Lunchkryssning i Budapest på Donau

Dela inlägget:

Sist jag var i Budapest, då på en pressresa, tog vi en tur i en liten privat motorbåt på Donau och det var så kul att jag denna resa ville ta med familjen på något liknande. Att hyra en privat motorbåt var kanske lite overkill men jag hittade en lunchkryssning som var perfekt!

Lunchkryssning i Budapest

Vår tredje dag i Budapest startade vi med några timmar på härliga Gellert Thermal Bath och sedan tog vi spårvagnen till mötesplatsen för lunchkryssningen. I gemensam trupp promenerade vi och de andra passagerarna några hundra meter till båten där vi fick en välkomstdrink och inne i båten fanns det fönsterbord till samtliga sällskap. Efter en stund kunde vi sedan hugga in på en stor ungersk buffé!

Lunchkryssning i BudapestLunchkryssning i BudapestLunchkryssning i Budapest

Kryssning på Donau

Att tuffa fram på Donau en solig dag är verkligen härligt. Man ser byggnaderna på ett helt annat sätt från vattnet och man kommer ganska nära. Det fanns ingen guide ombord men vi kollade upp intressanta byggnader vi blev nyfikna på med Google Maps istället – smidigt! (Är det egentligen någon som gillar guider på bussar eller båtar? jag sliper dem gärna – alltid!)

Kryssning på DonauKryssning på Donau

En kall öl på däck

Det kändes som jag denna dag såg solen för första gången på väldigt länge så det var som en dröm att gå upp på däck efter lunchen och dricka kaffet där och sedan beställa in en kall öl!

Vill man äta någon annanstans (med lite mer elegans :-)) kan man även boka denna kryssning utan mat, men vi hade ett ganska spikat schema denna dag och tyckte det var perfekt att kombinera kryssningen med lunch.

Fakta:

Pris per person: 38 Euro med lunch (inkl väkomstdrink, vatten och ett glas vin eller öl). 17,5o Euro utan.

Längd; 90 minuter

Länk för att läsa mer här hos kryssningsbolaget

Lunchkryssningen  gjorde vi i samarbete med arrangören ticket.info.hu men åsikter och tankar är som alltid våra egna!

 

2 kommentarer

Lämna ett svar

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Läs mer

Vardag med Guldkant –  Catarina Königs bakade spetskål

Catarina König är en kokboksförfattare som gjort flera kokböcker efter att hon vann Sveriges Mästerkock 2016 och den...

Brooklyn Lager 35 år – ikonen Garrett Oliver till Stockholm

Brooklyn Lager är en öl med rötterna djupt förankrade i stadsdelen Brooklyn, New York City. Denna öl har...

Saker att göra i Golfe de Morbihan – 10 tips

Golfe de Morbihan - en stor vik på Bretagnes västra kust. Para 2,5 timmar med tåg från Paris...

Negroni Sour – Negroni och whisky sour i ett

Negroni Sour är en drink där man tar det bästa från en Negroni och lägger till syra, sötma...