Kassandra – det bästa av Grekland!

Dela inlägget:

På fastlandet i norra Grekland ligger regionen Halkidiki och en av de tre halvöar som utgör denna del av Grekland är Kassandra – känt för sina härliga stränder, goda mat och intressant kultur.

Vi var i närheten av Halkidiki när vi var i Thessaloniki en weekend i somras och ångrade lite då att vi inte stannade några dagar till i Grekland för några dagar i Kassandra, det ligger bara en knapp timme bort med bil. Att kombinera storstad i Thessalonki med strandhäng i Halkidiki är nog optimalt för en vecka här.

I helgen fick jag möjlighet att åka med på en pressresa till just Kassandra – perfekt för att ta reda på sanningen och för att kunna göra reportage med tips för er som funderar på att åka hit.

Kassandra – det bästa av Grekland!

Ja, sammanfattningsvis kan man säga att Kassandra har det bästa av Grekland. Både klassiska små tavernor vid havet som serverar grekisk sallad med sovlaki och fine-dining krogar. Enkla hotell och lyxiga femstjärniga resorts. Små pubar såväl som snygga cocktailbarer och glassiga strandklubbar.

På vår korta vistelse här togs vi främst till ställen som är bättre än snittet (och är mest tips för er som vill bo och äta riktigt bra) men det säger en hel del om nivån på utbudet.

Dessutom är säsongen här lång – den börjar i April och helgen vi var här i mitten av September var det fortfarande 30 grader i havet!

Kassandra Grekland Kassandra Grekland Kassandra Grekland Kassandra Grekland Kassandra Grekland Kassandra Grekland Kassandra Grekland

De kommande dagarna kommer jag ge mina tips om Kassandra, från restauranger och hotell, de bästa stränderna, saker att göra, strand- och cocktailbarer till hur ni bäst tar er runt.

Som jag nämnde inledningsvis var jag här på en pressresa som arrangerades av Kassandras turistbyrå, men alla åsikter är som vanligt helt mina egna!

1 kommentar

Lämna ett svar

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste reportagen

Nedan finner du de senaste reportagen på bloggen!

Läs mer

Beirut Cafe 25 år! Stockholms första Libanesiska restaurang

Beirut Cafe öppnade på Engelbrekstgatan på Östermalm för 25 år sedan och var då Stockholms första Libanesiska restaurang....

Taylow Swift Eras Tour i Sverige på Friends Arena

Wow! Vilken show. I söndags var jag med vår dotter på Taylow Swifts tredje konsert på Friends Arena...

Viner i Tyskland – 13 vinregioner. Franken är en av dem!

Tyskland har 13 vinregioner och en av de mest framstående vad gäller kvalitetsviner är Franken. Denna region ligger...

Taylor Swifts favoritdrink – French Blonde

Taylor Swift är i Stockholm och idag ska vi göra hennes favoritdrink - French Blonde. Den här drinken...