Hotell i Nyköping nära Skavsta – Blommenhof Hotell

Dela inlägget:

För vår långweekend till Grekland på höstlovet hittade vi billigt direktflyg med Ryanair från Skavsta med perfekta flygtider för att maxa tiden på plats, flyget hem gick först 20.00 på kvällen så vi kunde nyttja hela dagen. Men, nackdelen med den tiden var att vi var tillbaka i Nyköping först efter klockan 23.00, lite segt att då köra hela vägen hem till Stockholm. Så – vi bokade rum på ett härligt hotell bara några minuter från Skavsta.

Hotell nära Skavsta – Blommenhof Hotell Nyköping

Man kan bo på ett hotell på själva flygplatsen, men det är ett riktigt budgethotell så vill man ha en härlig avrundning på semestern är det hotell vi hittade ett klart mysigare alternativ. Blommenhof Hotell ligger nära Skavsta, bara 5 minuter med bil. Här lägger man stor vikt vid personlig service och omtanke och det är inte bara något de skriver på webbsidan. När vi bokade och skrev att vi skulle komma sent föreslog de att de skulle fixa lite smörgåsar som väntade på rummet, eftersom restaurangen då hade hunnit att stänga.

Hotell nära Skavsta Blommenhof Hotell

Rummen på Blommenhof Hotell

Här finns allt från enbäddsrum till familjerum och sviter. Till vår stora glädje hade vi blivit uppgraderade till en svit som både hade vardagsrum och två sovrum. (Det har ibland sina fördelar att nämna att vi ska göra reportage för bloggen…) Mysigt inredda rum i herrgårdsstil, långt ifrån ett avskalat designhotell! Lyxigt badrum med både jacuzzi och bastu, men efter att vi ätit smörgåsarna de hade förberett somnade vi alla som stockar!

Hotell Nyköping nära Skavsta Blommenhof Hotell Hotell nära Skavsta - Blommenhof Hotell

Spa på Blommenhof Hotell

Hotellet har ett litet spa som de just renoverat, med finsk bastu och ångbastu, samt en liten simbassäng. Inte nog stor för att träningssimma, men perfekt för barnen att leka i. I anslutning till spa:et finns även fuss-ballspel och biljardbord. Här nere hängde jag och sonen (som alltid vaknar minst en timme före storesyrran) innan frukost.

Hotell Nyköping nära Skavsta - Blommenhof HotellHotell nära Skavsta - Blommenhof HotellHotell nära Skavsta - Blommenhof HotellHotell nära Skavsta - Blommenhof Hotell

Frukosten på Blommenhof Hotell

En ganska liten, men god frukostbuffe med fokus på närodlat och lokalt. Äggröra på ägg från frigående höns från Björkvik och fil från Järna. Möjlighet att pressa egen juice vilket barnen tyckte var superkul!

Blommenhof HotellBlommenhof HotellBlommenhof Hotell

Sammantaget:

Perfekt ställe att bo på om man kommer med ett sent flyg eller ska iväg med ett tidigt flyg från Skavsta! Eller bara vill åka iväg på en mysig helg till Nyköping. Ni hittar deras webbsida här.

 

 

 

4 kommentarer

  1. Mmm, ägg från Björkvik är min frukost i sommarstugan där uppe i krokarna. Jag har bara varit på stor middag på Blommenhof men den var god och personalen är verkligen mycket trevlig.

Lämna ett svar

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Läs mer

Hooja sour – Fredagsdrinken med banan, melon, kiwi och citron

Ända sedan jag hörde Hoojas "Banan, melon, kiwi och citron" har jag varit sugen på att se hur...

Vardag med Guldkant –  Catarina Königs bakade spetskål

Catarina König är en kokboksförfattare som gjort flera kokböcker efter att hon vann Sveriges Mästerkock 2016 och den...

Brooklyn Lager 35 år – ikonen Garrett Oliver till Stockholm

Brooklyn Lager är en öl med rötterna djupt förankrade i stadsdelen Brooklyn, New York City. Denna öl har...

Saker att göra i Golfe de Morbihan – 10 tips

Golfe de Morbihan - en stor vik på Bretagnes västra kust. Para 2,5 timmar med tåg från Paris...