Escape Room i Budapest – Locked Room

Dela inlägget:

Ni som följer bloggen vet säkert att vi numera ofta brukar testa ett Escape Room när vi reser hela familjen til städer där detta är populärt. Vi har exempelvis testat Escape Rooms i Helsingfors, Gdansk men även hemma i Stockholm. Temat för rummen skiljer sig stort, men det som är genomgående är att man har en timme på sig att ta sig ur ett rum med hjälp av att hitta dolda ledtrådar, som ger koder till lås och dörrar där man hittar nästa ledtråd osv. Riktigt kul att göra med lite större barn som våra som nu är 10 och 12 år.

Escape Room i Budapest – Locked Room

I Budapest finns flera Escape Rooms och vi testade ett spel i ett Escape Room som hade fått bra betyg och låg centralt – Locked Room. De har spel i olika svårighetsgrader (och läskighet) och vi valde ett på medelnivå – ”Serial Killer 2”.

Escape Room i Budapest

Innan man kommer in i rummet får man kolla på en kort instruktionsfilm och sedan visade en instruktör hur de olika låstyperna som finns inne i rummet fungerar, bra – detta har vi inte sett tidigare och det är klart irriterande om man vet lösningen men inte fattar hur låset fungerar.

Escape Room i Budapest Escape Room i Budapest

Sedan fortsätter vi in i rummet och tiden börjar att ticka. Efter att ha kört snart 10 olika rum tidigare på andra platser har vi börjat att lära oss hur man ska leta och verkligen tänka kreativt för att förstå möjliga lösningar. Vissa saker fixar vi på egen hand medan andra tar vi hjälp av. Man har 5 ledtrådar som man kan utnyttja, då trycker man på en knapp och en instruktör som följer spelet via kameror ger oss en ledtråd för att komma vidare där vi fastnat.

Escape Room i Budapest Escape Room i Budapest Escape Room i Budapest Escape Room i Budapest

Efter 45 minuter och tre ledtrådar klarar vi rummet och det är riktigt kul att ha gjort det tillsammans  – hela familjen!

Escape Room i Budapest

Detaljer:

Locked Room. Székely Mihály Street 4
Pris: 14.000 HUF (ca 450 SEK) för 2-5 personer.
Webb: Locked.hu

Lämna ett svar

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Läs mer

Negroni Sour – Negroni och whisky sour i ett

Negroni Sour är en drink där man tar det bästa från en Negroni och lägger till syra, sötma...

Hotell i Golfe de Morbihan – fyra tips

Under min knappa vecka i Golfe de Morbihan i Bretagne (Frankrike) bodde jag på tre olika hotell -...

Île d’Arz – en vacker ö i Golfe du Morbihan i Bretagne

Golfe du Morbihan är en stor bukt i Bretagne i Frankrike som består av över 40 små öar...

Besök på ostronodling i Golfe de Morbihan, Frankrike

Jag gillar verkligen ostron, så en av höjdpunkterna på resan till Golfe de Morbihan var att ge mig...