Middag i Kyoto på Manjiro

Dela inlägget:

Jag vande mig snabbt vid att resa ensam och det inbegriper ju oftast att äta utan sällskap. Idag kanske det gick till överdrift när jag har ett helt våningsplan på restaurangen för mig själv, men det var inte avsiktligt!

 

Låga stolar och bord, skulle Filippa och Gustaf ha gillat! Dock hade de kanske protesterat lite över maten:

 

Tofu gjord på äggplanta, toppad med lök och räka, serverad i sojasås.

 

Minsta burken: tofu med wasabi
Mellersta: gurka med superdupersmå bitar av vit fisk och rom
Gröna bladet: någon form av kycklingleverpastej, gelé med kyckling, någon form av fisk med äggula, det vita var ytterst oklart och slemmigt. Och det mörkröda ett taggigt sött bär.

 

Tofu i en småseg buljong toppad med svamp och äppelskal.

Sashimi på tonfisk, bläckfisk, och vit fisk,

 

Grillad fisk med ugnsbakad äggplanta, grillad paprika och små potatisrullar.
Fiskrulle med sharlottenlök och sjögräs, fiskpudding, gröna bönor, en blommformad pudding av något slag och limeskal.

 

Tempura – gröna bönor, majs, svamp, potatis, japansk räka.

Ris i buljong toppad med miniräkor. Pickles vid sidan, oklart vad.
Japansk persika, grönt-te-glass, pudding.
Detta var kanske den mest mystiska middag jag någonsin ätit. Vällagad, endast närproducerade råvaror så långt det är möjligt, vackert upplagt. Men smakerna i stort lite väl annorlunda för att jag skulle uppskatta allt som serverades, för att uttrycka mig väldigt diplomatiskt… Jag tror jag lyckades hålla masken dock, för när jag gick kom både servitrisen och kocken med ut och vinkade av mig!

 

Föregående artikel
Nästa artikel

Lämna ett svar

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste reportagen

Nedan finner du de senaste reportagen på bloggen!

Bangers – korvkiosk i lyxförpackning

Bangers är en korvkiosk som har tagit konceptet av kanske den mest klassiska svenska snabbmaten och uppgraderat både maten och upplevelsen. Istället för att...

Mälardrottningen 100 år! 

Hur funkar det att ge blod?

Cucumber Basil Martini

Läs mer

Bangers – korvkiosk i lyxförpackning

Bangers är en korvkiosk som har tagit konceptet av kanske den mest klassiska svenska snabbmaten och uppgraderat både...

Vad är Coravin? Ett verktyg för att bevara och servera vin

Vad är Coravin? Jo, det är ett verktyg för att bevara och servera vin, där vin kan hällas...

Mälardrottningen 100 år! 

Mälardrottningen är ett anrikt fartyg som idag ligger förankrat vid Riddarholmen i centrala Stockholm och fungerar som både...

Frozen Negroni – recept på en Negroni 2.0

Frozen Negroni - den optimala utvecklingen av en av de godaste drinkar som finns. Denna är friskare och...