fbpx
Matochresebloggen
Japanresa 2013 Okategoriserad

Intressant start på resan…

Anlände till Arlanda terminal 2 i god tid, checkade in i en automat och såg då att planet till Paris, där jag skulle byta, var försenat en timme. Gick fram till incheckningsdisken och frågade lite naivt om planet möjligen väntade in oss, för med förseningen skulle det bara bli en kvart kvar för byte i Paris. Klart de inte gör, men damen sa att om vi missar flyget till Tokyo så betalar Air France för hotell etc i Paris och så får jag ta nästa plan imorgon kväll, dvs ett helt dygns försening.

Inte vad jag ville, så jag sprang bort till servicedisken och frågade om de inte kunde boka in mig på något annat flyg till Paris. Men nej, det fanns inget. Jag förklarade att jag verkligen måste vara i Tokyo på tisdag och efter ett par minuter föreslog mannen i servicedisken att en möjlig lösning var att jag skulle försöka hinna med ett Air China-plan till Peking som skulle gå om 50 minuter, och sedan ta ett flyg därifrån till Tokyo efter ett fem timmar stop i Peking. Jag skulle då vara framme i Tokyo 19.15 på tisdag, bara drygt en timme senare än min ursprungliga resplan. Men, det var oklart om incheckningen redan var stängd, så han rådde mig att springa från terminal 2 till terminal 5 så snabbt jag kan medan han ringde och förvarnade.
Jag sprang som en dåre och kom fram på ett par minuter, hann precis checka in väskan innan de stängde incheckningen.

Personalen ringer och meddelar att det kommer en till väska.

Svettig som tusan efter språngmarchen, men jag hann!

Du kanske också är intresserad av...

5 Comments

 • Reply
  Jenny
  9 september, 2013 at 19:26

  Oj oj, vilken tur att det löste sig ändå och du kom iväg! Hoppas resten av resan blir lite lugnare;-)

 • Reply
  Adam
  9 september, 2013 at 23:39

  Haha klart du snackade till dej en ny flight. Hoppas du får en fantastisk resa. Ska bli kul att följa ditt äventyr!

 • Reply
  Ingrid
  10 september, 2013 at 12:11

  Vilken tur att du tränat och sprungit på Klingsnäs. Det var säkert därför du hann. Svärmor.

 • Reply
  Peter Franck
  12 september, 2013 at 09:08

  Bra jobbat Muda! 🙂

 • Reply
  Bisarrt lång hemresa – Matochresebloggen
  24 april, 2015 at 06:45

  […] vägen till Tokyo fick jag ju ändra flygbolag i sista sekund till Air China, med byte av plan i Peking. Ca två timmar snabbare (eller snarare färre timmar i […]

Lämna gärna en kommentar