Mouserande glögg – om man tröttnat på vanlig glögg!

Dela inlägget:

Första advent! Starten på en månad med glögg, julmat, massa godis och tända ljus. Har man tröttnat på den sötsliskiga vinglöggen och vill ha något fräschare att servera finns nu allt fler alternativ. Förra året var vår favorit Edward Bloms glögg som är nästan hälften så söt som en vanlig vinglögg. I år testade jag för första gången Glöet – en mousserande glögg, på ett adventsmingel hemma hos Dominika Peczynski – som driver PR-byrån Mafioso PR som representerar Glöet.

Mouserande glögg - om man tröttnat på vanlig glögg!

Mouserande glögg – om man tröttnat på varm glögg!

Det är ett finskt par som ligger bakom ” Glöet” – två typer av mousserande vin med glöggsmak. Basen är ett spanskt vitt vin respektive rosévin. De stilla vinerna smaksätts med kryddor och smakämnen, kolsyras och vipps har ett vanligt enkelt vin blivit ett mousserande glöggvin!

Glöet Mouserande glögg

Sockerhalten i denna mouserande glögg är 48 g/liter. Lägre än vanlig vinglögg som kan ligga runt 180 g/ liter,. men högre än ett att vanligt vitt vin eller mousserande som ofta ligger på 3-10 g, Men, sötheten i Glöet maskeras av bubblet och att det serveras kylt som gör att det uinte blir så sliskigt och vill man ha ett alternativ till varm glögg tycker jag detta funkar bra.

Vill man helt byta glöggen mot ett mousserande vin och struntar i glöggsmaken finns såklart torrare alternativ, gjorda med champagnemetoden och klart mindre socker.

Glöggmingel hemma hos Dominika Peczynski

Jag provade alltså denna mouserande glögg hemma hos Dominika Peczynski och det var en himla mysig och personlig form av pressevent, där jag träffade flera vänner och bekanta. Och det är ju alltid lika kul att kika in i andras hem!

Helena från Freedomtravel och Malin från Fab Foodie Swede 
Mouserande glögg
Pralinsystrarna” in action
Bloggskvaller med Lina från Liniztravel

Mer om julen – julbord i sju turer

Passa på att fräscha upp dina kunskaper om hur man äter julbord i sju turer – kolla in mitt inägg om detta här:

Lämna ett svar

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste reportagen

Nedan finner du de senaste reportagen på bloggen!

Läs mer

10 fakta om Prosecco – Italiensk proseccomiddag med Bottega

I veckan var jag på en Proseccomiddag på Grand Soleil med Bottega, där vi testade fem av Bottega's...

Webblanseringar Maj 2024

En nackdelmed att ha provat så många olika sorters whisky som jag gjort med min whiskyklubb genom åren...

Grandesse by Caliente – Tapas på Östermalm

Caliente Tapas Bar är en klassisk tapasbar i Stockholm som grundades 1996. Sedan dess har de etablerat  fler...

Aperol Sour – den perfekta sommardrinken

Aperol Sour är den perfekta sommardrinken och den passar lika bra när våren är på ingång. Sötma och...