MSC Meraviglia – en titt på MCS cruises senaste tillskott i fartygsflottan

Dela inlägget:

Jag skrev för några månader sedan om det jätteskepp som Royal Carribean håller på att bygga, men redan nu har ett annat jättefartyg börjat segla i medelhavet. Det är MCS cruises som satsar 9 miljarder Euro på 11 nya fartyg och det första – MSC Meraviglia -seglade iväg på sin första tur nu i veckan från Le havre i Frankrike.

MSC Meraviglia – sju stopp i medelhavet

MSC Meraviglia har plats för 5.700 gäster och nu i sommar kryssar den i medelhavet. Den stannar bland annat i Barcelona, Neapel, Messina och Valletta under de sju dygnen som kryssningen tar och det är just detta som lockar mig mest med en kryssning av denna typ, att på en vecka kunna se så många olika platser och transporteras mellan dem medan man sover.

Men, det är klart att det är härligt att själva kryssningsfartyget också är en upplevelse och så här ser det ut ombord:

Hytter på MSC Meraviglia

Det finns tio olika kategorier av hytter ombord, från familjehytter med våningssäng för barnen till stora sviter med egen jacuzzi.

MSC Meraviglia MSC Meraviglia MSC Meraviglia MSC Meraviglia

Underhållning ombord

Det finns såklart massor med underhållning ombord, från Broadwayshower som flyttar ombord till  Cirque Du Soleil at Sea med akrobatik. Vissa av dem kommer spelas upp på fartygets teater.

Mat och dryck på MSC Meraviglia

Just maten och dryck blir ju lite extra viktigt på en båt då man går ombord båten igen lagom till middag efter dagsutflykterna. Här finns dels en stor buffé som är det som ingår om man köper ett all-inklusive-paket men även flera a la carte restauranger. Detta vore kul att testa och se vilken nivå restaurangerna ligger på. Det ser ju såklart fint ut på pressbilderna!

MSC MeravigliaMSC Meraviglia MSC Meraviglia

För barn på MSC Meraviglia

Våra barn skulle troligen gå all-in på vattenaktiviteterna och sedan när de badat sig trötta fråga vilken kod det är till fartygets wi-fi, men för lite mindre barn finns det bland annat massor med Lego ombord!

MSC Meraviglia MSC Meraviglia

Pool på MSC Meraviglia

Bad ja, förutom vattenrutschbanan finns det en stor pool på övre däck. Trenden nu verkar vara att poolområdet ska påminna mer om ett boutiquehotell än ett charterhotell och så även på MSC Meraviglia – tänk er att ligga här med en kall drink och så lite soft housemusik på det, medan barnen leker i vattenrutschbanan. Ja, man kan faktiskt ha koll på barnen var man är då alla passagerare får ett armband när man kliver ombord som dels funkar för betalning och rumsnyckel, men som även gör att man kan se var barnen är om man laddar ner fartygets app!

MSC Meraviglia

Animerade bilder säger ju bara lite, men ger en liten försmak av detta fartyg som alltså redan nu seglar i medelhavet!

2 kommentarer

Lämna ett svar

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste reportagen

Nedan finner du de senaste reportagen på bloggen!

Läs mer

Beirut Cafe 25 år! Stockholms första Libanesiska restaurang

Beirut Cafe öppnade på Engelbrekstgatan på Östermalm för 25 år sedan och var då Stockholms första Libanesiska restaurang....

Taylow Swift Eras Tour i Sverige på Friends Arena

Wow! Vilken show. I söndags var jag med vår dotter på Taylow Swifts tredje konsert på Friends Arena...

Viner i Tyskland – 13 vinregioner. Franken är en av dem!

Tyskland har 13 vinregioner och en av de mest framstående vad gäller kvalitetsviner är Franken. Denna region ligger...

Taylor Swifts favoritdrink – French Blonde

Taylor Swift är i Stockholm och idag ska vi göra hennes favoritdrink - French Blonde. Den här drinken...