Downtown Camper restaurang Campfire – vi testar maten!

Dela inlägget:

Förra veckan öppnade Scandics senaste hotell – Downtown Camper – på Brunkebergstorg i Stockholm. Hotellets restaurang heter Campfire och beskriver sin mat som ”Comfort food”. I veckan var vi där för att undersöka vad comfort food egentligen innebär!

Downtown Camper restaurang Campfire – vi testar maten!

Campfire har en egen entré och man kommer då först till en stor bar/lounge och möts sedan av en riktig ”campfire” som sprakar. Här är tanken att man ska kunna grilla mashmallows till dessert så snart den är intrimmad!

Downtown Camper restaurang Campfire

Vi får vårt bord och menyn som kommer i form av en papperstidning. ”Comfort food” visar sig vara allt ifrån BBQ-sliders och peking anka till äppelpaj. Vi tar in tre stycken förrätter att dela på och det är helt rätt upplyser servitrisen oss om – här är tanken att alla rätter ska delas – ”Family style”.

Downtown Camper restaurang Campfire

Drinkar på Campfire

Drinklistan har drinkar som bär namn från gator i Stockholms Innerstad. Jag frågar servitrisen vilken som är godast och hon tipsar om ”Hamngatan” med hemlagad fikonmarmelad, tequlia, Amaro Ciciaro och lime. Mycket riktigt är den riktigt bra! Vi får även in en liten brödkorg med en baguette, någon form av fröknäcke och vispat smör.

Downtown Camper restaurang CampfireDowntown Camper restaurang Campfire

Förrätter på restaurang Campfire

Då jag älskar koriander, lime och chili var förrätterna ett ganska lätt val. Spicy tacos, Peruvian tostados crab och Corean spice beef tartar. Till dessa en varsin fatöl. Spicy tacos med små bitar av spänstig tonfisk, ponzy, avocado och chili var riktigt bra med perfekt balans mellan de olika ingredienserna och lagom hetta. Även peruvian tostados med krabba var riktigt bra, men krabbsmaken försvann lite i sällskapet av lime, avocado, chili och koriander. Tartaren som man serverade sig själv på små salladsblad var fräsch och god. Ganska små förrätter, så det var lagom att ta tre att dela på.

Downtown Camper restaurang CampfireDowntown Camper restaurang Campfire Downtown Camper restaurang CampfireDowntown Camper restaurang CampfireDowntown Camper restaurang Campfire

Gillar man inte denna typ av rätter finns även förrätter som chevre chaud, minihamburgare eller friterad brysselkål.

Varmrätter på Campfire

Bland varmrätterna var det svårare att välja. Mycket gott som ”Mexican fiesta”, Mixed grill eller Pekinganka. Min vän som är en sucker för Entrecote fastnade för ”French connection” som är just en klassisk grillad entrecote med pommes och bearnaise. Jag själv blev sugen på ”Valencia grill” med fisk, skaldjur och chorizo på en bädd av saffransrisotto. Till varmrätterna fick vi in två olika slags röda viner på glas som vår servitris rekommenderade.

Varmrätter på CampfireVarmrätter på Campfire Varmrätter på Campfire

Varmrätterna är ganska dyra, 395:- för entrecoten, men ändå 100:- billigare än motsvarande rätt på Sturehof och klart i nivå med samma rätt där, med perfekt grillat kött, krispiga pommes och god bea. Även Valencia Grill var riktigt god, generöst med fisk och skaldjur och mustig risotto.

Desserter på Campfire

Till dessert tog vi in en frensch toast med bär och en rasberry lemon med hallonsorbet, vanliljglass och citronkaka med ett täcke av italiensk maräng. Efter alla tidigare rätter var dessa möjligen i största laget, men riktigt goda!

Desserter på Campfire Desserter på Campfire

Veganska och glutenfria alternativ på Campfire

Det finns alternativ både för förrätt, varmrätt och dessert även för alla som äter glutenfritt, laktosfritt, vegetariskt eller veganskt och alla rätter är tydligt utmärkta med förkortningar som vägleder – GL, VG, LF osv.

Downtown Camper restaurang Campfire

Sammantaget om restaurang Campfire

Helt klart min typ av mat även om menyn är lite spretig. Trevlig personal som hade bra koll på både meny och drinkar – det märktes att de provat allt på menyn och hade sina favoriter. En del rätter som drar iväg lite i pris, men det finns flera varmrätter runt 195;-.

Tips! Se till att ni får ett bord med stolar – man kommer väldigt långt ner om man sitter i restaurangens soffor!

<Downtown Camper restaurang Campfire

2 kommentarer

Lämna ett svar

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste reportagen

Nedan finner du de senaste reportagen på bloggen!

Läs mer

Beirut Cafe 25 år! Stockholms första Libanesiska restaurang

Beirut Cafe öppnade på Engelbrekstgatan på Östermalm för 25 år sedan och var då Stockholms första Libanesiska restaurang....

Taylow Swift Eras Tour i Sverige på Friends Arena

Wow! Vilken show. I söndags var jag med vår dotter på Taylow Swifts tredje konsert på Friends Arena...

Viner i Tyskland – 13 vinregioner. Franken är en av dem!

Tyskland har 13 vinregioner och en av de mest framstående vad gäller kvalitetsviner är Franken. Denna region ligger...

Taylor Swifts favoritdrink – French Blonde

Taylor Swift är i Stockholm och idag ska vi göra hennes favoritdrink - French Blonde. Den här drinken...