Escape Rooms i Helsingfors

Dela inlägget:

Som jag skrivit om tidigare på bloggen har vi börjat att köra Escape Rooms med barnen. Ett Escape Room är alltså ett (eller ofta flera rum som sitter ihop via dolda ingångar) med ett visst tema och utmaningar som man ska lösa med logisk, strategi och kreativitet på 60 minuter.

Escape Rooms i Helsingfors

Ungern var först med att etablera Escape Rooms i Europa och det var två ungerska tjejer som startade Helsingfors första Escape Room – Inside Out. Det var 2014 och Inside Out fick stor uppmärksamhet i Helsingfors. Sedan dess har minst 20 till Escape Rooms etablerats i Helsingfors och det finns något för alla smaker, från rum med sago-tema eller ”hitta bomben”- historier till rum med brutala mordhistorier och barnförbjuden rekvisita.
Så, när jag funderade på temat för en lagom lång weekendresa med barnen var det Escape Rooms i Helsingfors vi landade i, inte minst också för att barnen älskar att åka färja!

Inside Out Escape Rooms – Nightshift at the Museum

Helsingfors första Escape Room har tre olika teman, där vi valde Nightshift at the Museum. Klart avancerat spel där man genom att lösa utmaningar får se videoklipp som ger vidare ledtrådar.
 Escape Rooms i Helsingfors Escape Rooms i Helsingfors  Escape Rooms i Helsingfors 
Mängder av rekvisita och passar bra för såväl små som större grupper då det finns massor av ställen att leta efter ledtrådar på. Svårast av de vi provade – trots flera ledtrådar klarade vi inte spelet! Men väldigt kul ändå och snygg genomtänkt miljö. Läs mer hos Inside Out här.

Exit Live Games – Airplane

Exit Live games har tre olika rum där vi valde ”Airplane”. Här är utmaningen att ta sig in i kabinen på ett flygplan för att desarmera en ”bomb” som terrorister satt dit. Genom att hitta ledtrådar i kvarlämnade kläder och väskor lyckades vi knäcka koden och ta oss in för att lösa detoneringskoden. Med bara 30 sekunder till godo klarade vi utmaningen! Många olika moment och en hel del logik. Riktigt kul! Läs mer hos Exit Live games här. 
Escape Rooms i Helsingfors  Escape Rooms i Helsingfors 

Escape Room Helsinki – Bewitched

Det mest barnanpassade rummet, från 6 år. Detta rum hade ett sagotema och byggde på att man hittade ledtrådarna i en viss ordning. En hel del smarta utmaningar som vi inte sett på annat håll och flera olika rum som rum som spelen bestod av. Escape Room Helsinki ligger mitt i city och de har över 10 olika rum att välja mellan. Läs mer om Bewitched här. 
Bewitched Bewitched

Sammanfattningsvis

Escape Rooms i Helsingfors – en riktigt rolig sak att göra med barnen, framför allt så här på hösten när det inte är lika härligt att vara ute om man är i en storstad. Passar barn från 10 år och uppåt och det underlättar om de är skapligt bra på engelska då instruktioner och ledtrådar är på engelska.
Vill du testa Escape Rooms i Stockholm först för att se om det är något för er så har vi testat och skrivit om Exit Games och Escape Stories.

2 kommentarer

Lämna ett svar

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste reportagen

Nedan finner du de senaste reportagen på bloggen!

Läs mer

Beirut Cafe 25 år! Stockholms första Libanesiska restaurang

Beirut Cafe öppnade på Engelbrekstgatan på Östermalm för 25 år sedan och var då Stockholms första Libanesiska restaurang....

Taylow Swift Eras Tour i Sverige på Friends Arena

Wow! Vilken show. I söndags var jag med vår dotter på Taylow Swifts tredje konsert på Friends Arena...

Viner i Tyskland – 13 vinregioner. Franken är en av dem!

Tyskland har 13 vinregioner och en av de mest framstående vad gäller kvalitetsviner är Franken. Denna region ligger...

Taylor Swifts favoritdrink – French Blonde

Taylor Swift är i Stockholm och idag ska vi göra hennes favoritdrink - French Blonde. Den här drinken...