fbpx
Matochresebloggen
Tre drömresor jag fantiserar om just nu
Drömresa

Tre drömresor 2021 jag fantiserar om just nu

Uppdaterad 9 Juni 2020: Många destinationer på min bucket list är just nu av olika anledningar något jag mest drömmer mig bort till. Här är tre drömresor 2021 jag fantiserar om just nu när det är som mörkast hemma i Sverige. Maldiverna, Tulum i Mexico och den Portugisiska kusten!

1#. Maldiverna – check!

Maldiverna – sinnebilden av ett semesterparadis med kristallklart vatten, vackra stränder, lyxiga hotell och fantastisk mat. Verkligen en plats jag drömmer mig bort till nu när det är som mörkast i Sverige. Exempelvis något av de resorts som Crown and Champa resorts driver, som Hurawalh Maldives vilka nedan bilder är lånade ifrån. Drömmen!

Maldiverna blev faktiskt den första resan utomlands för mig 2021. Läs mer om denna drömresa här,

Visst, en semester på Maldiverna kostar en hel del, så det är inte för alla helt klart. Men det finns alternativ även för en lite mindre budget, som i Tulum i Mexico

#2. Tulum i Mexico – den perfekta familjesemesterorten

Vi var i Tulum, en stad vid den Mexikanska kusten strax söder om Cancun, på höstlovet förra året. Hela vår familj är eniga om att det var den absolut bästa solsemestern vi någonsin haft. Här fanns allt, härliga stränder, god mat, fantastisk natur och massor av roliga aktiviteter. 

Tre drömresor jag fantiserar om just nu
Tre drömresor jag fantiserar om just nu
Tre drömresor jag fantiserar om just nu

Detta är en exotisk destination man kan ha råd att resa till utan ruinera sig.  Vi hittade billiga flygbiljetter där vi stannade en natt på Zurich Airport – vilket sparade oss 10.000. På plats bodde vi ett fint radhus med pool som vi bodde i gratis genom Homeexchange. Tack vare ett eget hus lagade vi en hel del mat hemma och varade detta med enkla middagar på genuina mexikanska krogar – och en del mer påkostade middagar på restaurang bara jag och min fru medan barnen stannade hemma i huset.

Tre drömresor jag fantiserar om just nu

Helt klart en destination vi alla vill tillbaka till. En nyhet i Tulum sedan vi sist var där är nya Akkuun Tulum  – en femstjärnig Adults only resort där vi kanske tar ett dygn bara jag och min fru nästa gång vi kommer till Tulum!

Tre drömresor jag fantiserar om just nu

3#. Surfing och restaurangbesök i Portugal  

Jag var i Lissabon över en weekend i höstas och den resan gav verkligen mersmak – och sug att se mer av Portugal. Kanske starta i Lissabon igen, sedan åka uppåt kusten och ta en kurs i  vågsurfing några dagar hela familjen.  

Tre drömresor jag fantiserar om just nu
Tre drömresor jag fantiserar om just nu

Sedan ta oss vidare upp till Porto som så många talat så gott om och bo ett par nätter på något härligt hotell som exempelvis The Yeatman som har denna utsikt från poolen!

Tre drömresor jag fantiserar om just nu
Tre drömresor jag fantiserar om just nu

Ah, så många härliga ställen det finns att drömma sig bort till! Vilka är dina drömresor 2021? Var längtar du mest just nu? Kommentera gärna!

2 Comments

Lämna gärna en kommentar