löften du borde ge till dig själv reseåret 2017!

Löfte 1: Ta ut all semester –  och var ledig på riktigt.

Se till att kolla upp hur mycket semester du har och ta ut all semester – att ta ut semesterdagar som pengar är inte ett bra sätt. Och när du har semester, se till att vara ledig på riktigt. Kolla inte jobbmailen, stäng av telefonen. Ska du vara tillgänglig även på semestern så är det ingen riktigt semester utan mer jour på distans och då bör du få en viss del av lönen.

Löfte 2: Prioritera resor framför materiella saker.

För alla oss som inte har ett överflöd av pengar behöver man prioritera och planera. Se till att du sparar så mycket du kan varje månad till drömresan, gärna som en stående överföring som dras direkt när du får lönen.

Löfte 3: Prata med främlingar när du reser.

Att prata med främlingar kan vara en så enkel sak som att fråga någon vilken stadens bästa restaurang eller takbar är. Ju mer du vågar prata med främlingar på resan, ju mer kommer du upptäcka som du inte kan läsa dig till ens på matochresebloggen! Ett bra sätt att träffa folk på resor är att t ex gå en matlagningskurs!

Matlagningskurs Restaurangakademien

Löfte 4: Våga resa själv.

Om du vågar resa själv kommer möjligheterna till resor fullständigt explodera. Du behöver inte förhålla dig till var någon annan vill, när de kan åka eller deras resebudget. Visst är det härligt att ha någon att dela reseminnena med, men försök att i alla fall ta några timmar på en gemensam resa för att göra det som bara du vill göra.

Löfte 5: Lär dig 10 ord i varje nytt land du åker till

Att kunna säga ”tack”, ”hej” eller ”kan jag få notan” på det lokala språk där man är gör att du bemöts på ett helt annat sätt som turist. Ladda ner en lär-dig-språket-podd, googla enkla språkkurser eller använd google translate!

Löfte 6: Var inte en Instagramidiot.

Alla har vi dem – vänner som lägger upp 3-4 strandbilder per dag när de är ute och reser och det är snöstorm här hemma. Ingen bryr sig så mycket om hur stranden ser ut och försök att inte skryta för mycket om resan på Instagram eller Facebook. Denna sommar när vi var i Danmark och det regnade varannan dag var det lätt att följa detta råd och istället hitta någon kul detalj att fota.

Löfte 7 – gör det DU gillar

Man måste inte gå på konstmuseum överhuvudtaget när man kommer till Paris . Det är ok att äta hamburgare i Japan. Och man kan dricka läsk i Tjeckien. Strunta i vad guideböckerna säger är ”måsten” och gör det du älskar även när du reser. När jag var i Zagreb bara en weekend hann jag med nästan allt jag ville för att jag bara gick på ett museum och istället fokuserade på sightseeing per fot och intressanta restauranger och barer!

Kava Tava Zagreb

Läs mer om andra svenska resebloggares nyårslöften här, t ex dryden som vill bli bättre på att skriva. Vad vill du ändra på 2017?

 

Lämna ett svar

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste reportagen

Nedan finner du de senaste reportagen på bloggen!

Läs mer

Skidåkning i La Rosière – ett vinterparadis i de Franska Alperna nära Italien

La Rosière är en skidort i de franska Alperna på 1850 meters höjd. En snösäker destination och en...

Öppet Spår 90 – Fast-track till Vasaloppet

Från att inte ha åkt längdskidor sedan jag var barn, till att börja träna förra året och nu...

Champagnelunch med Guldkula – Sveriges mest sålda Champagne

I fredags hade jag den stora glädjen att få komma på en Champagnelunch med Guldkula - skumpan som...

Tom Collins cocktail – en frisk fredagsdrink

Tom Collins är en klassisk cocktail som är en av de enklaste och mest okomplicerade drinkarna som finns...