Intressant start på resan…

Dela inlägget:

Anlände till Arlanda terminal 2 i god tid, checkade in i en automat och såg då att planet till Paris, där jag skulle byta, var försenat en timme. Gick fram till incheckningsdisken och frågade lite naivt om planet möjligen väntade in oss, för med förseningen skulle det bara bli en kvart kvar för byte i Paris. Klart de inte gör, men damen sa att om vi missar flyget till Tokyo så betalar Air France för hotell etc i Paris och så får jag ta nästa plan imorgon kväll, dvs ett helt dygns försening.

Inte vad jag ville, så jag sprang bort till servicedisken och frågade om de inte kunde boka in mig på något annat flyg till Paris. Men nej, det fanns inget. Jag förklarade att jag verkligen måste vara i Tokyo på tisdag och efter ett par minuter föreslog mannen i servicedisken att en möjlig lösning var att jag skulle försöka hinna med ett Air China-plan till Peking som skulle gå om 50 minuter, och sedan ta ett flyg därifrån till Tokyo efter ett fem timmar stop i Peking. Jag skulle då vara framme i Tokyo 19.15 på tisdag, bara drygt en timme senare än min ursprungliga resplan. Men, det var oklart om incheckningen redan var stängd, så han rådde mig att springa från terminal 2 till terminal 5 så snabbt jag kan medan han ringde och förvarnade.
Jag sprang som en dåre och kom fram på ett par minuter, hann precis checka in väskan innan de stängde incheckningen.

Personalen ringer och meddelar att det kommer en till väska.

Svettig som tusan efter språngmarchen, men jag hann!

Föregående artikel
Nästa artikel

5 kommentarer

Lämna ett svar

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste reportagen

Nedan finner du de senaste reportagen på bloggen!

Läs mer

Beirut Cafe 25 år! Stockholms första Libanesiska restaurang

Beirut Cafe öppnade på Engelbrekstgatan på Östermalm för 25 år sedan och var då Stockholms första Libanesiska restaurang....

Taylow Swift Eras Tour i Sverige på Friends Arena

Wow! Vilken show. I söndags var jag med vår dotter på Taylow Swifts tredje konsert på Friends Arena...

Viner i Tyskland – 13 vinregioner. Franken är en av dem!

Tyskland har 13 vinregioner och en av de mest framstående vad gäller kvalitetsviner är Franken. Denna region ligger...

Taylor Swifts favoritdrink – French Blonde

Taylor Swift är i Stockholm och idag ska vi göra hennes favoritdrink - French Blonde. Den här drinken...