Middag i Kyoto på Manjiro

Dela inlägget:

Jag vande mig snabbt vid att resa ensam och det inbegriper ju oftast att äta utan sällskap. Idag kanske det gick till överdrift när jag har ett helt våningsplan på restaurangen för mig själv, men det var inte avsiktligt!

 

Låga stolar och bord, skulle Filippa och Gustaf ha gillat! Dock hade de kanske protesterat lite över maten:

 

Tofu gjord på äggplanta, toppad med lök och räka, serverad i sojasås.

 

Minsta burken: tofu med wasabi
Mellersta: gurka med superdupersmå bitar av vit fisk och rom
Gröna bladet: någon form av kycklingleverpastej, gelé med kyckling, någon form av fisk med äggula, det vita var ytterst oklart och slemmigt. Och det mörkröda ett taggigt sött bär.

 

Tofu i en småseg buljong toppad med svamp och äppelskal.

Sashimi på tonfisk, bläckfisk, och vit fisk,

 

Grillad fisk med ugnsbakad äggplanta, grillad paprika och små potatisrullar.
Fiskrulle med sharlottenlök och sjögräs, fiskpudding, gröna bönor, en blommformad pudding av något slag och limeskal.

 

Tempura – gröna bönor, majs, svamp, potatis, japansk räka.

Ris i buljong toppad med miniräkor. Pickles vid sidan, oklart vad.
Japansk persika, grönt-te-glass, pudding.
Detta var kanske den mest mystiska middag jag någonsin ätit. Vällagad, endast närproducerade råvaror så långt det är möjligt, vackert upplagt. Men smakerna i stort lite väl annorlunda för att jag skulle uppskatta allt som serverades, för att uttrycka mig väldigt diplomatiskt… Jag tror jag lyckades hålla masken dock, för när jag gick kom både servitrisen och kocken med ut och vinkade av mig!

 

Föregående artikel
Nästa artikel

Lämna ett svar

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste reportagen

Nedan finner du de senaste reportagen på bloggen!

Läs mer

Dear Evan Hansen i Stockholm – succémusikalen från Broadway på Intiman

Igår hade musikalen Dear Evan Hansen premiär på Intiman i Stockholm, och jag var där – vilken musikal!...

Restaurang Capannone – elegant italienare med riktigt bra mat

Restaurang Capannone öppnade 2024 på Roslagsgatan i Stockholm och ligger en trappa ner från vinbaren med samma namn...

Rioja-vin – Masterclass om Rioja med Marqués de Cáceres

Rioja-vin hade sin storhetstid i Sverige på 1990-talet, dels tack vare dess prisvärdhet och kvalitet, men även för...

Dagsutflykt till Chichen Itza – är det värt resan?

Vi har flera gånger när vi varit i Mexiko, funderat på att göra en dagsutflykt till Chichen Itza,...