Icehotel i Jukkasjärvi öppnar för säsongen 2018 – nya sviter och Chef’s table på Verandan

Dela inlägget:

För snart två år sedan spenderade jag en helg på Icehotel uppe i Jukkasjärvi och det var en riktigt häftig upplevelse. Det är maffigt att gå in i iskyrkan, isbaren och i sviterna i Icehotell, men det som jag minns mest är hur det var att sova i Icehotel. Tjocka väggar av is och snö, som inte släpper igenom det minsta ljud skapar en kompakt tystnad. Kylan som gjorde att jag vaknade flera gånger av att jag råkat dra upp sovsäcken i sömnen. Hur det är att gå upp på morgonen och direkt in i bastun och där prata med de andra gästerna om upplevelsen. Läs här mer om min första och andra dag på Icehotel. Jag skrev då även ett reportage om vistelsen för Expressen Allt om Resor som ni hittar här.

Rum och sviter på Icehotel i Jukkasjärvi 2017/2018

Trots att jag inte sov bra och egentligen inte gillar kyla är jag verkligen sugen på att åka tillbaka upp till Jukkasjärvi, inte minst när jag kollat in årets rum och sviter som ser coolare ut än någonsin. Min favorit är ”KING KONG av Lkhagvadorj Dorjsuren som ni ser högst upp i detta inlägg. Nedan några flera av av de coolaste rummen:

Icehotel i Jukkasjärvi
GROUND RULES av Carl Wellander och Ulrika Tallving
Icehotel i Jukkasjärvi
FOLLOW THE WHITE RABBIT av AnnaSofia Mååg och Niklas Byman
Icehotel i Jukkasjärvi
DANGER: THIN ICE av Franziska Agrawal (rum på Icehotel 365 som är öppet året runt)
Icehotel i Jukkasjärvi
DAILY TRAVELLERS av Alem Teklu och Anne Karin Krogevoll
Icehotel i Jukkasjärvi
SPACE ROOM av Adrian Bois & Pablo Lopez
Icehotel i Jukkasjärvi
QUEEN OF THE NORTH av Emilie Steele & Sebastian Dell’Uva

Alla ovan bilder lånade från Icehotel. Fotograf Asaf Kliger.  

Vill man inte sova i rummen kan man vissa tider på dagen gå en tur och kolla in alla rum. Läs mer på Icehotel.com

Chef’s table på Icehotel

Nytt för i år i Icehotels restaurang är att kökschefen Alexander Meier presenterar en tolvrättersmeny som fokuserar på lokala råvaror, men med en oförglömlig ”twist”. Granskott, hjortron och havtorn är några av smakerna som återfinns på menyn. Det låter likt det jag åt när jag var uppe på Icehotel, då åt jag en riktigt bra avsmakningsmeny på ett litet bord i köket.

Nytt för i år är att man även kan maxa sin upplevelse med ett ”Isogram” – en blombukett av is som levereras till bordet, eller en ishälsning levererad till hotellrummet.

Isbar på Icehotel och i Stockholm

Icehotel har en stor isbar som byggs upp och smälter ner igen varje år. Den besökte jag såklart när jag var där uppe!

Men är det bara en iskall drink man är ute efter finns den på närmare håll, på Icebar nere vid Centralstationen i Stockholm som vi också besökt. Läs mer om den här!

 

 

Lämna ett svar

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste reportagen

Nedan finner du de senaste reportagen på bloggen!

Läs mer

Saker att göra i Istanbul på en weekend med mat- och dryckesfokus

Vad finns det för saker att göra i Istanbul? Vilka områden ska man besöka, vilken mat och dryck...

The Maestro Hotel i Istanbul

The Maestro Hotel i Istanbul är ett av stadens senaste lyxhotell, och här bodde jag tre nätter under...

Restauranger i Istanbul – Mina bästa tips

Istanbul är en stad där öst möter väst, och det märks inte minst i dess matkultur och vill...

Årets bästa glögg 2024 – årets test

Årets glöggtider står för dörren, och självklart vill man inte chansa utan köpa hem Årets bästa glögg 2024...