Tropical Island utanför Berlin – inget aprilskämt!

Dela inlägget:

Ja, det var ett aprilskämt att luftfartsverkets VD skulle driva projektet att bygga Arlanda Beach. Men som flera läsare påpekade på Facebook (där inlägget delades 45 ggr) kom bilderna jag lånat från Tropical Islands utanför Berlin. Där finns världens största inomhusbad (dock utan marijuanaodling, mat tillagad på rester eller socker-beroendeterapeuter).

Tropical Island utanför Berlin

Tropical Island byggdes för 15 år sedan i en gammal flygplanshangar i vilken man skapat ett tropiskt klimat med regnskog, över 50.000 växter, sandstrand – ja till och med bungalows och tält inne i hangaren som man kan sova kvar i.

World Waterpark i Canada – näst störst

Världens näst största (och nordamerikas största) inomhusbad heter World Waterpark och ligger i Canada, i den gigantiska gallerian West Edmonton Mall. Till skillnad från Tropical Islands är det här mer action. med långa vattenrutschbanor, privata cabanas man kan hyra för dagen och såklart mest skapad för att driva besökare till den ännu större gallerian.

Vattenparker i Sverige

Det saknas stora och bra vattenparker i Sverige, framför allt i Stockholmsområdet där det mest finns gamla simhallar med några vattenrutschbanor. Tar man sig en bit ut från Stockholm är Gustavsviksbadet i Örebro och Kokpunkten Actionbad i Västerås två bra äventyrsbad!

Utomhusvattenland

Snart är det ju sommar och får vi en lika fin sommar i år som förra året finns flera bra utomhusvattenland. För några år sedan var vi på Skara Sommarland, som var bättre än vi hade trott. Massor av attraktioner, inte bara i vatten.

Leksand sommarland

Vår favoritpark är dock Leksand sommarland dit vi åker varje sommar, då vi har sommarställe inte så långt därifrån. Favoriten för barnen där ligger i siljan – Wipe Out Siljan

Har du några tips på fler vattenparker i Sverige man inte får missa? Kommentera gärna!

Lämna ett svar

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste reportagen

Nedan finner du de senaste reportagen på bloggen!

Läs mer

Segling i Kroatien – ett underbart sätt att uppleva havet och mysiga städer i Kroatien!

Jag gjorde nyligen min första segling i Kroatien och det var verkligen ett underbart sätt att uppleva havet...

Beirut Cafe 25 år! Stockholms första Libanesiska restaurang

Beirut Cafe öppnade på Engelbrekstgatan på Östermalm för 25 år sedan och var då Stockholms första Libanesiska restaurang....

Taylow Swift Eras Tour i Sverige på Friends Arena

Wow! Vilken show. I söndags var jag med vår dotter på Taylow Swifts tredje konsert på Friends Arena...

Viner i Tyskland – 13 vinregioner. Franken är en av dem!

Tyskland har 13 vinregioner och en av de mest framstående vad gäller kvalitetsviner är Franken. Denna region ligger...