Escape Stories Stockholm – vi lyckas med den stora stöten!

Dela inlägget:

När vi var i Gdansk i somras testade vi för första gången ett ”Escape Game”,  ett rum där man låses in och har en timme på sig att samla ledtrådar och lösa kluriga uppgifter för att ta sig ut. Verkligen en kul grej att göra hela familjen så när vi kom hem undersökte jag om det fanns liknande rum i Stockholm –  och det finns det. Så idag bokade vi in oss på ett av dem – Escape Stories Stockholm!

Escape Stories Stockholm

Escape Stories ligger på Vasagatan i Stockholm i en gammal banklokal och i de gamla bankvalven i källaren har man skapat tre olika rum med olika teman. Vi bokade ”The break in”, där uppgiften är att ta sig in i ett balkvalv och sno ett USB-minne med värdefull information.

Escape Stories Stockholm

Innan vi började fick vi tydliga instruktioner och gavs en walkie-takie med vilken vi kunde hålla kontakt med spelledaren. När vi körde fast i någon uppgift gav hon oss små ledtrådar så vi kom vidare.

Escape Stories Stockholm Escape Stories Stockholm

Detta rum var helt klart riktigt klurigt och väldigt kul. Flera teambuildingdelar där två eller tre personer skulle vrida eller trycka på någonting samtidigt för att komma vidare. För att göra det ännu mer spännande var det väldigt mörkt i rummet där det bara fanns rött ledljus och två ficklampor.

Vi klarade det!

Ja, de flesta utmaningar klarade vi men utan spelledarens hjälp hade vi nog fastnat i valvet innan timmen var slut och blivit haffade av polisen. Detta spel skiljde sig ganska mycket från det vi gjorde i Gdansk, i att detta var med avancerat både vad gäller teknik och dekor.

Escape Stories Stockholm

Riktigt kul både att göra med barnen, även om 9-åringen var i yngsta laget. Vår 11-åring kunde dock lösa flera av uppgifterna helt själv. Är man ett kompisgäng som vill hitta på något kul ihop är såklart detta också en perfekt aktivitet!

Fakta

2 kommentarer

Lämna ett svar

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste reportagen

Nedan finner du de senaste reportagen på bloggen!

Läs mer

Beirut Cafe 25 år! Stockholms första Libanesiska restaurang

Beirut Cafe öppnade på Engelbrekstgatan på Östermalm för 25 år sedan och var då Stockholms första Libanesiska restaurang....

Taylow Swift Eras Tour i Sverige på Friends Arena

Wow! Vilken show. I söndags var jag med vår dotter på Taylow Swifts tredje konsert på Friends Arena...

Viner i Tyskland – 13 vinregioner. Franken är en av dem!

Tyskland har 13 vinregioner och en av de mest framstående vad gäller kvalitetsviner är Franken. Denna region ligger...

Taylor Swifts favoritdrink – French Blonde

Taylor Swift är i Stockholm och idag ska vi göra hennes favoritdrink - French Blonde. Den här drinken...