Jullov i Dubai – i eget hus!

Årets julresa bokade vi rekordsent. Först var vår plan att stanna hemma, då vår dotter sedan i somras äter en strikt diet utan exempelvis socker, vete, ägg och mjölkprodukter och det är svårt att en hel vecka följa det om man äter på hotell och på restaurang. Men, sen blev vår plan att istället byta boende med en familj med hus, så vi kan laga den mesta maten precis som hemma.

Byta boende med en annan familj

Visst, man kan hyra ett hus såklart, men vi har flera gånger tidigare bytt boende med andra familjer via homeexchange.com, som är en site som kostar ca 1.000:- per år att vara medlem i.

Där lägger man upp detaljer och bilder om sitt eget boende och så kan man söka efter andra familjer som är intresserade av att komma till t ex Stockholm.

Jullov i Dubai

Man lånar sedan boende av varandra utan att betala något emellan, oavsett om man lånar ett större eller mindre hus/lägenhet.

Vi har bytt tre gånger tidigare och det har funkat jättebra alla de gångerna. Första bytet var med en familj i London, andra bytet med en familj i Mayotte nära Madagaskar och tredje bytet med en familj i New Jersey. Det var dock tre byten inom loppet av ett halvår (2014 – innan jag startade denna blogg) och efter det blev vi lite ”mätta” på att byta, men nu kör vi igång igen!

Så, jag kontaktade via siten några familjer i Dubai som hade hus med pool och som hade lagt in att de ville komma till Stockholm och en av dem var intresserade så vi bestämde ett byte med dem!

Dyra flyg till Dubai över Julen

När vi väl hade alla detaljer om bytet klart och chattat med dem ett par gånger för att lära känna dem lite grann var vi redo att boka flyg. Men nu hade flygpriserna gått upp drastiskt och vi ville inte åka före julafton då vi ska fira den med mina föräldrar, syskon, respektive och syskonbarn.

Till slut hittade vi biljetter med Emirates klockan 21.15 på julaftonskvällen och tillbaka igen 08.00 på nyårsmorgonen. 32.000:- för två vuxna och två barn. Dyrt, men med tanke på att boendet blir ”gratis”  och vi sparar massa pengar på att laga den mesta maten själva så blir det en ok totalkostnad för oss. Vi hinner även fira jul som vi hade tänkt och åker från julklappsutdelningen direkt till Arlanda. Att åka hem på nyårsdagsmorgonen är inte lika optimalt, men barnen lägger sig ändå strax efter tolvslaget så vi kommer kunna få några timmars sömn i alla fall innan det är dags att åka till flygplatsen.

Hade vi valt att åka på annandagen istället och hem runt den 3 januari som hade varit optimalt skulle flyget istället kostat 90.000 så den referensen gjorde även att det vi betalade kändes ok!

Annan typ av matreportage

Med tanke på att vi kommer att laga den mesta maten hemma med undantag för några luncher ute så kommer reportagen vad gäller mat från denna resa handla mest om råvaror och mataffärer i Dubai och kanske några av våra favoritrecept. Research om Dubais bästa restauranger får vänta till en annan resa!

Ok, någon takbar kanske jag och min fru hinner med någon kväll när barnen softar med en film hemma i huset och det vore kul att kolla in någon av alla coola strandklubbar i Dubai.

Vi gillade öknen sist vi var i Dubai, men denna gång skippar vi nog en guidad tur och hyr en egen bil ut till öknen, tar med oss picnic, njuter av solnedgången och tar lite nya hopp-i-ökenbilder.

Jullov i Dubai
Glad familj på förra resan!

Dubais bästa vattenland och nöjesparker

Det vi däremot kommer att testa är några av Dubais bästa vattenland och nöjesparker. Just vattenland är något som gör sig bättre i klimat där det är soligt mest hela tiden och enligt vad jag läst är det också varmare i vattnet än i motsvarande anläggningar i Sverige.

Vi har hört väldigt bra om vattenparken Wild Wadi och så finns en hinderbana på vattnet som heter Aqua Fun som passar våra barn perfekt. Vi testade en sådan på Leksand Sommarland i somras som barnen älskade, trots att det var kallt både i luften och i vattnet.

Nöjesparker funkar ju oavsett väder och i Dubai ligger de samlade på en plats. Parks & Resorts heter anläggningen där det finns tre nöjesparker och ett vattenland. Våra barn har vuxit ifrån Legoland, som är en av parkerna (eller två om man även räknar in deras vattenland),  men däremot verkar parken Motiongate helt perfekt för lite äldre barn så där planerar vi en heldag.

Upptäcka staden i lugn och ro

När vi var i Förenade Arabemiraten hela familjen förra gången hade bodde vi på ett all-inclusivehotell i Ras Al Khaimah ca 2 timmar resa från Dubai. Vi tog då en heldagsutflykt in till Dubai med egen chaufför men hann knappt se någonting ordentligt. Så det ska bli kul att kunna utforska Dubai lite mer i lugn och ro och även kunna lägga till saker i programmet efterhand när vi är där. Vi har redan hunnit med att bränna av de flesta ”måstena” som att åka upp i Burj Khalifa och jeep i öknen och rida på kamel, så det ska bli kul att se och göra lite andra saker i Dubai.

Har du några tips på lite ovanligare saker i Dubai som du tror vi skulle gilla? Kommentera gärna!

 

 

 

 

3 kommentarer

  1. Alltså Bara Dubai Mall är ju nästan en hel dag om man gillar shopping 🙂 de har ju även en skridsko bana å akvarium! Sen ska man väl inte missa fontän spelen på kvällen som börjar vid 18. Det missade vi!

    Ta en drink på Armani hotels bar högst upp i Burj Khalifa 🙂 dyrare drinkar men häftigt perfekt för dig!!!

    Gamla delen i Dubai / deira måste ju ses!

    • Bra tips! Vi timiade in fontänen denna gång, maffigt! Gamla delen i Dubai var jag på förra resan, kul att se men inget måste att se igen. Min fru var dock sugen men vi hann inte med det. Baren i Burj Khalifa låter grym!

Lämna ett svar

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste reportagen

Nedan finner du de senaste reportagen på bloggen!

Läs mer

Öppet Spår 90 – Fast-track till Vasaloppet

Från att inte ha åkt längdskidor sedan jag var barn, till att börja träna förra året och nu...

Champagnelunch med Guldkula – Sveriges mest sålda Champagne

I fredags hade jag den stora glädjen att få komma på en Champagnelunch med Guldkula - skumpan som...

Tom Collins cocktail – en frisk fredagsdrink

Tom Collins är en klassisk cocktail som är en av de enklaste och mest okomplicerade drinkarna som finns...

Mousserande vin från England – överraskande bra med en lång historia

Igår var jag hemma hos Storbritanniens ambassadör, i en stor pampig villa på Djurgården. Anledningen var att där...