fbpx
Matochresebloggen
Kassandra
Grekland Kassandra Okategoriserad

Kassandra – det bästa av Grekland!

På fastlandet i norra Grekland ligger regionen Halkidiki och en av de tre halvöar som utgör denna del av Grekland är Kassandra – känt för sina härliga stränder, goda mat och intressant kultur.

Vi var i närheten av Halkidiki när vi var i Thessaloniki en weekend i somras och ångrade lite då att vi inte stannade några dagar till i Grekland för några dagar i Kassandra, det ligger bara en knapp timme bort med bil. Att kombinera storstad i Thessalonki med strandhäng i Halkidiki är nog optimalt för en vecka här.

I helgen fick jag möjlighet att åka med på en pressresa till just Kassandra – perfekt för att ta reda på sanningen och för att kunna göra reportage med tips för er som funderar på att åka hit.

Kassandra – det bästa av Grekland!

Ja, sammanfattningsvis kan man säga att Kassandra har det bästa av Grekland. Både klassiska små tavernor vid havet som serverar grekisk sallad med sovlaki och fine-dining krogar. Enkla hotell och lyxiga femstjärniga resorts. Små pubar såväl som snygga cocktailbarer och glassiga strandklubbar.

På vår korta vistelse här togs vi främst till ställen som är bättre än snittet (och är mest tips för er som vill bo och äta riktigt bra) men det säger en hel del om nivån på utbudet.

Dessutom är säsongen här lång – den börjar i April och helgen vi var här i mitten av September var det fortfarande 30 grader i havet!

Kassandra Grekland Kassandra Grekland Kassandra Grekland Kassandra Grekland Kassandra Grekland Kassandra Grekland Kassandra Grekland

De kommande dagarna kommer jag ge mina tips om Kassandra, från restauranger och hotell, de bästa stränderna, saker att göra, strand- och cocktailbarer till hur ni bäst tar er runt.

Som jag nämnde inledningsvis var jag här på en pressresa som arrangerades av Kassandras turistbyrå, men alla åsikter är som vanligt helt mina egna!

Du kanske också är intresserad av...

1 Comment

Lämna gärna en kommentar