fbpx
Matochresebloggen
Hotell Okategoriserad

Arctic Bath – ett runt, flytande spahotell i Luleälven

Den internationella framgången med Icehotel har inspirerat andra entreprenörer att skapa innovativa hotell som lyfter fram den fantastiska Svenska naturen i norr. För ett par år sedan skapades exempelvis Treehotel i Harads vid Luleälven – boende i trädhus 4-10 meter upp i luften.

Arctic Bath – ett runt, flytande spahotell i Luleälven

Nyligen öppnades ett nytt unikt hotellkoncept i Harads, Arctic Bath, som är ett runt, flytande spahotell i Luleälven. Ja, på sommaren flyter det i alla fall, På vintern fryser det fast och då kan man ta isbad i mitten av den runda hotellbyggnaden som innehåller flera bastus, behandlingsrum och varma bad.

Arctic Bath
Arctic Bath
Arctic Bath
Arctic Bath isbad

Rum på Arctic Bath

Det finns 12 rum totalt. 6 flytande separata byggnader och sex hotellrum på land. Från sviter för 2 personer till familjerum med plats för 5 personer. Alla rum har såklart stora panoramafönster för att ta in naturen – och kanske se norrsken om vädret är det rätta!

Rum på Arctic Bath
Rum på Arctic Bath
Rum på Arctic Bath
Rum på Arctic Bath
Rum på Arctic Bath

Restaurang på Artic Bath

Hotellet har en restaurang som rymmer 24 personer, där man serverar en 5-rättersmeny på lokala specialiteter och råvaror, som lättrökt tjäder, Gahkku (samisk glödkaka) och Gompa (en samisk maträtt med den lokala örten Arctic Angelica och surmjölk).

Ta sig till Artic Bath

Artic Bath ligger i den lilla orten Harads i Lappland, Den närmaste flygplatsen är Luleå flygplats, med dagliga flyg till och från Stockholm. Om du reser med tåg är de närmaste alternativ Boden och Luleå. Till Boden tar det runt 13 timmar med tåg och man kan exempelvis ta ett direkttåg från Stockholm på kvällen natten som är framme nästa morgon runt 10-tiden.


Så häftigt hotell, som redan fått stort internationellt intresse. En helg här vore verkligen unik upplevelse!

Alla bilder är pressbilder från Artic Bath.

Du kanske också är intresserad av...

Inga kommentarer

    Lämna gärna en kommentar