Nu kan alla stanna på marken – semestra på Arlanda Beach

Dela inlägget:

1/4 2019: Nu har Luftfartsverket och Arlanda tagit till sig av kritiken mot flyget. Efter att ha gått med i Facebookgruppen ”Vi håller oss på jorden” tog Luftfartsverkets VD Gösta Avril initiativ till Arlanda Beach och myndighetens styrelse har nu godkänt investeringsplanen för projektet.

Med byggstart redan om en vecka kommer man sent i höst öppna Arlanda Beach – ett inomhusparadis som kommer att vara öppet året om. Man använder färdiga moduler som transporteras till Arlanda med godståg och som sedan sätts ihop på plats. Tack vare det effektiva arbetet kan Arlanda Beach byggas på rekordtid och kommer öppna upp redan i November 2019.

Arlanda Beach blir en hangarliknande byggnad i vilket det skapas ett behagligt inomhusklimat, uppvärmt av solceller och bergvärme – helt klimatneutralt. Själva byggnaden görs av återvunnet stål och hangarens tak och väggar gjuts av återvunnen plast.

Sanden har skapats av återvunnet glas från Arlandas barer, som krossats och polerats till sammetslen sand med en teknik som blir allt vanligare. Vattnet i poolerna är avloppsvatten från Arlanda som renas helt utan kemikalier.

Arlanda Beach

”Med Arlanda Beach finns det inte längre någon anledning att resa utomlands för värme eller miljöombyte” säger Gösta i ett pressmeddelande, där man berättar att man räknar med att 30% av svenskarna inom 3 år kommer att välja att stanna på Arlanda Beach istället för att resa utomlands.

Man har redan nu option på att köpa upp ett markområde i Märsta motsvarande 500 fotbollsplaner för att möta den kommande efterfrågan och där bygga ett hundratal beach-hangarer.

Restaurangerna på Arlanda Beach

Maten på Arlanda Beach kommer lagas på rester från Arlandas restauranger och flygplansmat som inte gått åt. ”Det är en kreativ utmaning att laga mat i stora volymer på rester, men vi ska visa att det går” säger Arlanda Beach’s Food & Beverage-ansvarige Svaul Pensson. När projektet växer kommer även otjänlig mat och råvaror som kasserats från restauranger och matbutiker i Stockholms innerstad att transporteras ut till Arlanda Beach med tåg. Dessutom planeras ett ekologiskt jordbruk i närheten.

Marijuana istället för stor stark

Arlanda Beach har som första svenska nöjesanläggning fått dispens från Folkhälsomyndigheten att tillverka och sälja marijuana som ett alternativt, mer miljövänligt berusningsmedel. ”Då vi har en lösning för ett varmt inomhusklimat passar vi på att odla plantor som ger oss ekologiskt marijuana till våra gäster” berättar VD Gösta Avril. Hela anläggningen är alkoholfri, men Gösta ser att gästerna ändå kommer att kunna komma slappna av, tack vare den hemodlade marijuanan som ska vara upp till fem gånger så stark som den man hittar i till exempel Amsterdam.

Arlanda Beach

Skatteväxling gör boendet rekordbiligt

Genom en aggressiv skatteväxling där flygpriserna till just charterorter höjs med 10% per år kommer semestern på Arlanda Beach subventioneras med dessa skatteintäkter. En vecka all-inclusive för två vuxna och två barn kommer bara kosta 1200:-. Förutom marijuana och vatten erbjuds kombucha som en del i all-inclusiveutbudet.

Sockerberoendeterapeut ingår

Foklhälsoinstitutet är även med i satsningen och kommer erbjuda kostnadsfria behandlingar för att bryta sockerberonde hos både vuxna och barn. Självklart säljs varken läsk, godis eller vanlig glass på Arlanda Beach. Däremot färskpressade juicer från Joe & the Juice som kommer ha hela 10 caféer på Arlanda Beach. Till skillnad från deras caféer i city med unga vältränade män kommer man på Arlanda Beach endast anställa överviktiga äldre män, som ett sätt att bemöta kritiken mot sin tidigare ensidiga rekrytering.

Arlanda terminal 2 blir lekland för vuxna

Då fler väljer att semestra hemma kommer terminal 2 på Arlanda att läggas ner 2021 och där planeras att bygga ett gigantiskt lekland för alla åldrar. ”Tänk er en kombination av ett Escape Room, Bounce och Gröna Lund, där alla besökare rökt på” säger Gösta som via fokusgrupper bland resenärer som brukar resa till Phuket kommit fram till att detta koncept skulle locka flest gäster.

Arlanda Beach – ta en första titt.

Så här kommer det se ut på Arlanda Beach enligt pressbilderna:

Arlanda BeachArlanda BeachArlanda Beach

Läs mer om Arlanda Beach och boka en Bungalow här. (samtliga bilder är lånade från Tropical Island)

5 kommentarer

Lämna ett svar

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste reportagen

Nedan finner du de senaste reportagen på bloggen!

Läs mer

10 fakta om Prosecco – Italiensk proseccomiddag med Bottega

I veckan var jag på en Proseccomiddag på Grand Soleil med Bottega, där vi testade fem av Bottega's...

Webblanseringar Maj 2024

En nackdelmed att ha provat så många olika sorters whisky som jag gjort med min whiskyklubb genom åren...

Grandesse by Caliente – Tapas på Östermalm

Caliente Tapas Bar är en klassisk tapasbar i Stockholm som grundades 1996. Sedan dess har de etablerat  fler...

Aperol Sour – den perfekta sommardrinken

Aperol Sour är den perfekta sommardrinken och den passar lika bra när våren är på ingång. Sötma och...