Legoland Hotell Billund – en natt i Ninjagolandet

Dela inlägget:

Så har vi äntligen kommit fram till Legoland Billund och rapporten därifrån startar med Legoland Hotell där vi bodde en natt. Redan innan man går in på hotellet är det inget tvivel om att man hittat rätt – ett slottstorn med en legodrake och en legoapa är det första man ser.

Legoland Hotell Billund

Vi var tvungna och ta lite selfies med Star-wars gänget som stod och vaktade entrén innan vi checkade in, fick vår nyckel och fortsatte upp till vårt rum.

Legoland Hotell Billund Legoland Hotell Billund

Ninjagorummet

Hotellet har olika teman på olika våningar. Vi bodde i ett rum på Ninjagovåningen som öppnade i år. Här går allt i Ninjagos färger – rött, gult, guld och brunt.

Temat startar redan i trappen på vägen upp där det längst upp finns Lego att bygga med och en TV som visar Ninjagofilmer non-stop. I rummet går allt i Ninjagotema – från den mjuka heltäckningsmattan hela vägen upp till taket.

Legoland Hotell BillundLegoland Hotell Billund

Sängen är en variant av ”ljusets tempel” (berättade sonen som har detta legobygge hemma) och på väggarna sitter stora Legobyggen hämtade från Ninjagovärlden, som ett stort rött blinkande ägg och en uggla.

Legoland Hotell Billund Legoland Hotell Billund

I rummet finns självklart stora lådor med lego man kan bygga med.

Legoland Hotell Billund

Även badrummet går i Ninjagostil med ninjagodekorationer på kakel, duschdraperi spegel osv. Stora kaststjärnor i lego sitter i väggen och badrumsprylarna var även de Ninjagofierade.

Legoland Hotell Billund Legoland Hotell Billund

Temarum

Hotellet skapar nya temarum i takt med att man lanserar nya Lego-teman. I år var det alltså premiär för Ninjagorummet, förra året var det Lego-friends. Vi kikade in även i ett av dessa rum och det var lika genomarbetat som Ninjagorummet, men i lite andra färgtoner.

Legoland Hotell Billund Lego Friends rum Legoland Hotell Billund Lego Friends rum

Frukost

På hotellet finns två frukostmatsalar, där man i den ena behöver man boka bord, vilket man gör på hotellets hemsida. Glömmer man bort det finns det en till matsal där det är drop in. Vi kom ihåg att boka så vi åt i den större restaurangen med fin utsikt mot en park. Stor restaurang, dock uppdelad i olika nivåer och delar, så det kändes inte så stökigt.

Legoland Hotell Billund Frukost Legoland Hotell Billund Frukost Legoland Hotell Billund Frukost Legoland Hotell Billund Frukost Legoland Hotell Billund Frukost

Bra buffé, klart bästa på de hotell vi bott på under denna roadtrip – med hembakat bröd, bacon, perfekt kokta ägg, american pancakes mm. Man kunde även steka egna plättar. Åker man hit när det är riktigt varmt finns det även sittplatser utomhus.

Att göra på hotellet.

Det finns lego att bygga med lite överallt på hotellet. Det körs en tävling varje dag där man ska bygga en viss figur, ställa på en hylla i receptionen och så utses ett par vinnare varje dag.

Legoland Hotell Billund Legoland Hotell Billund

När vi var här var temat Clown och trots att vi byggde den klart finaste clownen så vann vi inte – måste vara en riggad tävling :-)…

Hotellet har inget eget spa eller bad, men man har som hotellgäst fri entrén till Billund bad som ligger över gatan från Legolands hotell. När vi hade roat oss färdigt i Legoland andra dagen vi var här tog vi en sväng till badet.

Billund Bad.

Detta bad ser ganska trist ut utifrån, i ett 70-tals tegelhus. Väl inne i simhallen var vi dock väldigt nöjda. Här fanns en stor simbassäng med trampolin och hopptorn, en vattenrutschbana, bubbelpool, ångbastu, vanlig bastu och en ”finsk bastu”. Dessutom en ice-bucket att kyla av sig med efter bastubaden.

Legoland Hotell Billund Bad Legoland Hotell Billund Bad Legoland Hotell Billund Bad Legoland Hotell Billund Bad Legoland Hotell Billund Bad Legoland Hotell Billund Bad

 

Har ni tid att ta ett bad här kan vi verkligen rekommendera det om ni bor på Legolands hotell. Ja, även om ni bor på något av de andra hotellen runt parken, man kan lösa entré hit om man inte bor på Legoland hotell.

Sammanfattning.

Att bo på Legoland Hotell med barn var fantastiskt. Hotellet är ju byggt i första hand för barn och man har anställt medarbetare som gillar barn, så det var en bra stämning på hela hotellet. Det är lyxigt att bo i parken vid själva besöket på Legoland, vi var flera gånger under dagen inne på rummet och hämtade andra kläder eller vilade lite. Jag kan verkligen rekommendera att bo en natt här om ni besöker Legoland Billund.

Hur var besöket på Legoland då? Det inlägget kan ni läsa här!

Har ni bott på Legoland hotell eller något annat temahotell som detta? Kommentera gärna!

Besöket på Legoland gjordes i samarbete med Legoland, men åsikterna är som vanligt mina egna.

 

 

 

Lämna ett svar

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste reportagen

Nedan finner du de senaste reportagen på bloggen!

Läs mer

Beirut Cafe 25 år! Stockholms första Libanesiska restaurang

Beirut Cafe öppnade på Engelbrekstgatan på Östermalm för 25 år sedan och var då Stockholms första Libanesiska restaurang....

Taylow Swift Eras Tour i Sverige på Friends Arena

Wow! Vilken show. I söndags var jag med vår dotter på Taylow Swifts tredje konsert på Friends Arena...

Viner i Tyskland – 13 vinregioner. Franken är en av dem!

Tyskland har 13 vinregioner och en av de mest framstående vad gäller kvalitetsviner är Franken. Denna region ligger...

Taylor Swifts favoritdrink – French Blonde

Taylor Swift är i Stockholm och idag ska vi göra hennes favoritdrink - French Blonde. Den här drinken...