fbpx
Matochresebloggen
säker reseblogg med SLL
Teknik

Matochresebloggen.se – nu en säker reseblogg med SLL

Har ni tänkt på att vissa webbsidor har en liten symbol med ett grönt hänglås intill webbadressen och texten “säker” om ni har satt språket till Svenska?. Och att det står HTTPS istället för HTTP?

Det innebär bland annat att allt man skriver in på sidan krypteras så det inte går att avlyssna som man enkelt kan göra på en “vanlig” HTTP-sida.

säker reseblogg med SLL

Allt fler sökmotorer vill nu skydda sina användare från opålitliga webbsidor och i sommar planerar Google att visa upp detta ännu tydligare än idag. Så här planerar man att visa upp osäkra webbsidor i Google Chrome från juli 2018- även om sidorna inte hanterar känslig information.

Skulle ni gå in på en sån sida? Jag skulle vara på min vakt! Så, för att låta mina besökare slippa fundera på detta har jag nu i helgen bytt till HTTPS.

Matochresebloggen.se – nu en säker site!

Nu har även Matochresebloggen.se blivit en säker site och det ser ni via symbolen till vänster om webadressen där det nu även står https (via desktop).

På mobilen markeras det med ett litet hänglås så här:

Så nu kan ni exempelvis lämna uppgifter i formulär här på siten utan att vara oroliga att någon annan snappar upp dessa uppgifter.

Exakt hur det funkar överlåter jag till mitt webbhotell som löser det rent tekniskt, men oavsett vilken webbläsare ni använder kommer ni kunna fortsätta läsa om mat, dryck, restauranger, resor och teknik på matochresebloggen.se utan att få några varningsbudskap!

Läs mer om hur Google kommer att varna för osäkra webbsidor här.

Du kanske också är intresserad av...

Inga kommentarer

    Lämna gärna en kommentar