Hotell i Sopot – tre tips och ett ni ska se upp er för!

Dela inlägget:

Sopot – Polens ”riviera” ligger bara en kvart från Gdansk dit det går direktflyg från Stockholm. Flyget är billigt, restaurangerna som jag skrev om igår är väldigt prisvärda och taxi kostar under halva priset jämfört med Sverige.

Men, hotellen är inte lika billiga och priserna är ungefär som i Sverige. Så, innan ni bokar ett billigt flyg och tänker att boende alltid löser sig, kolla först snabbt vad hotellen kostar så det inte kommer som en överraskning.

Hotell i Sopot – tre tips och ett ni ska se upp er för!

Så, för er som ska till Sopot har vi gjort grovjobbet och här kommer nu tips om tre bra hotell och en varning om ett hotell ni inte ska boka!

Mala Anglia – Boutiquelägenheter med spa

Mala Anglia är ett koncept med 10 lyxiga boutiquelägenheter som man byggt i två femvåningshus ett kvarter från stranden, ca en kilometer från torget i Sopot (där piren finns) som kan räknas som centrum. Lägenheterna har två sovrum, badrum och ett pentry/matrum samt en balkong. Perfekt för en familj med barn eller ett kompisgäng!

Hotell i Sopot Mala AngliaHotell i Sopot Mala AngliaHotell i Sopot Mala Anglia

Även om man kan laga all mat själv ingår en stor frukostbuffé som serveras på takvåningen i ett av husen. Här fanns allt från färsk frukt, smoothies och croissanter till ägg och bacon – riktigt bra!

Hotell i Sopot Mala Anglia

Hotellet har ett stort spa i källaren i ett av husen med en pool, jacuzzi och bastu. Även om man i första hand badar vid havet här i Sopot var det härligt att hänga här en sväng efter middagen eller före frukost!

Hotell i Sopot Mala Anglia Hotell i Sopot Mala Anglia Hotell i Sopot Mala Anglia

Mala Anglia har även andra perks för sina gäster, som att man utan kostnad kan låna en av flera el-bilar eller el-cyklar, något som vi nyttjade flera gånger.

Hotell i Sopot Mala Anglia

Hotellet hade när vi bokade det en rating om 4,9 av 5 på Google, så det var ett skapligt säkert kort. Om ni bokar rum här – be att få ett rum med en stor balkong! Deras webb: Malaanglia.pl

Nu följer tre hotell vi själva inte bodde på, men som jag kollade in när vi var i Sopot och som såg riktigt bra ut!

Marriot Sopot

Ca 1,5 kilometer från centrum ligger Marriot Sopot, ett nybyggt riktigt snyggt hotell som vi med facit i hand gärna skulle bott några nätter på. Hotellet ligger vid stranden, har två jaccuccis i den stora trädgården och en stor takpool. Frukosten lär vara fantastiskt och rummen superfina. Det är bara avståndet till city som är minuset – om man inte ser det som en fördel att få lite motion när man promenerar till och från restaurangerna (eller tar en Uber för 30 kronor).

Hotell i Sopot Marriot Hotell i Sopot Marriot Hotell i Sopot Marriot Hotell i Sopot Marriot

Deras webb: marriott.com

Sheraton Sopot

Sheraton Sopot har det mest perfekta läget i Sopot, ett stenkast från piren och stadens centrum och med en privat strand, dock ingen pool. De har en riktigt bra restaurang som liksom Nowy Swiat som jag skrev om i reportaget om restauranger i Sopot har fått utmärkelsen Slow Cooking.

Hotell i Sopot -SheratonHotell i Sopot -SheratonHotell i Sopot -Sheraton Hotell i Sopot -Sheraton

Deras web: sheraton.pl

Hotel Bursztyn – ett hotell som lovar mer än de levererar

Sist en varning för Hotel Bursztyn – ett hotell som på booking.com utger sig för att ha moderna rum med designermöbler, ha privat strand, ha en stor tallskog bakom hotellet och dessutom ha både beachvolleyplan och badmintoplan. Inget av detta stämde. Läs mer om detta bedrövliga hotell i ett eget inlägg här och boka framför allt inte boende här!

Två män lagar ”designmöbler” som såklart är billiga kopior.

Ett sista tips är att det även under högsäsong när vi var här fanns lediga rum kvar på t ex Sheraton som då låg lägre i pris om man bokade dagen innan jämfört med tre veckor innan. Så har man is i magen kan man fynda!

Lämna ett svar

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste reportagen

Nedan finner du de senaste reportagen på bloggen!

Läs mer

Beirut Cafe 25 år! Stockholms första Libanesiska restaurang

Beirut Cafe öppnade på Engelbrekstgatan på Östermalm för 25 år sedan och var då Stockholms första Libanesiska restaurang....

Taylow Swift Eras Tour i Sverige på Friends Arena

Wow! Vilken show. I söndags var jag med vår dotter på Taylow Swifts tredje konsert på Friends Arena...

Viner i Tyskland – 13 vinregioner. Franken är en av dem!

Tyskland har 13 vinregioner och en av de mest framstående vad gäller kvalitetsviner är Franken. Denna region ligger...

Taylor Swifts favoritdrink – French Blonde

Taylor Swift är i Stockholm och idag ska vi göra hennes favoritdrink - French Blonde. Den här drinken...