Hotell nära Skavsta – Clarion Collection Hotel Kompaniet!

Dela inlägget:

Vi har för första gången på flera år bokat flyg med Ryanair, av anledningen att de under sommaren flyger direkt från Nyköping till många semesterorter. Men, det är ju dubbelt så långt till Skavsta jämfört med Arlanda, så vi var sugna på att bo natten innan på hotell i Nyköping, för att ha nära till flyget och starta semestern lite tidigare.

Hotell nära Skavsta

Det finns ett hotell på själva Skavstas flygplats, men det är väldigt enkelt så vi gjorde lite research på TripAdvisor etc och fastnade för Clarion Collection Hotel Kompaniet som verkade mysigt.

Clarion Collection Hotel Kompaniet

Hotellet ligger i Nyköpings Centrum, precis vid Nyköpingsån. Med bil tar det en kvart till Skavsta Flygplats. När man bor här är det en form av all-inclusive för alla gäster. När man kommer på eftermiddagen bjuder de på fika och sedan ingår även middagen i form av en buffé med soppa, sallader och en varmrätt.

Hotell nära Skavsta
Eftermiddagsfika

Mysigt läge vid Nyköpinsån

Vi tog en långpromenad från hotellet längs med Nyköpingsån när vi hade checkat in, väldigt fint. Går man till höger från hotellet är det en liten lummig stig. Går man vänster kommer man till den stora ”Strandpromenaden” med restauranger, barer och glasskiosker.

Hotell nära Skavsta Hotell nära Skavsta

Relax och gym

Många gäster högg in på buffén när den öppnade klockan 18, så då var det helt tomt i relaxen. Stor bubbelpool och het bastu. Härligt! Det finns också ett gym men det hann vi inte med denna gång.

Hotell nära Skavsta

Middagen och uteterassen.

Att hänga i relaxen när de flesta andra åt gjorde att det var lugnare i matsalen när vi gick ner och åt. Bra middagsbuffé med sötpotatissoppa, många olika sallader och en varmrätt med fisk. Det var en ljum kväll, så vi åt såklart på terrassen som mot Nyköpingsån.

Clarion Collection Hotel Kompaniet Clarion Collection Hotel Kompaniet

Inomhus är det helt nyrenoverat, med bar och loungedelar. Är man inte sugen på buffén så finns ett lite andra rätter att beställa i baren.

Rummen på Clarion Collection Hotel Kompaniet

Vi fick ett familjerum med bäddsoffa till barnen. Rummen är inte lika nyrenoverade som lobbyn, men fräscha och rymliga. Snabbt fritt internet på rummen.

Clarion Collection Hotel Kompaniet Clarion Collection Hotel Kompaniet

Frukosten på Clarion Collection

Stor frukostbuffé som man känner igen om man bott på något annat Clarion-hotell. Bland annat bacon, frukt och fokus på bra bröd och croissanter. Stort plus att man kunde sitta på terrassen som hade härlig morgonsol.

Clarion Collection Hotel Kompaniet

Sammantaget om Clarion Collection Hotel Kompaniet

Perfekt hotell att bo på om man ska flyga från Skavsta, eller har någon annan anledning att bo i Nyköping. Stort tack till Clarion Collection Hotel Kompaniet för att ni ordnade ett så fint rum åt oss – vi kommer gärna tillbaka!

Lämna ett svar

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Läs mer

Saker att göra i Golfe de Morbihan – 10 tips

Golfe de Morbihan - en stor vik på Bretagnes västra kust. Para 2,5 timmar med tåg från Paris...

Negroni Sour – Negroni och whisky sour i ett

Negroni Sour är en drink där man tar det bästa från en Negroni och lägger till syra, sötma...

Hotell i Golfe de Morbihan – fyra tips

Under min knappa vecka i Golfe de Morbihan i Bretagne (Frankrike) bodde jag på tre olika hotell -...

Île d’Arz – en vacker ö i Golfe du Morbihan i Bretagne

Golfe du Morbihan är en stor bukt i Bretagne i Frankrike som består av över 40 små öar...