Test av Plantronics Voyager 8200 – trådlösa brusreducerande hörlurar

Dela inlägget:

Jag har skrivit tidigare om trådlösa brusreducerande hörlurar som jag provat och nu har det kommit ännu ett alternativ som jag har testat den senaste månaden – Plantronics Voyager 8200.

Plantronic är ett varumärke som funnits i över 50 år och startades av två piloter som ville utveckla ett bättre headset att använda vid flygningar. De lyckades bra och Plantronics tog snabbt en stor del av marknaden. Varumärket lyftes ännu mer 1969 då Neil Armstrongs rymddräkt hade teknik från Plantronic genom vilket resten av världen kunde höra de bevingade orden ”That’s one small step for man, one giant leap for mankind”. I höstas kom Plantronics med modellen Voyager 8200 som använder den nya teknik för brusreducering som gjort att denna typ av hörlurar fått ett jättelyft de senaste åren.

Plantronics Voyager 8200 – ljudet och mikrofonen

Jag börjar med det för mig viktigaste – ljudet – och det är riktigt, riktigt bra – klart och med djup bas. Men det som verkligen särskiljer dessa från konkurrenterna är mikrofonen. De man talar med hör mig perfekt och mikrofonen som är inbyggd i hörlurarna lyckas stänga ute mycket av det omgivande ljudet i rummet man är i.

Test av Plantronics Voyager 8200

Designen och funktion

Dessa lurar är riktigt snygga och andas kvalitet. De har en gedigen känsla genomgående och bra knappar för att reglera det mesta. Lurarna känner när man tar av sig dem och pausar då det man lyssnar på och startar igen när man tar på sig lurarna – smart! Man kan även reglera volymen och gå framåt/bakåt eller pausa i exempelvis en spellista på Spotify.

Test av Plantronics Voyager 8200

De mjuka öronkuddarna har stora L och R på insidan av lurarna så man direkt sätter den på sig rätt – smart! Lurarna  kommer i levererade i en enkel pappkartong och till skillnad från de närmaste konkurrenterna som har hårda förvaringsaskar kommer Plantronics i en tygpåse med dragkedja. Sladdar för laddning och anslutning via vanligt hörlursuttag finns det en egen liten ficka för.

Test av Plantronics Voyager 8200Test av Plantronics Voyager 8200Test av Plantronics Voyager 8200

Koppla upp mot mobil och batteritid

Det har varit helt problemfritt att koppla samman dessa mot min iPhone via bluetooth och gick på 10 sekunder första gången jag skulle använda dem. Batteritiden är superbra, över 20 timmar även när man kopplar upp dem via bluetooth.

Ännu längre räcker batteriet om man istället använder den sladd som följer med för att koppla in i ett vanligt uttag om man inte kan ansluta en källa via bluetooth (exempelvis filmer på flygplan). Laddar man ner appen för lurarna kan man se exakt hur lång batteritid som är kvar och med samma app kan man även uppdatera lurarna med när det kommer mjukvaruuppdateringar.

Test av Plantronics Voyager 8200

Vill man använda dem som headset till en dator följer det även med en liten USB-plugg för att ansluta lurarna trådlöst.

Sammantaget om Plantronics Voyager 8200

  • Brusreduceringen är bra, men inte riktigt lika vass hos som andra liknande lurar jag testat, exempelvis de från Sony eller Bose, Men de är perfekta när det kommer till samtal så detta är grymma lurar för er som även vill använda lurarna för jobbsamtal om ni t ex sitter i ett öppet kontorslandskap.
  • Ljudet är helt fantastiskt, speciellt den djupa basen uppskattar jag väldigt mycket!
  • Pris: 3190:-

Transparens: Jag har fått låna hörlurarna för att kunna testa dem, men som vanligt är detta mitt helt ärliga omdöme.

1 kommentar

Lämna ett svar

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste reportagen

Nedan finner du de senaste reportagen på bloggen!

Läs mer

Beirut Cafe 25 år! Stockholms första Libanesiska restaurang

Beirut Cafe öppnade på Engelbrekstgatan på Östermalm för 25 år sedan och var då Stockholms första Libanesiska restaurang....

Taylow Swift Eras Tour i Sverige på Friends Arena

Wow! Vilken show. I söndags var jag med vår dotter på Taylow Swifts tredje konsert på Friends Arena...

Viner i Tyskland – 13 vinregioner. Franken är en av dem!

Tyskland har 13 vinregioner och en av de mest framstående vad gäller kvalitetsviner är Franken. Denna region ligger...

Taylor Swifts favoritdrink – French Blonde

Taylor Swift är i Stockholm och idag ska vi göra hennes favoritdrink - French Blonde. Den här drinken...