Londontips? Coming right up!

Dela inlägget:

Ah, så kul att vara tillbaka i London, om bara för några dagar och mest i jobbsyfte – men ändå! Älskar tempot här, myllret av olika människor, alla vackra byggnader, de röda bussarna och alla mysiga pubar!

Londontips

Jag brukar alltid göra mycket research när jag ska resa någonstans – var ska man bo, viket som är det coolaste hotellet, vilka barer och restauranger som är de mest intressanta och så vidare. Men inför denna resa till London hade jag inte riktigt tid och jag har varit så ofta i London att jag känner att det ordnar sig på plats. Det är dessutom en jobbresa där mitt mål är ICE – en stor spelmässa jag ska besöka och gå på olika seminarier, så det är mest kvällarna jag har att spela med.

Tidigare resor till London

Senast vi var i London hela familjen var påsken för fyra år sedan, det var till skillnad från denna gång en ytterst välplanerad resa! Då bytte vi hus med en familj i Camden och hade en superbra långhelg. Vi åkte till Legoland Windsor utanför London, var på Harry Potter Studio, åkte upp i London Eye och flydde Londonregnet med en lång härlig afternoon tea.

Londontips – Musikal och hemliga barer

Jag har gjort de flesta ”måsten” men det är fortfarande en hel del saker jag ännu inte gjort i London – som att gå på musikal eller leta upp några ”hemliga” barer, så det blir främsta målet med denna resa – att maxa dessa upplevelser och såklart ge er tips krig detta. Jag kommer bo en bit ut från centrum och ta mig runt med tunnelbana, så jag kommer även ge tips om hur man bäst hittar och tar sig runt London och hur ett Oystercard fungerar.

Londontips

Tips om hotell och restauranger i London

Restauranger i London

Med tanke på hur himla stort London är, den tid det skulle ta att få en överblick av restaurangutbudet här och hur ofta det öppnar nya restauranger är mitt tips att gå på tips från Londonsiter som exempelvis Time Out eller Eater London. Vill du dra på och äta riktigt gott är Michelinguidens sökfunktion ett tips. I London finns 72 restauranger med stjärnor i Guide Michelin, tre av dem med tre stjärnor. En av dem är Gordon Ramseys restaurang där man kan äta en 3-rättersmeny för 65 pund – drygt halva priset jämfört med middagspriset.

Hotel i London

London har hotell för alla smaker i alla prisklasser. Skulle jag åka hit på en weekend med min fru vore det kul att bo på något av de snygga boutiquhotellen på denna lista, exempelvis på Dean Street Townhouse i ett av rummen med badkar!

Har du nyligen varit i London och har bra tips du vill dela med dig av? Kommentera gärna!

 

Lämna ett svar

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste reportagen

Nedan finner du de senaste reportagen på bloggen!

Läs mer

Beirut Cafe 25 år! Stockholms första Libanesiska restaurang

Beirut Cafe öppnade på Engelbrekstgatan på Östermalm för 25 år sedan och var då Stockholms första Libanesiska restaurang....

Taylow Swift Eras Tour i Sverige på Friends Arena

Wow! Vilken show. I söndags var jag med vår dotter på Taylow Swifts tredje konsert på Friends Arena...

Viner i Tyskland – 13 vinregioner. Franken är en av dem!

Tyskland har 13 vinregioner och en av de mest framstående vad gäller kvalitetsviner är Franken. Denna region ligger...

Taylor Swifts favoritdrink – French Blonde

Taylor Swift är i Stockholm och idag ska vi göra hennes favoritdrink - French Blonde. Den här drinken...