Hotell nära Skavsta – Clarion Collection Hotel Kompaniet!

Dela inlägget:

Vi har för första gången på flera år bokat flyg med Ryanair, av anledningen att de under sommaren flyger direkt från Nyköping till många semesterorter. Men, det är ju dubbelt så långt till Skavsta jämfört med Arlanda, så vi var sugna på att bo natten innan på hotell i Nyköping, för att ha nära till flyget och starta semestern lite tidigare.

Hotell nära Skavsta

Det finns ett hotell på själva Skavstas flygplats, men det är väldigt enkelt så vi gjorde lite research på TripAdvisor etc och fastnade för Clarion Collection Hotel Kompaniet som verkade mysigt.

Clarion Collection Hotel Kompaniet

Hotellet ligger i Nyköpings Centrum, precis vid Nyköpingsån. Med bil tar det en kvart till Skavsta Flygplats. När man bor här är det en form av all-inclusive för alla gäster. När man kommer på eftermiddagen bjuder de på fika och sedan ingår även middagen i form av en buffé med soppa, sallader och en varmrätt.

Hotell nära Skavsta
Eftermiddagsfika

Mysigt läge vid Nyköpinsån

Vi tog en långpromenad från hotellet längs med Nyköpingsån när vi hade checkat in, väldigt fint. Går man till höger från hotellet är det en liten lummig stig. Går man vänster kommer man till den stora ”Strandpromenaden” med restauranger, barer och glasskiosker.

Hotell nära Skavsta Hotell nära Skavsta

Relax och gym

Många gäster högg in på buffén när den öppnade klockan 18, så då var det helt tomt i relaxen. Stor bubbelpool och het bastu. Härligt! Det finns också ett gym men det hann vi inte med denna gång.

Hotell nära Skavsta

Middagen och uteterassen.

Att hänga i relaxen när de flesta andra åt gjorde att det var lugnare i matsalen när vi gick ner och åt. Bra middagsbuffé med sötpotatissoppa, många olika sallader och en varmrätt med fisk. Det var en ljum kväll, så vi åt såklart på terrassen som mot Nyköpingsån.

Clarion Collection Hotel Kompaniet Clarion Collection Hotel Kompaniet

Inomhus är det helt nyrenoverat, med bar och loungedelar. Är man inte sugen på buffén så finns ett lite andra rätter att beställa i baren.

Rummen på Clarion Collection Hotel Kompaniet

Vi fick ett familjerum med bäddsoffa till barnen. Rummen är inte lika nyrenoverade som lobbyn, men fräscha och rymliga. Snabbt fritt internet på rummen.

Clarion Collection Hotel Kompaniet Clarion Collection Hotel Kompaniet

Frukosten på Clarion Collection

Stor frukostbuffé som man känner igen om man bott på något annat Clarion-hotell. Bland annat bacon, frukt och fokus på bra bröd och croissanter. Stort plus att man kunde sitta på terrassen som hade härlig morgonsol.

Clarion Collection Hotel Kompaniet

Sammantaget om Clarion Collection Hotel Kompaniet

Perfekt hotell att bo på om man ska flyga från Skavsta, eller har någon annan anledning att bo i Nyköping. Stort tack till Clarion Collection Hotel Kompaniet för att ni ordnade ett så fint rum åt oss – vi kommer gärna tillbaka!

Lämna ett svar

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste reportagen

Nedan finner du de senaste reportagen på bloggen!

Läs mer

10 fakta om Prosecco – Italiensk proseccomiddag med Bottega

I veckan var jag på en Proseccomiddag på Grand Soleil med Bottega, där vi testade fem av Bottega's...

Webblanseringar Maj 2024

En nackdelmed att ha provat så många olika sorters whisky som jag gjort med min whiskyklubb genom åren...

Grandesse by Caliente – Tapas på Östermalm

Caliente Tapas Bar är en klassisk tapasbar i Stockholm som grundades 1996. Sedan dess har de etablerat  fler...

Aperol Sour – den perfekta sommardrinken

Aperol Sour är den perfekta sommardrinken och den passar lika bra när våren är på ingång. Sötma och...