Söndagsutflykt på Djurgårdskanalen i en Goboat

Dela inlägget:

Härlig söndag; vi sov länge hela familjen, åt en ordentlig frukost på glutenfria våfflor (som till och med sonen börjat gilla). De består av ägg, grädde och mandelmjöl så efter dessa behövde ingen av oss någon lunch. Så, vi packade bara en väska med kaffe och muggar och hoppade på cyklarna ner mot Strandvägen där jag hade bokat in en överraskning för barnen. Först dock ett stopp på  vårt favoritcafé för att plocka upp lite fikabröd och sedan vidare ner mot Kajplats 19.

IMG_8713IMG_8717IMG_8718IMG_8722

Goboat – picnicbåt med liten elmotor

Edit 2018: Goboat finns tyvärr inte längre i Stockholm.

Nere på Kajplats 19 på Strandvägen har Goboat sin brygga. Här kan man hyra en eldriven ”Picnicbåt” – en blå plastbåt med en liten tyst elmotor och ett stort picnicbord i mitten av båten. Man kan vara 8 personer så det var väldigt rymligt för oss fyra.

IMG_8725

Efter lite instruktioner om var det passade att åka och om hur motorn funkade gav vi oss iväg. Jag styrde första biten men sedan turades vi om hela familjen. (Ja, förutom när det kom en mötande båt nära eller när vi skulle köra under någon bro där det var lite smalare, då satt jag med barnen och hjälpte till lite).

IMG_8734

IMG_8745IMG_8748

Så mysigt att tuffa fram på Djurgårdskanalen som jag har joggat runt massor av gånger och där vi även har cyklat hela familjen på utflykter. Vår dotter utbrast spontant ”vad vackert det är här”! Och det är det ju verkligen.

Barnen fick små håvar där de uppmuntrades att plocka upp skräp om de såg något. Till deras förtjusning hittade de en petflaska som de lyckades hiva upp, det var dock det enda skräpet vi såg – härligt med så rent vatten mitt i stan!

IMG_8752

Efter en halvtimme var vi alla fikasugna men det var inte helt enkelt att göra det i lugn och ro samtidigt som jag skulle hålla koll på att vi inte krockade med någon eller körde in i kanten på kanalen. Som tur var var vi nästan framme vid Isbladsviken. Här kan man ligga och driva lite med gott om plats – tips, speciellt om man planerar att t ex äta middag.

IMG_8775

Efter ett tag var barnen mer sugna på att leta efter Pokemons och blev ännu mer förtjusta när de upptäckte att det fanns massor med vattenpokemons och stopp längs kanalen. Det bidrog klart till lugnet och nöjdheten efter någon timme, i alla fall hos vår 8-åring.

IMG_8770

Ungefär 45 minuter tog det att köra bort till Isbladsviken och drygt 50 minuter tillbaka igen. Här ser ni vår rutt (i rött). Man kan åka var man vill i det mörkblå partiet och Isbladsviken ligger alltså till höger på kartan.

Goboat

Så mysigt sätt att uppleva Stockholm. För oss som bor i stan men inte har en egen båt är detta perfekt. Nästa gång tar vi med några kompisar och äter middag på båten!

Fakta om Goboat

Nu är det i slutet av säsongen men hela september är Goboat öppet på helgerna. En båt kostar 1099:- att hyra för två timmar inklusive flytvästar.

Läs mer och boka i förväg på Goboat.se.

Andra resebloggare som testat Goboat

Andra resebloggare som testat Goboat är Peter och Helena (som dock bor i en husbåt, men miljöombyte är ju alltid kul!),  Lisa som firade sin man ute med en överraskningsmiddag på båten och Towe som gjorde en nästan identisk fikatur som vi.

Inlägg i samarbete med Goboat, men åsikterna som vanligt mina egna.

Lämna ett svar

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste reportagen

Nedan finner du de senaste reportagen på bloggen!

Läs mer

Trogir i Kroatien – med en Unesco-skyddad Old Town

Staden Trogir i Kroatien ligger bara en halvtimme från staden Split och en kvart från den internationella flygplatsen...

Brac i Kroatien – Kroatiens tredje största ö

Brac är den tredje största ön i Kroatien och Milna på Brac är en av de mest populära...

Stockholms bästa spanska restaurang  –   La Tontería i Vasastan

Vilken är egentligen Stockholms bästa spanska restaurang? Ja, om man med riktigt bra menar en geniun spansk restaurang...

Pelago takbar vid Slussen  – Stockholms hetaste takbar 2024

Pelago Takbar öppnade sommaren 2024 vid Slussen och blev snabbt sommarens snackis vad gäller takbarer. Inte bara för...