Norwegian Bliss – senaste fartyget från Norwegian Cruise Line

Dela inlägget:

I helgen åkte jag med premiärturen på Norwegian Bliss – det senaste fartyget från Norwegian Cruise Line. Det var första gången för mig på ett denna typ av jättefartyg och jag måste erkänna att det beror på att vi varit lite skeptiska till att det var något för oss. Så det var perfekt att kunna åka med två dagar på en kortresa för press och återförsäljare och med ett öppet sinne kolla in fartyget, testa flera av restaurangerna, barerna, aktiviteterna och ta del av underhållningen.

Norwegian Cruise Line – tredje största kryssningsbolaget i världen

Norwegian Cruise Line är det tredje största kryssningsbolaget i världen och har 16 fartyg som kryssar bland annat i Medelhavet, Karibien, Alaska, Sydamerika och Asien. Bolagets motto är ”frihet” vilket bland annat innebär att man kan äta vilken tid man vill, det finns inga strikta klädkoder och en mängd olika aktiviteter och underhållning att välja på under kryssningen.

Man har även nyligen lanserat något man kallar ”Premium All Inclusive” som innebär att en del som man annars får betala extra för på andra kryssningsbolag nu ingår i priset, som drycker och dricks. Exakt vad som ingår och vad man får betala extra för kommer jag rapportera om och även göra en jämförelse med vad som ingår eller ej på de andra stora kryssningsbolagen.

Nyheter på Norwegian Bliss

Som alltid när man lanserar nya fartyg försöker man hitta saker som gör upplevelsen roligare, intressantare eller godare och Norwegian Bliss är inget undantag. Här kan man åka på den längsta go-cartbanan till havs, köra lasergame på taket, beställa en fin-kaffe på en Starbucks inne i fartyget eller kolla på en musical hämtad från West End. Så detta första inlägg från resan handlar om dessa nyheter!

Det första jag gjorde när jag gick ombord var att boka en tid för go-cart och lasergame. Man gör det i automater som bland annat finns vid hissarna på varje våning och där kan man även boka bord på restauranger ombord eller en plats till musikalerna ombord  -smidigt. Man kan även boka en del hemifrån innan resan.

Norwegian BlissNorwegian Bliss

Go-Cart på Norwegian Bliss

Jag gillar verkligen att köra go-cart så det var givet att testa detta ombord. I vanlig ordning fick vi först en säkerhetsgenomgång först, sedan fick vi ta på huvorna innan vi satte oss i bilarna där hjälmarna fanns. När starten gick tryckte jag gasen i botten men fick inte samma gensvar som de ”vanliga” go-cartbanor jag testat på land. Dessa var klart klenare men jag lyckades i alla fall köra om två andra bilar, även om tanken här är att man inte får toucha de andra bilarna. Det var dock en riktigt mäktig känsla att köra go-cart högst uppe på detta jättefartyg, speciellt som vi körde när solen hade gått ner.

Go-Cart på Norwegian BlissGo-Cart på Norwegian Bliss

Go-Cart på Norwegian Bliss
Pressbild på go-cartbanan

Lasergame på Norwegian Bliss

Även lasergame tycker jag är riktigt kul och något vi kör ofta med barnen när vi är på nöjesparker. Även lasergame hade man byggt på taket och det var en riktigt välbyggd bana med snygg dekor och många ställen att lurpassa på det andra laget.

Lasergame på Norwegian BlissLasergame på Norwegian BlissLasergame på Norwegian Bliss

Starbucks på Norwegian Bliss

Är detta verkligen en stor nyhet kan man fråga sig? Ja, är man ombord på ett fartyg en hel vecka och älskar kaffe kommer man garanterat att söka sig till Starbucks ombord för en fin-kaffe (även om det ingår specialkaffe som espresso eller cappuccino i restaurangerna ombord utan kostnad).

Då det var strålande sol hela min kryssning tog jag såklart med min kaffe och en brownie ut på däck!

Starbucks på Norwegian BlissStarbucks på Norwegian Bliss

Musikaler på Norwegian Bliss

Man satsar mycket på underhållning ombord och har bland annat satt upp den Tony Award®-belönade musikalen The Jersey Boys – med musik från The Four Seasons som går sedan länge på Broadway. Riktigt bra sångare och även om jag inte sett originalet i New York kan jag tänka mig att denna uppsättning ligger nära.

Det finns även bland annat en beatlesshow, en nyskriven musikal med karibiskt tema och en barnförbjuden musical med namnet  Happy Hour Prohibition – The Musical. Nog för en hel vecka alltså!

Musikaler på Norwegian Bliss

Det var lite om nyheterna på Norwegian Bliss som är Norwegian Cruise Lines största fartyg. I kommande inlägg kommer jag fortsätta mer maten ombord, som dock inte är unik för Bliss utan fartygen har liknande restauranger så det blir representerande för alla Norwegian Cruise Lines fartyg.

2 kommentarer

  1. Jag antar att du inte är en kaffeälskare utan bara tror att kaffeälskare älskar Starbucks, det är tvärtom, kaffeälskare gillar inte Starbucks av många anledningar.

    • Hej Dude,

      Det stämmer, jag gillar kaffe men är inte en kaffenörd på samma sätt som jag är med whisky eller vin. Förstår att ”riktiga” kaffeälskare hellre vill brygga sitt kaffe själva på en dyr italiensk maskin eller drop coffee som tar ett par timmar för en kanna. Men ombord så var detta kaffet det bästa som fanns att tillgå!

Lämna ett svar

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste reportagen

Nedan finner du de senaste reportagen på bloggen!

Läs mer

10 fakta om Prosecco – Italiensk proseccomiddag med Bottega

I veckan var jag på en Proseccomiddag på Grand Soleil med Bottega, där vi testade fem av Bottega's...

Webblanseringar Maj 2024

En nackdelmed att ha provat så många olika sorters whisky som jag gjort med min whiskyklubb genom åren...

Grandesse by Caliente – Tapas på Östermalm

Caliente Tapas Bar är en klassisk tapasbar i Stockholm som grundades 1996. Sedan dess har de etablerat  fler...

Aperol Sour – den perfekta sommardrinken

Aperol Sour är den perfekta sommardrinken och den passar lika bra när våren är på ingång. Sötma och...