Silja Line till Helsingfors i Commodore-hytt

Dela inlägget:

I helgen åkte jag med Silja Line till Helsingfors i Commodore-hytt med barnen för en minisemester. Denna gång inte i första hand för att kryssa, utan som ett smidigt sätt att ta oss till Helsingfors och för att barnen älskar att åka färja! De pratar fortfarande nostalgiskt om första gången jag tog med dem på kryssning, då i en liten hytt utan fönster med dubbelsängar som stod så tätt att de kunde hoppa mellan.

Silja Line till Helsingfors i Commodore-hytt

Jag tycker dock klart bättre om att bo i en lite större hytt och allra helst med fönster så man kan se havet. Denna resa gjorde vi i samarbete med Silja Line som sponsrade med hytt så det blev en hytt som även passade mig! Men, även om man betalar för en lyxigare hytt blir det oftast billigare att ta färjan över jämfört att flyga och bo på hotell om man vill ha ett par hela dagar i Helsingfors.

Smidig check-in

För oss som bor i centrala Stockholm tog det bara 10 minuter med bil till Silja-Line terminalen i fredags eftermiddag och det räcker att checka in 30 minuter innan färjan ska avgå.

På terminalen finns det smidiga check-in automater där man får sina rumsnycklar etc på bara någon minut. Sen är det ett myller med människor när drygt 2.000 personer ska gå på och hitta sina rum, men det var inga problem och gick smidigt.

Silja Line till Helsingfors Silja Line till Helsingfors

Commodore-hytt på Silja Line

På resan till Helsingfors hade Silja Line ordnat med en commodore-hytt, som är en hytt i deras lite finare kategori. En större hytt där man med en gardin kan dela in hytten i två ”rum”. Vår hytt hade dessutom ett stort fönster och det finns en minibar laddad med bland annat bubbel.

Barnen testade direkt wi-fi:t och även det är snabbare i dessa hytter som har ett eget snabbare wi-fi, som funkade bra även för streamad video.

Silja Line till Helsingfors Commodore hytt

Commodore Lounge på Silja Line

Bor man i denna hyttkategori har man dessutom tillgång till en egen lounge med tillhörandes bastus. Så när vi checkat in och kollat in vårt rum hängde vi i den fina loungen (där man även kan förse sig med frukt och kakor mm utan kostnad) och bokade en slot i bastun efter middagen – mellan 20-22 kan man boka en bastu utan kostnad för privat bastande. Övriga tider är det två olika bastus – en för män, en för kvinnor.

Silja Line till Helsingfors Commodore hyttSilja Line till Helsingfors Commodore hytt

Middag i Bon Vivant

Det finns flera olika restauranger ombord och vissa kan man boka bord på i förväg.  Jag hade bokat bord via chatten på siljaline.se på fartygets ”finrestaurang” Bon Vivant. Här fick vi ett fönsterbord och åt en riktigt bra trerättersmiddag. Barnen fick varianter av vuxenrätterna utan problem och till vår dotter som äter en strikt kost utan socker, gluten eller laktos ordnade de dessutom en dessert som inte fanns i menyn.

Bon Vivant är även fartygets vinbar, så de har gott om bra viner på glas.

Silja Line till Helsingfors Bon VivantSilja Line till Helsingfors Bon Vivant Silja Line till Helsingfors Bon Vivant Silja Line till Helsingfors Bon VivantSilja Line till Helsingfors Bon Vivant Silja Line till Helsingfors Bon Vivant Silja Line till Helsingfors Bon Vivant Silja Line till Helsingfors Bon Vivant

Kvällsbastu!

Efter middagen hoppade vi in i bastun som vi hade bokat och sedan var barnen för trötta för att utforska båten, så vi gick till hytten och tog det lugnt innan läggning. Medan vi var och bastade hade personalen varit inne och fixat till bäddsoffan inför natten, lyxigt!

Silja Line till Helsingfors BastuSilja Line till Helsingfors Commodore hytt

Morgonbastu

Då vi la oss tidigt vaknade jag strax före sju och medan barnen sov smög jag ner till bastun igen. Så himla mysigt sätt att starta dagen på! Nu kunde jag även till skillnad från kvällen innan se ut från ett litet fönster i bastun.

Silja Line till Helsingfors Bastu

Lyxfrukost i Bon Vivant

Ja, ytterligare en fördel med att bo i en av de lyxigare hytterna är att man får äta sin frukost i fin-restaurangen. Här serveras man ett glas bubbel när man kommer och så får man en liten bords-buffé med bröd och pålägg. På en stor buffé finns allt annat man kan tänka sig i frukostväg och det varma som ägg och bacon beställer man à la carte.

Silja Line till Helsingfors

Utvilade och mätta checkade vi sedan ut från vår hytt och gav vi oss ut på stan för att ”göra Helsingfors” i två dagar, mer om det i kommande inlägg!

Färjeresan till Helsingfors gjorde vi i samarbete med Silja Line, men alla åsikter är som vanligt våra egna!

2 kommentarer

Lämna ett svar

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste reportagen

Nedan finner du de senaste reportagen på bloggen!

Läs mer

Segling i Kroatien – ett underbart sätt att uppleva havet och mysiga städer i Kroatien!

Jag gjorde nyligen min första segling i Kroatien och det var verkligen ett underbart sätt att uppleva havet...

Beirut Cafe 25 år! Stockholms första Libanesiska restaurang

Beirut Cafe öppnade på Engelbrekstgatan på Östermalm för 25 år sedan och var då Stockholms första Libanesiska restaurang....

Taylow Swift Eras Tour i Sverige på Friends Arena

Wow! Vilken show. I söndags var jag med vår dotter på Taylow Swifts tredje konsert på Friends Arena...

Viner i Tyskland – 13 vinregioner. Franken är en av dem!

Tyskland har 13 vinregioner och en av de mest framstående vad gäller kvalitetsviner är Franken. Denna region ligger...