Sommargästerna – Fantasydining

Dela inlägget:

Dagens sommargäst är Maria Karlsson som ihop med sin man Alexander driver Fantasydining, en härlig och inspirerande blogg om temarestauranger, annorlunda hotell och resor.

När började ni intressera er för temarestauranger och udda hotell?

Mitt stora intresse för temarestauranger började i Tokyo när jag var där första gången 2009. Det jag fastnade för mest var att skaparna av temarestaurangerna verkligen gått in för temat och att allt från mat och dryck till inredning och personalens klädsel var genomtänkt in i minsta detalj. Jag gillade känslan av att kliva rakt in i en sagobok. Med tiden har jag även fått min man Alex intresserad av att besöka temarestauranger. Att bo på udda hotell började vi med förra året och kändes som ett naturligt steg för oss med tanke på att vi gillar annorlunda upplevelser.

Hur kom det sig att ni började att blogga?

Jag satt på en lyxig takbar en kväll  för många år sedan och tittade ut mot Bangkoks glittrande skyline. Helt plötsligt sa jag högt för mig själv – Jag kanske skulle börja blogga om sånt här. Det var en tanke som bara kom och strax efter det så startade jag min blogg. Jag var helt nybörjare på det här med att blogga och det tog ett tag innan jag hittade min nische.

Vilka reportage är de mest lästa på er blogg?

Det mest lästa reportagen på bloggen det senaste är om Belgrad, Tokyo och om annorlunda hotellupplevelser i Sverige som att bo i en älg!

I vilket land har ni hittat mest intressanta saker att skriva om?

Japan – framför allt när det kommer till annorlunda restauranger. Ingen annanstans i världen hittar man så mycket knasigt och roligt som just här. Vi har besökt allt från restauranger med mentalsjukhus- och skräckhustema till sagolika ”Alice i Underlandet”-restauranger. Vi har blivit serverade av robotar och deltagit i knasiga ceremonier.  Det är väldigt roligt att blogga om våra Tokyoresor då de alltid innehåller så mycket annorlunda. Sverige är väldigt bra när det kommer till det här med udda hotell. Vi har bott i stubbar, svampar, nere i en gruva och högt upp i ett träd.

Vilken temarestaurang i Sverige tycker ni både har god mat och en intressant miljö?

Både min och Alex favorit är Steampunk Bar som ligger på Kungsgatan i Göteborg. Maten är bra, men hit kommer man i första hand för miljön och de goda och välgjorda drinkarna. Vad sägs om rykande superhero elixier?

Vad har ni gjort för resor nu i sommar?

I början av sommaren var vi på weekend i Edinburgh och är nu nyss hemkomna från Kroatien där vi besökte Makarska Rivieran, Dubrovnik, Split och även tog en sväng till Bosnien Hercegovnia.

Har ni några resplaner i höst?

Nästa resa bär av till Irland och Nordirland där vi ska fortsätta vår Game of Thrones tour som vi började med i Kroatien. Vi besöker kända inspelningsplatser från serien.  Vi ska även åka runt och se NordIrlands vackra landskap samt njuta av mat och dryck i Dublin.

Senare i höst har vi en natt inplanerad i Bäverli Hills i Lidköping. En nytt hotell där man bor i mysiga små kåtor med bävrarna som grannar.

Så – är ni sugna på att hitta ett riktigt annorlunda hotell eller en galen restaurang på nästa resa – kolla in fantasydining!

5 kommentarer

  1. Vad kul! Älskar den här bloggen!!! Väldigt avis om du får se bävrar Maria. Jag var på bäverspaning i Sälen 2010 (inte gratis) men såg inga bävrar. Sedan dess har jag hör många vänner som sett bävrar i olika sammanhang. Men jag missar dem alltid …

Lämna ett svar

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste reportagen

Nedan finner du de senaste reportagen på bloggen!

Läs mer

Trogir i Kroatien – med en Unesco-skyddad Old Town

Staden Trogir i Kroatien ligger bara en halvtimme från staden Split och en kvart från den internationella flygplatsen...

Brac i Kroatien – Kroatiens tredje största ö

Brac är den tredje största ön i Kroatien och Milna på Brac är en av de mest populära...

Stockholms bästa spanska restaurang  –   La Tontería i Vasastan

Vilken är egentligen Stockholms bästa spanska restaurang? Ja, om man med riktigt bra menar en geniun spansk restaurang...

Pelago takbar vid Slussen  – Stockholms hetaste takbar 2024

Pelago Takbar öppnade sommaren 2024 vid Slussen och blev snabbt sommarens snackis vad gäller takbarer. Inte bara för...