Hummusbräda – en perfekt rätt för många att dela på

Jag hade ett gäng resebloggare hemma hos mig i veckan och jag passade då på att göra en hummusbräda. Helt enkelt en stor skärbräda som man brer ett tjockt lager hummus på och toppar med grönsaker. Till det pitabröd och små kryddiga köttspett. En perfekt superenkel rätt att laga till många – och som även passar för de allra flesta dieter. Allt på hummusbrädan är naturligt glutenfritt och även veganskt (förutom brödet och köttspetten såklart). Till det serverade jag ett iskallt riesling och rosé! En perfekt sensommarmiddag som jag verkligen kan rekommendera att ni testar!

Hummusbräda – så här enkelt är det

För att göra denna hummusbräda behöver ni hummus, grönsaker, fetaost och oliver att toppa med. Nedan är vad som räckte perfekt för 8 personer.

Hummus – så enkelt att göra själv. Jag använde detta recept men tredubblade det, det vill säga på 3 kartonger färdigkokta kikärtor. Till nästa gång ska jag lägga lite mer kärlek på hummusen och koka egna kikärtor och ta ett mer avancerat recept!

Hummusbräda

Sedan hackade jag upp 2 rödlökar, 1 gurka och 1 paket cocktailtomater i ungefär lika stora bitar. Jag smulade upp två paket fetaost, hällde upp en burk oliver och en stor kvist dill. Så här långt förberedde jag.

När det var en stund kvar innan gästerna kom bredde jag ut hummusen på den stora skärbrädan, toppade med alla grönsakerna och fetan, saltade och pepprade och avslutade med lite olivolja. Sedan var det färdigt. Superenkelt – och gillades av alla!

Hummusbräda

Till detta generöst med vin. Kung Fu Gilg som är ett av mina favorit-rieslings och så Drosty Hof som är en god och prisvärd rosé. Som en bonus hade vi en av de sista ljumma sommarkvällarna så vi kunde sitta ute på vår innergård tills det blev mörkt. En så mysig kväll!

Vin till Hummusbräda
Mingel

Fler recept på matochresebloggen

Lämna ett svar

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste reportagen

Nedan finner du de senaste reportagen på bloggen!

Läs mer

Tom Collins cocktail – en frisk fredagsdrink

Tom Collins är en klassisk cocktail som är en av de enklaste och mest okomplicerade drinkarna som finns...

Mousserande vin från England – överraskande bra med en lång historia

Igår var jag hemma hos Storbritanniens ambassadör, i en stor pampig villa på Djurgården. Anledningen var att där...

Avsmakningsmeny på Skeppsbron 10 – Chef’s menu

Förra veckan hade jag och min fru vår 21:a bröllopsdag och firade det lite i efterskott med en...

Blood Orange Sour – Fredagsdrinken på Skeppsbron 10

Blood Orange Sour är Fredagsdrinken denna vecka, som skakades ihop på Skeppsbron 10 i Gamla Stan. De har...