Matochresebloggen.se – nu en säker reseblogg med SLL

Dela inlägget:

Har ni tänkt på att vissa webbsidor har en liten symbol med ett grönt hänglås intill webbadressen och texten ”säker” om ni har satt språket till Svenska?. Och att det står HTTPS istället för HTTP?

Det innebär bland annat att allt man skriver in på sidan krypteras så det inte går att avlyssna som man enkelt kan göra på en ”vanlig” HTTP-sida.

säker reseblogg med SLL

Allt fler sökmotorer vill nu skydda sina användare från opålitliga webbsidor och i sommar planerar Google att visa upp detta ännu tydligare än idag. Så här planerar man att visa upp osäkra webbsidor i Google Chrome från juli 2018- även om sidorna inte hanterar känslig information.

Skulle ni gå in på en sån sida? Jag skulle vara på min vakt! Så, för att låta mina besökare slippa fundera på detta har jag nu i helgen bytt till HTTPS.

Matochresebloggen.se – nu en säker site!

Nu har även Matochresebloggen.se blivit en säker site och det ser ni via symbolen till vänster om webadressen där det nu även står https (via desktop).

På mobilen markeras det med ett litet hänglås så här:

Så nu kan ni exempelvis lämna uppgifter i formulär här på siten utan att vara oroliga att någon annan snappar upp dessa uppgifter.

Exakt hur det funkar överlåter jag till mitt webbhotell som löser det rent tekniskt, men oavsett vilken webbläsare ni använder kommer ni kunna fortsätta läsa om mat, dryck, restauranger, resor och teknik på matochresebloggen.se utan att få några varningsbudskap!

Läs mer om hur Google kommer att varna för osäkra webbsidor här.

Lämna ett svar

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste reportagen

Nedan finner du de senaste reportagen på bloggen!

Läs mer

Grandesse by Caliente – Tapas på Östermalm

Caliente Tapas Bar är en klassisk tapasbar i Stockholm som grundades 1996. Sedan dess har de etablerat  fler...

Aperol Sour – den perfekta sommardrinken

Aperol Sour är den perfekta sommardrinken och den passar lika bra när våren är på ingång. Sötma och...

Att göra i Lissabon – 12 tips för en weekend

Vad finns det att göra i Lissabon? Massor - men på en weekend hinner ni med mycket då...

Restaurang Botica – modern portugisisk restaurang på hög nivå

I slutet av 2023 öppnade Restaurang Botica ett stenkast från Kungsträdgården. Här driver stjärnkrögaren Pedro Passinha både en...