Hamilton Musikal i London – fantastisk hiphop/rap/r’n’b musikal

Dela inlägget:

Jag har ett ganska nyväckt intresse för musikaler, så när jag nu åkte till London var det planen för en av kvällarna. mer specifikt var det musikalen Hamilton som jag var extra sugen på. Den gick upp i New York 2015 och här i London gick den upp i slutet av December 2017 på anrika Victoria Palace Theatre.

Hamilton blev snabbt en succe på Brodway och även här i London är det den populäraste musikalen som folk från hela Europa åker till London för att se, så det var inte helt enkelt att få tag i biljetter, men jag lyckades till slut – en halvtimme innan föreställningen började!

Köpa biljetter till Hamilton

Man kan bara köpa biljetter till Hamilton i förväg på den officiella siten och all form av andrahandshandel har man stoppat helt genom att den som köper en biljett behöver vara med och identifiera sig vid insläppet till teatern. Om man köpt en biljett kan man alltså inte sälja den vidare utan returnerar den och så kommer den ut på siten igen, så trots att en viss dag ser slutsåld ut kan en biljett komma upp senare. Dock är det bara de dyraste biljetterna jag sett på siten, som ligger på 200 pund styck. Lite saftigt och det finns andra sätt att komma åt biljetter!

Vinna biljetter till Hamilton

För att göra musikalen tillgänglig till fler lottar man varje dag ut 40 biljetter som man får köpa för 10 pund styck. Dock är det bara för föreställningar rullande två dagar fram i tiden och det är nu över 14.000 personer som är med i lotteriet varje dag, så chansen att vinna är liten. Men, värt att chansa inför er Londonresa. Det finns dels en tävling på Hamiltons site, dels en i Hamiltons app. Välj stad ”London”. Att de kostar just 10 pund (eller 10 dollar i USA) är för att Alexander Hamilton pryder de amerikanska tiodollarsedlarna.

Köp returnerade biljetter till Hamilton samma dag

Jag åkte ner till teatern strax före 18.00 för att se om man möjligen kunde köpa biljetter vid kassan, men det gick inte då det var helt slutsålt. Däremot tipsade de om att gå runt hörnet från teatern till en plats där man köa för att köpa returnerade biljetter samma dag. Hon sa att man borde vara där senast 17.00 men att jag alltid kunde chansa. Jag gick dit och det var bara två kvinnor före mig, så det verkade lovande. Det var två trevliga amerikanska damer som verkligen älskade Hamilton – de hade stått i denna kö fem dagar i rad tidigare och sett Hamilton varje dag i nästan en vecka. Innan dess hade de sett den fem gånger hemma i New York, galningar!

Hamilton musikal i London

Jag ställde mig bakom dem vid 18.00 och väntade… och väntade…. Halv sju kom en man från teatern ut och meddelade att de hade två biljetter till försäljning. De tog såklart damerna som stod först och jag var nu näst på tur. Mer väntan men en kvart senare kom samma man tillbaka och meddelade att de hade ytterligare två biljetter. Priset – samma som på webben – 89 pund per biljett och bra platser i ”stalls” ganska nära scenen. Supernöjd köpte jag en biljett och sprang sedan över till Pret a Porter över gatan för att snabbt få i mig lite mat innan föreställningen!

Mingel innan föreställningen

Victoria Palace Theatre, byggd i mitten av 1800-talet, är en fantastiskt vacker byggnad och det var så härligt att komma in från kylan i de vackra lokalerna och sorlet från förväntansfulla, uppklädda människor.

Hamilton musikal i London Hamilton musikal i London Hamilton musikal i London

Hamilton musikal i London

Så började föreställningen, som är en hiphop/rap/r’n’b-musikal som handlar om Alexander Hamilton, en viktig person i den amerikanska historien med en intressant livshistoria som ligger till grund för historien i musikalen. Riktigt duktiga rappare och sångerskor, mycket humor, bra melodier och en historia man faktiskt förstår! Superbra och jag kan förstå damerna i kön som ville se den igen!

Det råder strikt fotoförbud under föreställningen men så här såg det ut minuten innan det började. Pampigt!

Hamilton musikal i LondonHamilton musikal i London

Utmärkelser för Hamilton

2016 nominerades Hamilton till hela 16 Tony Awards – flest nomineringar någonsin och vann 11 av dem. Hamilton har också vunnit en Grammy Award för Best Musical Theater Album samt Pulitzerpriset för drama. Vill ni lyssna in er lite på Hamilton hemma finns albumet på Spotify, även om jag tyckte att det var ännu bättre artister i London, framförallt rapparna.

Hamilton som primär anledning att resa till London

Ja, jag var sugen tidigare att åka til New York för att se Hamilton, så att bara resa till London för att se den är ju en klart billigare och enklare variant. Och många gör just det, denna Tweet är ett bra exempel!

Andra musikaler i London – sista minuten på TKTS

Det går en mängd musikaler i London och får man inte biljetter till Hamilton, tycker de biljetterna är för dyra eller gillar mer klassiska musikaler kan man köpa sista-minutenbiljetter till många föreställningar på Tkts. Ibland utan rabatt, men ofta upp till 50% rabatt. Man behöver gå till deras butik på Leicester Square för att köpa biljetterna men man kan se vilja biljetter som finns och vad de kostar på deras webbsida.

Tänk dock på att billiga biljetter ofta innebär de sämsta platserna, högt upp eller långt från scenen!

 

 

 

 

Föregående artikel
Nästa artikel

Lämna ett svar

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste reportagen

Nedan finner du de senaste reportagen på bloggen!

Läs mer

Beirut Cafe 25 år! Stockholms första Libanesiska restaurang

Beirut Cafe öppnade på Engelbrekstgatan på Östermalm för 25 år sedan och var då Stockholms första Libanesiska restaurang....

Taylow Swift Eras Tour i Sverige på Friends Arena

Wow! Vilken show. I söndags var jag med vår dotter på Taylow Swifts tredje konsert på Friends Arena...

Viner i Tyskland – 13 vinregioner. Franken är en av dem!

Tyskland har 13 vinregioner och en av de mest framstående vad gäller kvalitetsviner är Franken. Denna region ligger...

Taylor Swifts favoritdrink – French Blonde

Taylor Swift är i Stockholm och idag ska vi göra hennes favoritdrink - French Blonde. Den här drinken...