En helg på Icehotel – anländer Jukkasjärvi och äter rökt ren

Dela inlägget:

I helgen reste jag till ett ställe jag velat till i flera år – Icehotel i Jukkasjärvi. Så nära (med flyg) men ett stort miljöbyte och ju faktiskt en av norra Europas främsta turistattraktioner.

Expressen allt om resor finns idag en artikel jag har skrivit om resan, men för er som vill veta mer kommer här alla detaljer från helgen och fler bilder. Jag börjar med första kvällen!

Efter jobbet i fredags tog jag Arlanda Express till flyget och klockan 19.30 landade jag på Kiruna flygplats. Från 2 plusgrader i Stockholm till 18 minusgrader på 90 minuter. Med mig på planet var mest turister från England, Kina och Japan som förtjust tog kort på snön och den digitala skylten på flygplatsen som visade temperaturen.

P1020730 P1020732

På flygplatsen väntade en buss som tog oss den korta redan till Icehotel.

P1020734

Vill man starta resan ”in style” kan hotellet även ordna hundspann som hämtar upp på flygplatsen!

På Icehotel finns dels ”varma rum” som är vanliga stugor men även ”kalla rum” i själva hotellet som är av is. Jag checkar in den första natten i ett varmt rum och tar mig sedan ett par hundra meter till byns enda restaurang förutom hotellet – rustika Bygården – som serverar en riktigt bra burgare på rökt ren och frispiga pommes frites.

P1020735 P1020736

Sedan kan jag inte vänta med att börja utforska hotellet och gör ett besök på det enda stället som är öppet – Icebar. Precis som hotellet är denna bar gjord av is och smälter ner igen till våren. Här serveras bubbel och drinkar – självklart i glas gjorda av is.

Icehotel i Jukkasjärvi

P1020751 P1020752 P1020756

Mycket förväntansfull lägger jag mig sen i mitt varma rum inför morgondagens övernattning i själva Ishotellet…

P1020747
”Varma rummet” på Icehotel

Här kan ni läsa del två – natten på Icehotel!

2 kommentarer

Lämna ett svar

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste reportagen

Nedan finner du de senaste reportagen på bloggen!

Läs mer

10 fakta om Prosecco – Italiensk proseccomiddag med Bottega

I veckan var jag på en Proseccomiddag på Grand Soleil med Bottega, där vi testade fem av Bottega's...

Webblanseringar Maj 2024

En nackdelmed att ha provat så många olika sorters whisky som jag gjort med min whiskyklubb genom åren...

Grandesse by Caliente – Tapas på Östermalm

Caliente Tapas Bar är en klassisk tapasbar i Stockholm som grundades 1996. Sedan dess har de etablerat  fler...

Aperol Sour – den perfekta sommardrinken

Aperol Sour är den perfekta sommardrinken och den passar lika bra när våren är på ingång. Sötma och...