fbpx
Matochresebloggen
Glenfiddich Cask Collection - vi testar Glenfiddichs nya taxfreewhisky
Whisky Whiskyprovning

Glenfiddich Cask Collection – vi testar det nya taxfreesortimentet

Glenfiddich grundades för 130 år sedan och på 1960-talet upptäckte många svenska charterresenärer whiskyn som var en av de första single malts som började säljas på taxfreen. Jag har inte varit någon stor Glenfiddichfan och bara druckit deras vanliga 12-åriga whisky tidigare som inte gjort något större intryck. Men igår fick jag möjligheten att testa en helt annan typ av Glenfiddich och det var en stor skillnad!

Glenfiddich Cask Collection – vi testar det nya taxfreesortimentet

Sin historia trogen lanserar nu Glenfiddich en Cask Collection med tre olika sorter som bara säljs på taxfreen –  på flygplatser och på färjor. För att lansera dessa nya whiskies kom Glenfiddish globala varumärkesambassadör Ian Millar till Stockholm och jag hade förmånen att vara med på en provning ledd av Ian.

Jag trodde vi skulle testa de nya sorterna, men när jag gick in i salongen på Operakällaren där provningen skulle hållas var det inte bara en doft av whisky som mötte mig – även en mängd glas. 12 på varje plats visade det sig.

Glenfiddich Cask Collection Glenfiddich Cask Collection

Ian hade tagit med sig inte bara den nya Glenfiddich Cask Collection utav även flaskor från faten som man blandar till Glenfiddich Cask Collection av – självklart i cask strenght runt 60%.

Glenfiddich Cask Collection

Unika Glenfiddich Cask Strenght

Ja, inte helt oväntat var de flaskor som man blandar till respektive variant av Glenfiddich Cask Collection av ännu vassare än slutresultatet, även om även de utspädda varianterna på 40% var riktigt bra och en helt annan nivå på whisky än den Glenfiddich jag smakat tidigare.

Glenfiddich Cask Collection Glenfiddich Cask CollectionGlenfiddich Cask Collection Glenfiddich Cask Collection

Glenfiddich Cask Collection

Klart intressanta och absolut något jag kommer kolla in i taxfreen nästa gång jag reser. Och kommer jag till destilleriet i Dufftown hoppas jag att jag kan köpa en flaska av de casks som är “råvaran” i dessa flaskor. De var ännu bättre!

Glenfiddich Cask Collection

Du kanske också är intresserad av...

2 Comments

 • Reply
  Liniz
  8 september, 2017 at 22:42

  Det såg trevligt ut 😉

  • Reply
   christianmuda
   8 september, 2017 at 23:04

   Sjukt bra tasting!

Lämna gärna en kommentar