Mr Cake – Roy Fares och Mattias Ljungberg öppnar nytt café

Dela inlägget:

I September 2017 slog Mr Cake upp dörrarna -ett nytt café på Östermalm i Stockholm. Det är två av Sveriges mest namnkunniga bagare som ligger bakom Mr Cake – Roy Fares och Mattias Ljungberg. Tanken är att skapa ett café med härliga bakverk, fräscha sallader och smörgåsar och så riktigt pampiga tårtor som drar åt det amerikanska hållet.

Mr Cake – Roy Fares och Mattias Ljungberg

Den 6 September var det invigningsmingel där vi fick smaka på massa olika av Mr Cakes bakverk och ägarna berättade bakgrunden till att de startade upp Mr Cake, från hur de träffades (Mattias var Roy’s chef på bageriet Tösses) till namnet. M som i Mattias, R som i Roy och så självklart Cake. Både Roy och Mattias har vunnit Årets Konditor och har dessutom gett ut egna kokböcker, så det är ingen tvekan om att ägarna till detta café sätter ribban högt vad gäller riktigt goda bakverk.

Mr Cake - Roy Fares och Mattias Ljungberg

Bullar, tårtor och bakelser på Mr Cake

Mycket gott, men godast var nog kardemummabullarna! Snyggast var helt klart de pampiga tårtorna som var som hämtade från ett exklusivt bageri i New York!

Mr Cake - Roy Fares och Mattias Ljungberg Mr Cake - Roy Fares och Mattias Ljungberg Mr Cake - Roy Fares och Mattias Ljungberg Mr Cake - Roy Fares och Mattias Ljungberg

Smörgåsar, sallader och brunch

Vill man inte trycka i sig bullar till lunch finns här sallader och smörgåsar och man kommer även att servera brunch på helgerna, den återkommer jag till när jag provat hunnit prova!

Mr Cake - Roy Fares och Mattias Ljungberg

Snygg, avskalad lokal


Och på fasaden är det ännu mer avskalat!

Mr Cake - Roy Fares och Mattias Ljungberg

Adress: Rådmansgatan 12 A
Webb: mrcake.se

6 kommentarer

Lämna ett svar

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Läs mer

En dag i Oostende i Flandern – sommarstad vid havet

Mitt första stopp på min pressresa i Flandern var Oostende, en stad vid kusten som är en populär...

Hästräka – en delikatess i Flandern med 500-årig historia

Att fånga hästräkor vid kusten i Belgien har en lång tradition. Numera sker den mesta fångsten med trålare,...

Flanders Finest 2023 – 12 stjärnkockar lagar sina signaturrätter

Flanders Finest 2023 - det är tredje gången som detta matevenemang arrangeras i Flandern - en region i...

Hooja sour – Fredagsdrinken med banan, melon, kiwi och citron

Ända sedan jag hörde Hoojas "Banan, melon, kiwi och citron" har jag varit sugen på att se hur...