Julbord på Mister French i Sju turer!

I lördags var det äntligen dags för årets första julbord för oss. Jag tog med min fru till Julbord på Mister French – som vi såklart åt i sju turer. Vi promenerade genom en upplyst stad ner till Mister French på Skeppsbrojkajen, förbi ljusälgarna på Berzelie park och den enorma Kinneviksgranen på skeppsbron. Bara snön som saknas för den genuina julkänslan.!

Julbord på Mister French i Sju turer!

Men inne på Mister French var julkänslan total, med granar och glitter, tända ljus och julmusik i högtalarna.

Julbord på Mister French i Sju turer!

Julbord på Mister French i Sju turer!

Jordbordet började med en liten bordsservering av pepparkakor med ädelostcreme, samt varm äppelmust som som spetsades med calvados.

Julbord på Mister French i Sju turer!

Härlig start, innan vi högg in på julbordet!

Tur #1: Sill

Här fanns ett 15-tal olika sillar, några vegetariska ”svill”-alternativ och gubbröra på kavring. Snapsen till sillen kunde man själv förse sig med, från en liten bordsbuffé ställdes fram där vi själva kunde förse oss – och sedan räknades antalet uppdruckna flaskor i slutet av kvällen.

Julbord på Mister French i Sju turer! Sill

Tur #2: Lax och strömming

Tur 2 är nog min favorit på julbordet, speciellt när den är så bra som här. Gravad-, inkokt- och ungsbakad lax, matjestårta, ättiksströmming, ägg och skagenröra. Allt uppskuret i små bitar så det var lätt att förse sig med lite av allt.

Julbord på Mister French i Sju turer! Fisk
Julbord på Mister French i Sju turer!

Tur #3: Kallskuret

Eller är det turen med kallskuret som är den godaste? En perfekt julskinka, massa goda patéer, korvar, pastrami på ryggbiff – och även en del vegetariska varianter som griljerad rotselleri. Gillade extra mycket att så mycket här kändes hemlagat, som kycklinglevermousssen eller vår favorit viltpatén.

Julbord på Mister French i Sju turer! Skinka

Tur 3,5: Lutfisk

Lutfisk görs på beställning och hör egentligen till tur 4 – det småvarma. Jag tog in den innan vi högg in på den småvarma delen av julbordet och detta var en riktigt god portion lutfisk. Generöst med stekt sidfläsk och en god sås till fisken.

Julbord på Mister French i Sju turer! Lutfisk

Tur #4: Småvarmt

Den del av julbordet som våra barn brukar gå direkt på – det småvarma. Här fanns allt vi gillar som Jansons frestelse, köttbullar, prinskorv, rödkål och grönkål. Även en hemgjord blodpudding som var riktigt god!

Julbord på Mister French i Sju turer! Småvarmt

Tur 5: Ostar

Så här långt in i julbordet brukar man bli rätt så mätt, så vi tog det lugnt ett tag innan vi gick in i ”dessertrummet” på Mister French där det fanns ostar, desserter och ett godisskåp. Start med ostarna!

Julbord på Mister French i Sju turer! Ostar

Tur 6: Desserter.

Ris-a-la-malta, crema catalana, chokladmousse, mjuk pepparkaka, körsbärscoluis, ostkaka, äppelkaka – här fanns ett överflöd av goda desserter att välja på om man fortfarande hade plats!

Julbord på Mister French i Sju turer! Desserter
Julbord på Mister French i Sju turer!

Tur 7: Julgodis

Sista turen – Julgodis var dels hembakade saker som knäck, chokladpraliner, ischoklad och marsinpanlimpa – samt färdiga karameller som dumle och marianne som låg i lådor i ett stort godisskåp.

Julbord på Mister French i Sju turer! Godis

Sammantaget – ett riktigt härligt, klassiskt julbord i så mysig miljö. I år såklart med alla gäster i små sällskap – många som vi bara 2 personer. Alla tog hänsyn och höll ordentligt avstånd osv i lokalen. Kan verkligen rekommendera detta om ni inte redan mot förmodan har förätit er på julbord!

Julbordet hos Mister French serveras nästan varje dag fram till julafton och kostar 495KR P/P på lunchen 795KR P/P på kvällen.

Mer juliga tips:

Test av årets julöl – dessa fem är våra favoriter

Julbordet testade vi i samarbete med julbordsmaklarna.se – tankar och åsikter som alltid mina egna!

1 kommentar

Lämna ett svar

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste reportagen

Nedan finner du de senaste reportagen på bloggen!

Läs mer

Bartenderkurs i Stockholm – Cocktailworkshop med Bartendrr

Sugen på att lära dig mer om drinkar och gå en bartenderkurs i Stockholm? Då har jag ett...

Kurs för förarintyg båt – nu ska jag äntligen lära mig navigera

Äntligen har det blivit av att boka en kurs för förarintyg båt - och även en kurs i...

Uppgradering till SAS Plus med poäng – är det värt?

På vägen hem från Italien lade jag ett bud på att uppgradera min ekonomibiljett med SAS till SAS...

Blodapelsin sour med honungssirap

Blodapelsiner - så goda i drinkar och nu är det perfekt tid att njuta av dem. Vi närmar...